Menu
Trädgården

Flyinge Plantshop

Kerria

Fint väder idag äntligen och eftersom min morgon började med bladlusfunderingar så åkte jag till Flyinge plantshop för att fråga experterna. Sagt och gjort och en kille med rastaflätor gick i väg med min rosenkvist och skulle hämta en lupp och räkna hur många ben det lilla livet hade…kvalstret alltså…huuuu.

Jag stod där brevid och försökte förmedla en känsla till honom att jag liksom inte var så intresserad av att titta på detta lilla kryp utan mer lokalisera oss till hyllan av eh…borttagningsprodukter där vi hamnade lite senare. Och jag köpte inget kan jag säga…än.

Kalinka, (nästan Katinka. 😀 ) 

ett underbart blomsterhav att bara gå omkring i.

😀

Förstås mycket fint som jag gärna hade plockat med mig hem, men idag blev det endast en pelargon av sorten Selma. Eller ja…den plantan jag tog var muterad på något vis så blomman har två färger, delad tvärs över mitten på det roligaste sätt. Visar senare.

japansk buskrosling

inte idag men en annan dag får ni följa med hem..

Japp, härligt upphöjt till tio. Och nu har jag fått lite sol på kinderna och inspiration. Tänk vad växter och grönt gör för själen? Underbart!

Mina löss då…jo jag skulle köpt något som hette Calypso, men jag provar med såpvatten ett par dagar först.

Hoppas du har en fin söndag!

No Comments

 • chatarina
  13 maj, 2012 at 17:14

  Hej! Dit skulle jag gärna vilja åka!! Kram

  Reply
  • Lingon
   13 maj, 2012 at 19:13

   Om du är i Skåne så rekommenderar jag det gärna.
   Kram!

   Reply
 • Hilde
  13 maj, 2012 at 17:59

  Men, räknade han benen utan att berätta för dig? 😀 Mot slutet på maj är det dags att sätta fart med planteriet här, då blir det färg.
  Kram

  Reply
  • Lingon
   13 maj, 2012 at 19:15

   Hihi. Han hittade ingen lupp dom tur var men var besviken över att jag inte ville veta. 🙂
   Kram!!

   Reply
 • Sanna
  13 maj, 2012 at 18:04

  Ser ut som att du haft en riktigt bra för själen dag. 😉

  Hoppas du vill hjälpa mig med en sak!? Jag har en del plagg som jag vill byta alternativt sälja. Bara genom att jag lägger länken här till mitt inlägg om det här så lär ju fler Mollytokiga läsa det liksom. Alltså är jag fräck och länkar till min blogg! 😉 http://sannasdittochdatt.blogspot.se/2012/05/swapp-ocheller-blopp.html

  Ha en fin kväll! Kram

  Reply
  • Lingon
   13 maj, 2012 at 19:16

   Du är ju min bloggvän så länka på bara! 🙂 hoppas du får bra respons.
   Kram!

   Reply
 • Marie
  13 maj, 2012 at 18:14

  Härligt att vara bland växter! Hoppas du får bort rosenkrypen. Och ha en fin eftermiddag och kväll 🙂 Kramar

  Reply
  • Lingon
   13 maj, 2012 at 19:17

   Ja, vilka luspudlar liksom. Tack att du påminde mig för det är dags att spruta lite såpa nu på kvällen.
   Kram!!

   Reply
 • Lifessilverling
  13 maj, 2012 at 19:09

  Så mycket härliga växter! Jag älskar att gå bland blommor och växter! Kram Nilla

  Reply
  • Lingon
   13 maj, 2012 at 19:18

   Det är ju så skönt för själen. 🙂
   Kram och trevlig kväll

   Reply
 • louise
  13 maj, 2012 at 19:26

  Njuter utav dina bilder!!
  Tack
  Önskar jag fått gå med Dej där 🙂

  Kram
  Louise

  Reply
  • Lingon
   13 maj, 2012 at 21:52

   Det hade varit något det!

   kramar och hoppas din söndag varit fin

   Reply
 • Frida
  13 maj, 2012 at 20:26

  Har aldrig varit på Flyinge plantshop.. Men måste ta mig dit nån gång.. Inte minst nu när du visat dem fina Irisarna! Underbara!

  Reply
  • Lingon
   13 maj, 2012 at 21:54

   Ett härligt ställe, och så finns det ju en stor plantshop i Staffanstorp också inte så långt ifrån.

   kram!

   Reply

Leave a Reply