Menu
Lingon om.....

Emporia del 2

En bra grej med köpcenter är att det finns mat att tillgå, och kaffe. Lite här och där så risken att svälta ihjäl är ganska liten även om man skulle gå vilse. Christina och Flippis dök upp för en Vapianolunch och vi slog till med en efterrätt. För hallå, det var ju faktiskt lördag. ♥ Och jag har klippt lite markerad lugg ifall någon tittar lite närmre.

En av de första butikerna vi gick in i var Hollister som jag hört många tala om som en snackis som skulle upplevas.

Musik och havsvågor i märklig panorering i olika högtalare, som rullande vågor från höger till vänster. Eller upp och ner? Kändes som att vara på insidan av magen på en val ungefär i bullernivå och så parfymerad luft som doftade torr sommar och lite sött. Lågt i tak, stora blålysande fönster med film på rullande surfarvågor och kläder för tonåringar.

Ganska häftigt ställe bortsett från att jag blev sjösjuk och fick gå ut och sätta mig. Inte ensam dock. 🙂

Efter det så gick vi runt och kollade lite, med betoning på lite…för jag tappade sugen i något hörn och marken vill inte sluta gunga och fingrarna höll krampaktigt fast om handväskan tills jag fick koncentrera mig på att spänna av. Det hade fyllt på med väldigt mycket människor sista timmen?

På Cervera hittade jag de här pudersockerströarna till vänster som jag bara måste skaffa en. Perfekt till såsredning när man bara vill dutta i lite mera mjöl eller maizena. Bra idé!

Och jag måste nog åka tillbaka en kväll när det är mindre folk och utrusta mig med joggingskor för att hinna runt hela stället. Så otroligt stort.

Dessutom det vackraste köpcenter som jag besökt. 🙂 Ser ni tjejen till höger i rosa tröja? Mollyradarn var tydligen fortfarande i funktion och lite senare åkte jag hem till landet och lämnade bullret i fjärran bakom mig.

Brrr. Vad skönt det var att komma hem? Och lite snopet för jag hade velat utforska mera av Emporia. Men äsch det står kvar till en annan gång om jag får för mig att trängas med myriarder av människor.

8 Comments

 • Flipfloppan
  17 mars, 2013 at 12:51

  Så himla fina bilder och roligt att se vad du fångade på bild. MEN jag tänkte väl det att du fixat lugg, skulle frågat dig om det, för jag såg det faktiskt. Passar dig bra i alla fall 🙂 Som sagt, rekomenderar en fredagskväll eller vilken vardagskväll som helst för bättre upplevelse, Klem

  Reply
 • Fröken Abbe
  17 mars, 2013 at 13:05

  Har aldrig varit där, men verkar spännande! Något har stängt redan och så ska ju Myrorna öppna där hörde jag.
  Lade märke till den rosa mollytröjan. Den såg ut att vara mycket längre än vad min är. Hennes verkar ju nå ner om rumpan och knytet sitter i midjan. Mitt knyt sitter nog lite högre upp och så är den kort. Hm?
  Kram

  Reply
 • Fiona
  17 mars, 2013 at 13:20

  Förstår om du fick lite psykbryt en lördag. Jag passar mig noga för köpcentra på helgerna…fast jag hade gärna velat vara med och träffa er och äta god mat (men jag var ju ute och gastade på gatorna i Lund, mitt kall den dagen).
  Jag tycker att vi drar dit en dag mitt i veckan så att vi kan ha hela stället nästan för oss själva:)
  Kramar

  Reply
 • Karen
  17 mars, 2013 at 15:10

  Fabulous mall, gorgeous girls and really hunky guy on the shopping bag. 🙂
  I’m glad that it was a nice day.
  Kramar,
  Karen XOXO

  Reply
 • Maja
  17 mars, 2013 at 17:26

  Jamen det är nog precis så ett köpcentrum av den storleken skall avverkas..i mindre portioner. Den rosa är superfin men jag har också fått för mig att den är väl kort?! Får jag gnälla om OM plagg så är det att de ofta känns just..korta. O då är jag näpeligen inte någon lång person =)

  Reply
 • krannina
  17 mars, 2013 at 20:00

  Javisst är det stort!!! Gillar Emporia – när där inte är så mycket folk 😀

  Kramar

  Reply
 • Under mina lockar
  19 mars, 2013 at 21:45

  Men… jag var ju också där i söndags och åt lunch på Vapiano!!! Haha.. Synd att jag inte såg dig. 🙂 Kram

  Reply
  • Lingon
   21 mars, 2013 at 11:45

   Fniss. Vi var där på lördagen, jag bloggade lite i efterskott. Men vi får ses en annan gång.
   kram!

   Reply

Leave a Reply