Lingon om.....

en liten dipp

Jag har ju världens roligaste jobb? Som musikinstrumenttekniker får jag hålla på med så otroligt varierande arbetsuppgifter. Allt från att rycka ut inför en konsert till att restaurera museiföremål till att lösa problem åt kunder som har väldigt speciella önskemål.

Fast efter endast en dag på jobbet så fick jag lite svaj i benen och ångest inför det kommande året. Det kändes helt enkelt övermäktigt och jag vill helst gömma mig i ett skåp en stund. Eller stanna kvar i sängen och dra täcket långt över huvudet. 🙂

Allt för mycket på en gång och alldeles för många lösa trådar som ska spinnas samman till något som fungerar. Hu!

Så bra att jag kan vara struts en stund och sticka huvudet i sanden? 🙂

Så bra att jag kan ta mig ur sandlådan och strutskostymen och ta fatt i det som ska göras lite senare på dagen. Vad är det här? Nyårsångest? 🙂

Någon mer än jag? Så jag slipper skämmas?

Kramar L

(som just ska hämta ut sitt reapaket)

No Comments

 • Memelie

  O ja, vi är i alla fall två. Känner inte alls för att rätta in mig i fållan och gå och jobba på måndag. Har mest lust att stampa med foten, blänga och säga NEJ! JAG VILL INTE!

  Men sen kommer jag på att jag blir ganska uttråkad efter ett tag om jag inte får jobba och jag har härliga kollegor som jag får träffa… plus att jag bara ska jobba nästa vecka innan jag tar ett minibreak och åker till Berlin på klädmässa… jippi!
  Och då inser jag att jag överlever nog och kommer snart på att det faktiskt är ganska kul att jobba också.

  Men idag… VILL JAG INTE!

  Kram! Lotta

  • Lingon

   Visst är det så. Man blir uttråkad av att gå hemma. Men det stora livspusslet och dessa korta dagar…ahhh.
   kramisar

 • Mimmi

  Från en struts till en annan: Jag vill inte heller att måndag skall komma, jag vill ha slut på vintern, jag vill att våren ska vara här, jag vill känna gräset under fötterna, solvarmsand mellan tårna.

  Allt det där ska jag få, men inte idag….. men jag håller huvudet lågt ett par dagar till

  ………….•*¨`*•………..
  (¯`’•.¸ //(*‿*)\\ ¸.•’´¯)
  .*`• .…* ♥ * ♥ *… •´* .
  …..`¤.¸(¯`४´¯)¸.¤´….
  …….. K R A M …….

 • Fröken Abbe

  Du är absolut inte ensam! Jag har inte ens tagit in att det är nytt år, men kunde inte sova i natt då tankarna grävde sig in. Efter ledigheten väntar stora förändringar på jobbet, och det är aldrig bra mitt i liksom…
  Kram

  • Lingon

   Nej det är svårt, alla pratar om nedskärningar och besparingar.. man blir ju stressad för mindre.
   kramar och suss gott i natt

 • Helena

  Här har du en till… Funderar på om man inte kan pensionera sig i förtid 🙂 Ännu lever jag i ledighetsbubblan och det är ju skönt, men det kommer ju en måndag hit med så småningom…
  Spännande med reapaket!
  Kramar

 • Fiona

  När jag såg första bilden lite snabbt så där så tänkte jag att nu har du blivit helt galen med en märklig hobby. För jag tyckte det såg ut som en massa knivar nertryckta i en låda och tänkte ju då på cirkuskonster och någon människa där i lådan…;) Jag får nog ta och gnugga bort sömnen lite bättre ur ögonen:)
  Ibland kan det väl kännas så, stora självan inför allt man står inför och då kan det väl vara skönt att köra ”strutsen” en stund?! Jag tycker sådan gånger att det är absolut jobbigast innan jag kommer till jobbet och sen när jag väl är där så undrar jag hur jag tänkte innan:)
  Kramar

  • Lingon

   Jag har lite för många olika strukturer att hålla reda på och behöver sortera lite för att inte bli stressad. Svårt att förklara i bloggen, men utan ordning på sakerna så blir det kaos och jag är min egen chef. Vilket är helt trevligt, men oron för alla smällar man kan få är tung. Ibland.
   Jag kör strutsen ett tag till helt enkelt. 🙂
   Kramar och ha en fin kväll

 • Helen

  Vilket vackert instrument!

  Jag som då bytte yrke vid 45 säger att det är aldrig för sent att göra nåt annat;
  ifall det är så du menar.
  Om du menar ”vill-ha-lite-mer-julledigt-ångest” så kan jag instämma. =)

  • Lingon

   Nej, jag vill nog inte byta yrke. Det är lite rörig bara, jobbet, jag och livspusslet och allt man vill och ska.
   Men byta yrke ska man nog aldrig glömma att möjligheten finns. 🙂
   kramar

  • Lingon

   Tack! Jag gillar det som bara den.
   Det blir sån kontrast att börja jobba igen. Och så är det allt det där andra som jag vill… 🙂
   Men det ska nog gå bra.
   Och det där med prestationsångest brukar jag tänka att det är bra. Då bryr jag mig fortfarande och gör alltså ett bra jobb. Det är när man är likgiltig som det inte går bra.
   Kram!

 • solid

  Hej!
  Det är nyårsvemodet som sätter in, det som rullar in som tätaste dimman, som får mig att fundera över det som varit och det som ska komma, varför blev saker och ting som det blev osv.
  Kram från Eva

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *