Lingon om.....

Tant (beige)powder anmäler sig

20120508-092705.jpg
God Förmiddag!

Tack för alla hälsningar i går, huvudvärken är knappt ett minne idag. Så skönt!

Idag är en mellandag, hälften jobb och hälften bilprovningsdag. Det blir lite yxigt när man jobbar på en ort, har bostaden i en annan och bilprovning i den tredje. Inte särskilt effektivt alltså. 🙂

Och så retar jag mig lite på begreppet mammabloggare? Hallå?
Är det inte lite diskriminerande mot de som inte har barn? Bloggklubben deluxe liksom. För de flesta sk mammabloggare har gått från att blogga ’vanligt’ till att bli mammor. Bara en naturlig del av livet att få barn ju…

Hur är reglerna för att vara mammabloggare då? Räcker det att vara gravid? Eller måste barnen vara under tio år? Tänk om man fick barn för 16 år sedan? Om man har adopterade barn? Eller måste man göra ett visst antal inlägg om barn varje vecka?

Egentligen ingen stor grej men – men varför måste det vara etiketter på allting? undrar jag.

Och med dessa funderingar hoppar jag av min buss och skyndar mot nästa jobb.

Kramar L

No Comments

 • Helen

  Varför reta sig på det begreppet? Jag skulle inte störa mig på att någon kallade sig ex lärarbloggare om man är lärare bara för att jag inte är lärare.
  Man kan inte vara allt här i världen.
  Mamma är man f ö hela livet – även efter barnen fyllt 18 och vid 16 absolut.

  • Lingon

   Well, jag retar mig precis på vad jag vill. 😀

   Särskilt att sätta etiketter på människor och lägga i fack. Och om jag hade haft barn och självklart antagligen skrivit om det i bloggen så hade jag helt automatiskt varit en mammabloggare, även om 80 % av innehållet hade varit något annat. Men kära det finns så mycket att reta sig på i bloggosfären…
   kram!

 • Hilde

  Hej snygging! Du är inte ensam att störa sig på etiketter. Själv är jag mammabloggare, kattbloggare, Odd Molly bloggare, trädgårdsbloggare och lite allt möjligt bloggare. Ja jisses säger jag… Kan det handla om tillhörighet kanske? Att man måste ha något att indentifiera sig med?
  Kram

  • Lingon

   Fniss, ja så är det absolut. Inte glömma powderbloggare. 😀 matbloggare, träningsbloggare och bantningsbloggare och heminredningsbloggare….
   😀

   Kramar

 • Elise

  Hei,

  Synes det er helt topp at du fortell er hva du irriterer deg over, og ikke mints at du ikke gidder å gå inn i noe diskusjon om hva du kan eller ikke kan gjøre, si, eller mene i din egen blogg!
  Liker stilen din, og din blanding av skjemt og alvor!

  Hilsen Elise

 • Nena

  Mmm så fina beiga toner du har idag. Ska nog gräva fram min klänning i det där rostyget, så fin ju, och nästam bortglömd….
  Jag har aldrig fattat det där med mammabloggare. Vad är det egentligen??? Jädra skumt epitet faktiskt. Och lärarbloggare skulle jag inte heller vilja se som en etikett. När slutar jag vara lärare och övergår till att vara mamma till att vara hundägare till att… En sak om en blogg verkligen BARA handlar om en sak, t ex en informationsblogg om mammarollen, eller en diskussionsblogg om skolan. Men de flesta bloggar ser ju inte ut så. Fast det är klart, om mammablogg BARA betyder att personen skriver om sina egna små gulliga barn så kan det ju vara bra att veta att det är en ammablogg så man kan sky den som pesten (för heeelt ärligt, SÅ kul är det ju inte att läsa om vad andras barn sagt och gjort, hur gulligt och finurligt man än tycker att det är med det ens egna juveler kläcker ur sig…)
  Och att reta sig på saker gör väl alla , eller??? Nu fick jag min världsbild skakad i grunden här. Finns det alltså människor som aldrig retar sig på nåt? Halleluja! Själv tror jag att det är bra att få gnöla ur sig då och då, håller humöret på en jämn och fin nivå! I övrigt är jag en oerhört snäll och beskedlig människa…
  Kram

  • Lingon

   Åh, ja klänningen. Jag måste flika in här…jag har den i blå/grån/grå och häromdagen fick jag för mig att den där biografnederdelen skulle rätas ut. Lätt gjort med ett par ryck när jag synat sömmarna så nu har jag en rak nederdel, utom en söm på höger sida som jag sparade som en liten slits.

