Lingon om.....

Hjälp med rosor?? Hilfe..

20120513-082752.jpg
What to do?

Godmorgon får jag börja med!

Mina rosor får små prickar på bladen till att sen vissna och nu upptäckte jag att det är miljoner småkryp som har bosatt sig på undersidan.

Mild såplösning med lite T-röd i? Eller vad? funderar jag med en kaffekopp i handen och rynkad panna. Det här går ju inte. Nog för jag är generös men gratis rosbladsbuffé är jag inte med på.

Tips emottages tacksamt.

Kramar L

No Comments

 • Emschen

  Min mor säger att man ska gå över rosorna med vatten och grönsåpa varje dag tills man är fri från ohyran. Själv kan jag inte ett smack om rosor eller någon blomma överhuvudtaget. *s*

 • Madde

  Ja, du får berätta kur krypen ser ut men en lösning många anväder och som verkar fungera på det mesta är 1 dl såpa+1 msk t-röd+ 1 l vatten. Spraya på undersidan och inte i full sol. Annars är tyvärr det bästa medlet att avlägsna skiten med händerna. Jätteäckligt men effektivt. Nu ska jag till parkeringen här och shopsa blommor till mina lådor 🙂 Yey och lycka till. Klem

 • Nena

  Plocka bort beror ju på hur många och hur stora rosor man har, men det är ju meckigt att spraya också eftersom man verkligen måste träffa krypen. Ett alternativ till såpan är köpespray med gelatin (som kväver dem) om man vill vara miljövänlig. Annars finns det ju giftigare saker om man är lagd åt det hållet liksom….
  Kram

  • Nena

   Ska tillägga att sen vill det ju gärna gå rost i bladen när de väl är angrpna av kryp och det är ju svamp och kräver annan behandling…

 • Mette

  Hej

  Og først og fremmest rigtig god søndag til dig, forhåbentlig er vejret bedre idag, det er det her i DK.

  Jeg er ikke god til roser, jeg har 15 krukker med roser der er døde her i vinter, så jeg orker ikke rigtigt roser mere, synes de er for svære at passe.

  Men ville egentlig spørge dig til råds om størrelser. Jeg mener du har Delong coat, style 948, kan du sige noget om hvordan den er i str? Jeg bruger jo normalt str 3, men alt mit overtøj fra Oddm er str 4, fordi jeg synes de er så små om brystet.

  Håber du kan hjælpe og så rigtig god dag til dig

  KH
  Mette

  • Lingon

   Hej Mette,

   De long coat är mycket liten över bysten, jag som är en 3-4 kan inte ens stänga fyran. Hoppas du får möjlighet att prova den för jag kan inte råda dig om det går eller inte.
   kramar och ha en fortsatt fin söndag, tråkigt med dina rosor..
   <3

 • AnnaSC

  mitt råd är att gräva upp dem och ersätta med plastblommor… så lyssna inte på mitt råd idag. hihi

 • Lingon

  tack för alla tipsen här…!!

  Jag har varit på plantskolan och tydligen skulle jag ha sånt här…men köpte inget faktiskt.

  Och så ville killen att jag skulle kolla med lupp på mina kvalster. Är han tokig? Urrk.

   

  kramar och ha en fin eftermiddag!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *