Menu
Lingon om.....

min blivande kompis och snälla lite stavningshjälp?

Den här spännande fåtöljen är påväg hem till mig. 😀 Jag är inte så lite upphetsad och glad över det för det är den skönaste stol, fåtölj eller vad man nu ska kalla den, som jag någonsin har provat. En kollega till mig har en och jag bruka smyglägga mig i hennes så ofta jag kan.

Inköpt på blocket för en tiondel av nypriset. Inte dumt alls.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Rgr-s5u9PJg

Kanske ser den lite lustig ut men vad gör det?

Och nu kommer jag att gå på nålar tills den hittar hit.

Kanske på fredag, men troligtvis nästa vecka. Fortsättning följer…

Hur har du det? Har du någon drömmöbel som du önskar dig till hemmet?

Och snälla stavningspolisen? Hur gör man egentligen? Drömmöbel, är det ett m för mycket, ska det vara drömöbel? Nej…?

Dröm-möbel gillar jag inte för det ser inte bra ut och dröm möbel är ju för engelska. Hur mycket kan man dra i hop ett ord? Snälla hjälp mig här.

För jag tvekar ofta på att skriva te x favoritcykel, fantasticotårta eller blomstergödningsexpert.

kramar och hoppas du ha en skön kväll,

L

No Comments

 • Linda G
  24 april, 2012 at 21:37

  Spännande möbel! Och smart! Du får stava hur sjutton du vill, vi förstår ända;) Kram

  Reply
  • Lingon
   24 april, 2012 at 22:40

   Tack vännen!
   kramar

   Reply
 • Hilde
  24 april, 2012 at 22:13

  Den ser som sagt jätteskön ut. Jag ska absolut inte uttala mig om svensk stavning 😀 Jag har himla svårt för stavningen flera gånger per dag.
  Kram

  Reply
  • Lingon
   24 april, 2012 at 22:41

   Jag hoppas den ska bli lika skön som jag tror. Då blir det mina nya bloggfåtölj. 😀
   kramar!

   Reply
 • Katinka
  24 april, 2012 at 22:27

  Den ser underbar ut! Och särskrivning är inte bra i svenskan säger stavningspolisen här. Det ska vara sammansättningar och drömmöbel är helt korrekt liksom favoritcykel och de andra du skriver. Inga bindestreck heller. Tack för mig idag! Haha… Kram

  Reply
  • Lingon
   24 april, 2012 at 22:42

   Hihi. Inga binde-streck då? Tack för hjälpen.! Jag har lite svårt för att dubbelstava konsonanter mitt i ett ord när jag binder i hop.
   kramar och gonatt

   Reply
   • Maddie
    26 april, 2012 at 09:39

    Katinka, du sa precis det jag ville säga 🙂 Ytterligare en stavningspolis här och just särskrivningar är mitt hatobjekt haha 🙂 Svenskan är lite rolig så, vi kan sätta ihop nästan hur långa ord som helst, kan se lite kul ut men låter helt okej oftast. Jag är en sådan där som sitter och ondgör mig över hur mycket en del särskriver på facebook…. japp en sån polis är jag haha. Drömmöbel – helt korrekt som Katinka säger.

    kram på er båda

    Reply
 • Oslotigern
  24 april, 2012 at 22:46

  Vilken häftig sak! Trots min svorska (jag var tro det eller ej bra på svenska en gång i tiden) har jag definitivt en klar åsikt om särkskrivningar; INTE RIKTIGT! Skriv ihop vettja, det heter drömmöbel. Det är bara när det blir trippelkonsonant man tar bort en (tror jag…) 🙂

  Kramar

  Reply
  • Lingon
   25 april, 2012 at 10:12

   Trippel loutz som de säger på teve när det är konståkning. Ingen särskrivning då?
   kramar och ha en fin dag

   Reply
 • Anne
  25 april, 2012 at 07:14

  Hi hi så bra att du fått svar av Katinka och Tigern 🙂 Kom just på att jag nog skrivit Odd Molly-butiken i stället för Odd Mollybutiken 😮
  KRAM

  Reply
  • Lingon
   25 april, 2012 at 10:12

   Ja, det är knepigt det där..
   kram!

   Reply
  • ria
   25 april, 2012 at 18:49

   Jaa men det är rätt, för ”Odd Molly” är ett egennamn. T.ex. Pukka-koftan är rätt. Eller Eloise Cobell -koftan. Jag har tagt efter engelska och skriver med mellanslag innan bindestrecket så att egennamnet syns tydligare. Så jag skulle skriva Odd Molly -butiken.

   Reply
 • Louise Larsson
  25 april, 2012 at 08:07

  God morgon! Skönt det ser ut………lätt att somna i. Har du möjligtvis ett par Smirk long leggis 998, storlek 3, liggandes som du inte använder!!!!!! Har sökt överallt men dom är omöjliga att få tag på. Behöver dom till min resfeber….berättar mer på mailen!!! Hehe. Må så gott!!

  Reply
  • Lingon
   25 april, 2012 at 10:13

   Nej t tyvärr, de har jag inte. Men jag tror att de finns i Odd Mollybutiken i Stockholm, prova att ringa dit och fråga. Ska du ut på resa, vad roligt!
   kramar och ha en fin dag

   Reply
 • AnnaSC
  25 april, 2012 at 08:34

  Den ser så skön ut. Jag får nog bjuda in mig lite oftare på fika hos dig… hehe fast det skulle ju mest vara för att träffa DIG! hehe

  Reply
  • Lingon
   25 april, 2012 at 10:14

   Hihi, du är välkommen och ta gärna med Axel om du vill. Så kan jag leka med honom och du snooza i fåtöljen. 😀 Hihi.
   Kramar!

   Reply
   • AnnaSC
    25 april, 2012 at 13:57

    toppen! kramis

    Reply
 • Stephie
  25 april, 2012 at 11:36

  jag har fått lära mig att man t.om kan skriva tre m efter varandra om det skulle vara så. det är ngn ny skrivregel. så man tar inte bort ngn konsonant alls.

  Reply
  • ria
   25 april, 2012 at 18:51

   Det låter nytt faktiskt! Måste kanske kolla i SAOL. Låter lite tyskt?

   Dammoln = moln av damer
   Dammmoln = moln av damm
   Glasstrut = en strut av glas ELLER en trut av glass
   Glassstrut = nej nu tycker jag inte det här passar 😀

   Jag brukade vara riktigt bra på såna här rättskrivningar.

   Reply

Leave a Reply