   Den är ju sydd med flera dubbla sömmar så det går fint att slita bort gummibandet. 😀
   Jag ska visa upp den i kväll om jag kommer till. Vi har brfmöte som jag helst vill undvika men det går nog inte. 😀

   Själv är jag inte särskilt gnällig eller retar mig värst men om jag ska så gör jag det gärna ordentligt, höggljutt och snabbt och sen är det bra med det. Hihi. Hellre det än att småpysa i all evighet.

   Naturligtvis reagerar jag lite på mammabloggeriet för att jag känner mig exkluderad, visst är det så. Samtidigt så läser jag mångas som jag älskar och njuter av dagligen.

   Men just det där att stoppa in folk i olika fack. Det retar mig och kommer att göra till tidens ände.
   Trots det så fattar jag att det är nog precis som Hilde sa att det handlar om att känna tillhörighet, och det är ju det mänskligaste som finns.

   Kramar och ha en fin dag
   <3

 • Titti

  Den där ”jackan” har jag i grönt och den är toppen…..tror jag ska spana efter din färgkombo också…..jag betraktar mig som en All-over-bloggare…..detta med mammabloggare blir bara too much ibland!!
  Kram Titti

  • Lingon

   Visst är den bara så skön?
   Och ja, vi är väl all-overbloggare..? Kanske dags att sätta upp ett lexikon då? 😀
   kram!1

 • Katinka

  Åhh ja, dessa etiketter påalt. De fungerar barabegränsande och om jag inte legat i en hotellsäng just nu och försökt kommentera via mobilen så hade det blivit en längre utläggning, men som det är får det räcka med tvi valeför etiketter. Kram

  • Lingon

   New York, New yoooork. Trallar jag inom mig. Få se nu, du är sex timmar efter oss nu så frukostdags kanske?
   Kraaam

 • Anne

  Nej tack jag vill inte bli instoppad i ett fack! Du är si eller så – låt mig bara vara den jag är så blir det så bra så 🙂 Jag tror din Farbror Huvudvärk flyttade till Hornsgatan under natten och dessutom har följt med till jobbet 🙁 Hoppas dagens träning får honom att fly.
  Stor KRAM

  • Lingon

   Vi slänger ut farbror huvudvärk tycker jag. In med glada mysgubben i stället. Och en solskenspromenad till dig.
   Kram

 • Madde

  så fin som vanligt. Hade jag haft en blogg, skulle jag förmodligen placerats i
  trädgårds/ musik/litemolly/retamigpåalltvissadagar- kategorin. Om det nu finns någon sådan 😉 Jag vidhåller fortfarande och envist vid att den som äger bloggen, har rätt/ ska skriva om precis det som faller den in. Utan att ”fackas”, haha. Klem

  • Lingon

   Du skulle nog bli en sötelöksbloggare? 🙂 ser om jag kan ringa lite senare, måste rusa till brfmöte.
   Klem!

 • Elke

  Kära Lingonet ! Det är din blogg, fortsätt som du alltid gjort 😉 Tyck vad du vill, skriv vad du vill och reta dig på vad du vill och jag säger som Nena, finns det några människor som aldrig retar sig på något.. knappast ! Någon mer jordnära och insiktsfull kvinna än du är troligtvis inte så lätt att finna, det är inspirerande att följa dig, din framåtanda och din drivkraft inför livet 😉
  Kram Elke

  • Lingon

   Tack så jättemycket Elke för dina rara ord! Jag blir så glad att du gillar bloggen. 😀 Det kommer jag att tänka på hela dagen.
   kramar
   L och ha en fin dag
   🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *