Lingon om.....

Yum och snillen spekulerar

IMG_8586

Oh, oh, oh!

Bilden är från igår men idag lär te sig ungefär likadant. Sol, värme och några spanska jordgubbar med mjölk. Idag ska jag luncha med en god vän och jag hoppas på lite naturfoto.

Och bara för att tjata om något helt ointressant med som jag funderat på: Laktosfri mjölk.

Alltså om man är laktosintolerant, mot mjölksocker så kan inte kroppen bryta ner molekylen för att man saknar enzymet laktas. Är jag rätt på det än så länge? Det i sin tur orsakar buller, luft och andra mindre trevliga besvär.

Laktosfri mjölk innehåller tillsatt laktasenzym så det blir liksom plus minus noll där. Och om nedbrytningen av laktos börjar redan i mjölkpaketet eller först efter att man har druckit den? Hmm.

Nu kommer jag till min egentliga fundering då, haha. Vissa hälsoprofeter menar att man ska dricka laktosfritt och använda så många laktosfria produkter som möjligt för att undvika sockerpåslag och insulinstegring därmed lättare kunna hålla sig smal och läcker.

Är inte det bara trams då?

Eftersom mjölken innehåller lika mycket socker men med tillsatt hjälp för att bryta ner den. Dessutom smakar laktosfri mjölk nästan sötare än vanlig mjölk.

Från en som ligger djupt sömlös över detta och tar till bloggen för att få veta hur det ligger till egentligen.

Kära snillen spekulerar därute. Lämna gärna er expertteori.

Och ha en underbar söndag!♥

3 Comments

 • Helena

  Hmmm… det där fick jag läsa flera gånger. Hjärnan är inte riktigt med så här på söndagsförmiddagen 🙂 Jag har absolut ingen aning, men du resonerar så klokt att jag definitivt köper din teori med hull och hår! Jag läser också gärna hur andra snillen resonerar i denna fråga 🙂
  Och frukosten din ser ju mumsig ut!
  Kramar

 • Helen

  Det är ju trams på så sätt att man faktiskt riskerar att bli laktosintolerant om man äter laktosfritt utan att behöva det från början. Kroppen behöver ju ett visst mått av allt tänker jag. Ungefär som att man behöver lite skit i hörnen för att inte bli dammallergiker. 😉
  Skämt åsido så känns det ju oerhört fånigt att äta laktosfritt – som är dyrare – om man inte behöver det.
  Här är ju dottern överkänslig för laktos så vi använder låglaktos i det hon ska äta.
  Själv häller jag alldeles, vanlig jättefet vispgrädde i kaffet och skäms inte alls.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *