Lingon om.....

en kvintett av bilder och så popcornsångest :)

Just nu så saknar jag kompis Anne så då får jag titta på bilder i stället. 🙂

Jag vet inte riktigt vad vi säger på bilden eller om det är mest ljud som döööh? Bah…eller fniss? Minnen som värmer gott i själen när det är en helt vanlig lördag hemma. Idag har jag jobbat och stått i och popcornen är uppätna. Två hela filmer om popcorn är inspelade, den ena är sämre än den andra men vänta bara. Någon dag ska jag få till det.

I vilket fall som, så här gör jag mina perfekta popcorn. (eller fråga Fru Sederblad. )

 • Kastrull med lagom tjock botten. Häll på olja så det flyter ut över hela botten. Jag föredrar rapsolja av mild smak men det går med annat också.
 • Häll i ca 5 – 10 popcorn och sätt kastrullen på plattan med högsta värme.
 • När de handfulla popcornen har poppat med distinkta pop! så är det dags att hälla i resten, håll locket för grytan så det inte stänker när du häller i. Häll upp i förväg i ett mått som är lättare att hålla i än påsen.
 • Vänta en liten stund och en explosionartad poppning utbryter. Om ingenting händer alls så avbryt innan det ryker alltför mycket. 🙂
 • När det går 2 sek eller mer mellan varje pop så ta bort kastrullen från värmen och häll upp i skål.
 • Undvik att elda i köket. 🙂

Så det som jag egentligen gör är att jag värmer upp oljan ordentligt innan jag häller på. De första kornen som poppar är bara en indikator på att värmen är ok.

Good Luck!

6 Comments

 • Fru Sederblad

  Helt rätt har du så klart ;-). Men jag vill dock påpeka att jag föredrar majsolja eller möjligtvis solrosolja, men smaken är ju som baken. Och sist, men inte minst, så är det EXTREMT viktigt att popcornen är färska. Det går inte att tro att man ska få till de där superpopcornen med någon sunkig gammal påse som stått i skafferiet i månader. Bara så ni vet ;-)!

  Lycka till och smaklig spis!

 • Anne

  Precis så gör jag men med smör i stället. Nu får du tänka dig smööörrrr med skånskt vibrato :)) Älskar bilderna – saknar dig massor 🙁
  Kramar

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *