Trädgården

Bra dagar till minnesfilten

En av de skönaste söndagar på länge, länge. Häng med på en tur..

…till någonstans utanför Flyinge, Roslöv kanske det hette? Och utsikten är så fin så jag stannade för att ta några bilder.

Goa grannen och jag åkte till plantshopen i Flyinge där halva Skånes folkmängd befann sig. Nästan. 🙂

Egentligen var det inte så farligt som det ser ut, men man kommer in precis vid kassorna och det blir ju lite tjockt just där..

Galet mycket fint att titta på och hit ska vi åka Flippis!

Drömmen finns där om en romantisk rosenbåge i trädgården men inget napp idag tyvärr. Och min önskan om en butler som städar och tvättar härhemma har även utökats till att jag önskar mig en trädgårdsmästare och kanske en snygg poolkille? Varför inte när jag ändå är i gång och önskar mig…:)

Rosor i långa rader..

..och jag själv håller i en rabarberplanta.

Sen var det dags att titta på träd och jag har lite ambitioner även på det området. 🙂 Att hitta något prydnadsträd, eller kanske flera?

Körsbär i många sorter..

…och sen var det magnoliadax.

Växhus och någonstans här började det kännas som jag överdoserat blommor och vår. Kanske det här blogginlägget är lite överdoserat rent av? Men jag vet att jag har några trogna fina läsare som inte har så lätt att ta sig ut just nu så det här är till er..

Växthus är så positiva platser. Människor som handlar växter har planer, framtidstro och förhoppningar om att göra det fint omkring sig. Det liksom smittar mig lite med den där förväntan och på något sätt känner jag trygghet också, att våren har kommit en gång till och årstiderna och cyklerna går vidare, som de alltid har gjort.

Fika! Såklart… 🙂

När vi kom hem hade den här missen slagit läger vid kattmyntan och vi hade en gosestund. Som om dagen inte kunde bli bättre?

Jo, den blev det med grillning och solhäng på eftermiddagen.

Nu är jag trött och nöjd och kommer trilla i hop i soffan om en stund.

Hoppas ni har haft en lika fin dag. ♥ Trevlig kväll önskar jag dig som läser!

10 Comments

 • Hilde

  Men vilken underbar dag! Ni har så grönt och blommande hos er, jag har bara lyckats hitta några vitsippor och en ynka blåsiga 😀 Ha en mysig kväll!
  Kram

 • Helen

  Åh mitt gamla stamställe; det och Skåneplantor. Nu blev jag riktigt nostalgisk.
  Men du kan man inte ha butler, trädgårdsmästare och poolkille i samma person liksom?
  Då borde ju plantskolan vara ett bra ställe att leta, tänker jag. 😉

 • Annelie

  Otroligt många fina bilder! Tack för visningen! Vi pratade just häromdagen att åka in till plantskolan men hade en dålig allergi/astma-dag, liksom igår. Björken är ju fullt utslagen nu o grannar klipper gräs hej vilt.. Nåja fick en ny spruta idag o hoppas dagen kan tillbringas ute.
  Ha en fin dag!
  Kramar,
  Annelie

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *