Längre inlägg med mycket bilder

Fånga dagen och ljuset

Lördag!

Och jag mår prima. 🙂 Efter en snabb kamerarunda så tänkte jag lägga ut en liten bildbomb här. Direkt från kameran till er. Blommor och sånt livsnödvändigt. Jag har gjort en runda utomhus också som ni får lite senare. Om ni vill såklart.

För någon dag sedan köpte jag en bukett ranunkler och de står sig fint. Enligt blomstertanten håller de sig bättre än tulpaner och det tycker jag låter bra för tulpaner kan ju vara ett lotteri.

Samma blommor, olika vinkel och olika ljus. Foto är den bästa hobby som finns. 🙂

Nyligen fick jag också lära mig att ranunkler dricker hur mycket vatten som helst. Det borde låta sluuuuurp där vid vasen?

Så vacker och skir.

Som en wallakjol. 🙂

Lager och ljus, skuggor och färg.

Egentligen var det inte blommorna som lockade fram kameran utan snön utanför. Snö i solljus och stora flingor dessutom.

Fast jag är inte så bra på snö? I foto då. 🙂 Men de här bilderna ska jag använda som overlays i photoshop tänkte jag och leka med. Det duger de till.

Vad händer idag då?

Hm. Jag vill liksom inte göra några planer men jag ska utomhus, det är helt klart. Och någon sorts outfit ska på mig, på något sätt.  Om en stund.

Men först en snabb bloggenad.

Ha en fin lördag så ses vi kanske lite senare,

kramar L

No Comments

 • Fiona

  Halloj!
  Jag ska snart åka till affären. Hade tänkt få med mig ett fång tulpaner men det får nog omvärderas. Ranunkler är ju bara så vackra!
  Ha en fin dag ute i snön:)
  Kramar

 • Natascha

  Härliga bilder!! Hur gör du med Photoshop, testar du dig fram själv eller letar du på nätet efter olika tips? Jag har en bok om photoshop men i den står det mest om de grundläggande teknikerna, det hade varit kul att lära sig lite mer om olika lager och strukurer. Kram

  • Lingon

   Tack! Blommor kan man ju inte se sig mätt på.

   Jag testar mig fram själv och bara låter det bli något. Men eftersom jag bloggar och fotar så mycket så blir det ganska långa faser jag kanske bara jobbar med att justera i kurvor och färgbalans. Eller håller på med olika lager och overlays.
   Egentligen lär jag mig mest för att förbättra dåliga bilder. Det är då behovet finns att kunna göra ett eller annat. Bra bilder är ju bra i sig själv och behöver näst intill inget.
   Sen finns ju lusten att skapa något helt annat ibland, att förvränga en bild eller känsla till något annat och då lär jag mig det. Plötsligt kan det vara roligt att lära sig ansiktsretusch och då blir det det.

   Svårast är att inte förstöra bilder tycker jag. Ibland blir det för mycket och då brukar jag backa ett steg. Men den gränsen får var och en sätta.

   Jag googlar fram det jag vill lära mig, väljer en bild och sätter igång. Bra helgprojekt. Om man är lite nördig. 🙂 🙂

   Kramar och lycka till!
   L

   • Natascha

    Ja, det är nog bara att testa sig fram. Fram tills nu har jag bara fixat till bilderna i sin ursprungliga form, men jag tror att det är dags att börja lära sig att skoja till bilderna lite. Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *