Menu
Lingon om.....

Bloggen som självterapi – javisst!


Jag har just varit på biblioteket och lyssnat på Bodil Jönsson som har skrivit om tid, och nu senast om att närma sig horisonten och hur det känns för henne som pensionär. Intressant och jag funderar själv på om jag inte är mitt i en tidig medelålderskris med tanke på att mattan ryckts under mina fötter och mycket som jag borde ha gjort, borde ha hunnit för min ålder inte har nåtts? Det beror ju på hur jag tänker på saker och ting.
Men det var egentligen inte det jag skulle säga utan det där med att blogga som självterapi? Jag läste någon terapeut som sa att i och med att man väljer att visa upp det fina som hänt under dagen te x i bild så mår man automatiskt bättre och programmerar sig själv lite lyckligare. Vad säger ni?
Scrolla tillbaka upp och kolla på bilderna igen, och scrolla sen ner och titta på resten. Vad känner du?

Inte för att det bara behöver vara fint i bloggen, men jag tror att själva bloggandet och att ta fram det fina i vardagen betyder otroligt mycket för mig själv. Allt elände ser man ju ändå, det finns och är. Men att höja blicken och faktiskt uppskatta det som är bra i ens liv är inte dumt alls.
Ja, en av alla dessa tankar om att blogga. Komplext javisst. Och väldigt roligt.

tack söta du som läser här inne och förgyller min dag!

kramar

L

No Comments

 • Katinka
  29 mars, 2012 at 20:50

  Visst är det så. Jag känner det som om min blogg nu är min frizon där jag får vara mig själv och bara skriva om det jag vill. Och det är så befriande ljuvligt. Att lyfta fram det bra känns terapeutiskt. Kram

  Reply
 • Sanna
  29 mars, 2012 at 21:02

  Kan bara hålla med och jag läser mer än gärna om både roligt och jobbigt i ditt liv. Kramis

  Reply
 • Linda G
  29 mars, 2012 at 21:51

  Visst är bloggandet lite terapi! Både på det sättet du skriver och så på det sättet som jag gör i bland, bara öppnar kranen och släpper ut lite elände! Och shit vad Pukkan är fin!! Kram

  Reply
 • Victoria - Elvira Spekulerar
  29 mars, 2012 at 21:51

  Håller med fullständigt. Bloggen har hållt mig flytande många gånger när det har varit tungt på ett eller annat sätt, lite som ett jobb som man ändå måste sköta.
  Kram på dig gumman, du är en inspiration.

  Reply
 • Titti
  29 mars, 2012 at 21:51

  Det är som en dagbok, där mina minnen får finnas och vad som händer i livet……Kram Titti

  Reply
 • Lingon
  29 mars, 2012 at 23:17

  Det är ju så många saker, dagbok, socialt nätverk, kreativt, roligt. Ytligt och djupt, vackert och vardagligt. Allt på en gång. Och precis som man vill själv.
  Kram på er härliga goingar!
  L

  Reply
 • lifes silverlining and i
  29 mars, 2012 at 23:21

  Så intressant! det är nog exakt så jag känner med mitt bloggande! Jag fokuserar på det roliga och trevliga och jag mår mycket bättre, det är det jag uppnår genom mitt bloggande. Många irriterar sig på att det är ytligt osv på en del bloggar, men jag känner att det har ett syfte med att det är just det för det är så mycket tråkigheter ändå. vill gärna höra mer om detta, om du hör mer. jättebra inlägg!
  kram

  Reply
 • Kicki
  30 mars, 2012 at 08:27

  Men du det är då så sant, jag tror definitivt att det har en positiv inverkan på oss ♥♥♥
  Kram fina

  Reply
 • Christine
  30 mars, 2012 at 08:46

  Klokt Linda, tror absolut att det ligger något i det. Det är ju så att man blir sugen på att börja blogga bara just för det 🙂 Kram söta

  Reply
 • Lotta
  30 mars, 2012 at 10:22

  Jo, det kan nog vara sant i att man programmerar sig själv lycklig. För det man fyller sitt sinne med påverkar hur man mår.
  Tror även det positiva i att våga öppna sig. Våga skriva tankar som man kanske inte vågar säga högt. Finns tillfällen då man kan vräka av sig saker i bloggen som man inte ens själv har tänkt.
  Man får (ibland) respons på det man skriver och kanske växer man och programmerar sig med andra människors reaktioner över sina ord.
  Att få lov att existera. Vara en del av ett nätvärk. Känna gemenskap.
  Även det att läsa andras tankar, kamp, glädjeämnen och sorger får en att inse sin egen plats här i världen.
  Kram

  Reply
 • Lina
  30 mars, 2012 at 11:13

  Måna kloka ord. Jag tror absolut att bloggen KAN vara en ventil men då måste man vara beredd att berätta om det för hela världen. Det känns svårt att ha en anonym blogg men använda den som ventil, då blir det liksom svårt att ”hänga upp” känslorna på en person, det blir liksom bara gnäll. Så kände iallafall jag ofta. Dessutom frågade jag mig ofta VEM som läser om mina innersta funderingar? Den där grannen som jag hatar, den där bekanta som aldrig berättat att hon läser min blogg men jag vet det ändå, men hon säger det aldrig rakt ut till mig. Ja du fattar, det handlade om min integritet.
  Det blev lite snurrigt men jag kunde inte låta bli att kommentera. Hur som helst tycker jag om sättet du skriver på 🙂 men så har vi ju träffats också irl 🙂
  KRAM

  Reply
 • Lingon
  30 mars, 2012 at 11:29

  <3

  Reply

Leave a Reply