Menu
Trädgården

Bra dagar till minnesfilten

En av de skönaste söndagar på länge, länge. Häng med på en tur..

…till någonstans utanför Flyinge, Roslöv kanske det hette? Och utsikten är så fin så jag stannade för att ta några bilder.

Goa grannen och jag åkte till plantshopen i Flyinge där halva Skånes folkmängd befann sig. Nästan. 🙂

Egentligen var det inte så farligt som det ser ut, men man kommer in precis vid kassorna och det blir ju lite tjockt just där..

Galet mycket fint att titta på och hit ska vi åka Flippis!

Drömmen finns där om en romantisk rosenbåge i trädgården men inget napp idag tyvärr. Och min önskan om en butler som städar och tvättar härhemma har även utökats till att jag önskar mig en trädgårdsmästare och kanske en snygg poolkille? Varför inte när jag ändå är i gång och önskar mig…:)

Rosor i långa rader..

..och jag själv håller i en rabarberplanta.

Sen var det dags att titta på träd och jag har lite ambitioner även på det området. 🙂 Att hitta något prydnadsträd, eller kanske flera?

Körsbär i många sorter..

…och sen var det magnoliadax.

Växhus och någonstans här började det kännas som jag överdoserat blommor och vår. Kanske det här blogginlägget är lite överdoserat rent av? Men jag vet att jag har några trogna fina läsare som inte har så lätt att ta sig ut just nu så det här är till er..

Växthus är så positiva platser. Människor som handlar växter har planer, framtidstro och förhoppningar om att göra det fint omkring sig. Det liksom smittar mig lite med den där förväntan och på något sätt känner jag trygghet också, att våren har kommit en gång till och årstiderna och cyklerna går vidare, som de alltid har gjort.

Fika! Såklart… 🙂

När vi kom hem hade den här missen slagit läger vid kattmyntan och vi hade en gosestund. Som om dagen inte kunde bli bättre?

Jo, den blev det med grillning och solhäng på eftermiddagen.

Nu är jag trött och nöjd och kommer trilla i hop i soffan om en stund.

Hoppas ni har haft en lika fin dag. ♥ Trevlig kväll önskar jag dig som läser!

10 Comments

 • Hilde
  5 maj, 2013 at 19:46

  Men vilken underbar dag! Ni har så grönt och blommande hos er, jag har bara lyckats hitta några vitsippor och en ynka blåsiga 😀 Ha en mysig kväll!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   5 maj, 2013 at 19:50

   Det är orättvist. 🙂 Du får komma ner och hälsa på tror jag.
   kram och trevlig kväll

   Reply
 • Linda G
  5 maj, 2013 at 19:55

  Gudars vad grönt ni har! Magnolior är ju så fina också:) Men vi är sakta men säkert på G här också! Kram

  Reply
 • Flipfloppan
  5 maj, 2013 at 20:17

  Wow!!!! Jag hade nog övernattat 🙂 Ser så himla fint ut och nu är jag jättesugen på att åka dit. Grattis till en toppendag, Klem

  Reply
 • Anne
  5 maj, 2013 at 20:43

  En Magnolia där i hörnan?
  Kram å sov gott!

  Reply
 • Lotta
  5 maj, 2013 at 20:56

  <3 Den där rostiga rosen gillade jag verkligen. Kanske något för min tomt.

  Reply
 • Helen
  5 maj, 2013 at 20:58

  Åh mitt gamla stamställe; det och Skåneplantor. Nu blev jag riktigt nostalgisk.
  Men du kan man inte ha butler, trädgårdsmästare och poolkille i samma person liksom?
  Då borde ju plantskolan vara ett bra ställe att leta, tänker jag. 😉

  Reply
 • Josanne
  5 maj, 2013 at 21:02

  Tack för massa fina bilder! Ser ut som en helt underbar dag. Och så tokgillar jag din stass. KramKram!

  Reply
 • Marita
  5 maj, 2013 at 21:02

  Åh. så härligt med blommor och vår! Tack för de vackra bilderna!

  Reply
 • Annelie
  6 maj, 2013 at 08:38

  Otroligt många fina bilder! Tack för visningen! Vi pratade just häromdagen att åka in till plantskolan men hade en dålig allergi/astma-dag, liksom igår. Björken är ju fullt utslagen nu o grannar klipper gräs hej vilt.. Nåja fick en ny spruta idag o hoppas dagen kan tillbringas ute.
  Ha en fin dag!
  Kramar,
  Annelie

  Reply

Leave a Reply