Trädgården

mellan hägg och syrén

Det sägs ju vara den vackraste tiden, just mellan hägg och syrén. Jag gissar på att den tiden är just nu. Och visst är det bara så bedövande vackert…

Alpklematis

Och mina inköp då? Jo, ingen större plundring av plantskolan idag för det var lite klent utbud. Inte sådär så man bara tar planta efter planta och måste hejda sig med en suck och lägga tillbaka utan mer magert och en känsla av att det är lite tidigt?

Här är några som fick följa med hem. Jag är jätteförtjust i Rudbeckior och har tidigare sorten Magnus som är vanlig men den här längst till vänster ser jättefin ut med gulgröna nyanser till det röda.

Den stora jordskövlingen går inte att skjuta upp längre, jag måste gräva ur och fylla på ny jord i rabatterna innan jag shoppar loss plantor. Men hur kul är det? 😀 Nej just det….kanske i morgon?

Jag ska skaffa något träd, prydnadsträd tror jag. Kanske körsbär eller hängsälg? Eller något annat fint? Det får nog bli en tur till kanske till ett annat ställe för att kika på mera växter. Annars så är jag ganska inkörd på de lila, blå och rosa färgerna i rabatten. Gärna utspätt med vitt och krispigt. Rosor, klematis och lavendel. Pioner, syrén och kaprifol vill jag heller inte vara utan.

Eller kanske den här färgskalan?

Mårbacka

Så en väldigt skön dag här som trots kyla och blåst ändå gett en hel del solglimtar. Och så blev jag spontant bjuden på middag, bara det.

Eh, jo. Jag har dessutom testat en del av David Kirschs övningar för en peachy rumpa. Det gick sådär…:-D Det var nog näbbdjursgång jag provade och det ska jag nog inte visa upp på film. Nono. Men kul ändå att testa, någon mer som har provat?

Kramar och jag önskar trevlig kväll,

L

No Comments

 • Anne

  Nog är det bedövande vackert allt! Hoppas att det snart är lika blommigt hos oss 🙂 Jag har mest slöat i dag och absolut inte provat några Assmastergrejer :D. Har fortfarande inte lyckats ta tag i projekt middag men börjar nu.
  Kramar i massor

  • Lingon

   Vid det här laget har du nog ätit något gott hoppas jag och dessutom frukost? 😀
   kramar och ha en fin dag

 • Hilde

  Jag hoppas också på att våren snart kommer lika långt hos oss. Inget som blommar så där riktigt än. Jag har testat övningarna (inte alla då) från the Assmaster, men gud vad jobbigt det var 😀
  Ha en mysig kväll!
  Kram

  • Lingon

   De är rättså jobbiga de där…men drömmen om en peachy rumpa fortsätter. Hihi.
   kramar och ha det gott

 • Maja

  Du kan köpa ett riktigt körsbärsträd också. Jag köpte förra året ett körsbärsträd som åtminstone påstås inte ska bli mer än högst 3 meter högt. Söta stora körsbär ympade på en stam som är långsamväxande. Eller något sådant. Hoppas på att få några körsbär i år. Åtminstone blommar det för fullt just nu.

  • Lingon

   Det låter så gott med riktiga körsbär på – och vackert! Men tre meter…hmm. Ska ta en lång tur till en större plantskola vid tillfälle.
   Ha en fin dag,
   kramar

  • Lingon

   Ja, jag såg. Snö va? I stora lass. Hujeda vad tråkigt och hoppas att ni får en kanonsommar som plåster på såren.
   kramar
   <3

 • Sofia

  Solhattar kan man inte få för många av! Du får bestämma dig för ett ”grävbeting” och sedan belöna dig med en utflykt till någon riktigt välsorterad plantskola! Jag lyckades faktiskt fynda massor på Granngården, de hade finfina perennplantor 5 för 100:- jag passade på att frossa i lavendel, riddarsporrar, taklök och backtimjan. Jag planterar gärna perenner även i krukor för att sedan plantera ut i rabatten framåt hösten… Jag lägger hellst inte för mycket pengar på sommarblommorna som bara håller en sommar. Kraaaam

  • Lingon

   Bra tips att plantera i kruka. ;.D
   Jag ska nog ha en grävardag men får vara lite rädd om kroppen också, den hänger tyvärr inte riktigt med som förr.
   kramar och ha en fin dag

 • Katinka

  Färgerna är underbara! Jag känner våren genom skärmen ska du veta! Ha det fint för nu kryper jag i säng inför tidig start imorgon. Kram

 • Linda G

  Visst är det fint nu! Vi har ju inte kommit lika långt i våren här som ni har men vi satt i bilen på väg hem i kväll och njöt av det fina gröna. Så skirt och ljusgrönt……
  Ljuvligt! Kram

  • Lingon

   Det kommer mer och mer och jag önskar att man bara kunde frysa tillfället lite för att få behålla de blommande träden.
   kram!

 • Socker, vanilj och en skvätt grädde

  Ja, visst är det vacker nu! Rapsfälten som är nästan i full blom och syrenen som är i knopp.
  Våren är vacker och man blir så glad av alla färger som exploderar i regnbågens färger.
  Håller med dig om att det är lite klent utbud hos trädgårdshandlarna. Om någon vecka eller så tror jag att det är bättre:))
  Hoppas du haft en bra kväll:))
  Kram på dig!

  • Lingon

   Det går så alldeles för fort bara. Och ja vi får hoppas på bättre utbud lite längre fram..det kommer såklart, jag vet och det kommer att bli svårt att hålla tillbaka när man väl är där på plantskolan.
   Kramar och ha en fin dag

 • Milott

  ja, jag tycker att det är en fantastisk tid just nu! När jag kommer ner för min gata och ser alla ljusgröna färger som tävlar i kapp med japanska körsbärsträd i rosa och äppelblommen i vitt så får jag en euforisk k änsla! Lyssnar jag samtidigt på ett stycka musik med halva tonsteg i, får man nästan en andlig orgasm, haha.
  Ha en fin söndag!
  Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *