Lingon om.....

onödigt vetande om mig och min sparsamhet


Jo faktiskt, även om jag lägger ner hiskeligt mycket pluringar på kläder så är jag vardagssmart när det gäller ekonomi.
Här är ett par dagars lunch och fika till jobbet, jag köper mjölk och kaffe och mellanmål i form av frukt, kesella, knäckebröd och makrill i tomatsås. (blääk ibland) Idag ska jag festa på med en låda jordgubbar dessutom.
Målet är att hålla lunch+ fikakostnaderna på ca 200 – 250 kr i veckan då jag är på jobbet. Och ibland klarar jag mig på mindre. 😀 Typ runt 150 kr.
Och för mig är det überviktigt att äta regelbundet, för att må bra och kunna jobba hårt och koncentrera sig. Att svälta sig eller hoppa över mål skapar bara trötthet och ett enormt behov av återhämtning när man väl äter, och då är man för trött för att kunna ha roligt samtidigt och på fritiden vill jag göra annat än att ligga avdomnad.
Så alltså mer ekonomiskt ur hur-mycket-jag-orkar-index per dag och vänligt för plånboken.
Ja, så kan man ju handla mer roliga kläder i stället. ;-D
Annars är förstås matlåda perfekt men jag har för lång pendlarsträcka för det.

Kramar och ha en fortsatt fin dag och det var väl dagens onödiga vetande om mig. Hur gör du? ;-D

No Comments

 • Titti

  Låter klokt och ekonomiskt…..matlåda är bra annars om det fungerar.
  Jag äter i princip aldrig lunch ”ute”….det är left-overs!
  Är jag hemma yoghurt och frukt till lunch.
  Kram Titti som gillar det ”ekonomiska” i vissa fall!!!

 • Sofie

  Har du sett att det finns matlådor på Designtorget med inbygd kylklamp under? Tänkte på det du skrev om Pendlingdavstånd?…kram!

  • Lingon

   Åh, ja de är jättefina och jag har en sån, rosa lock såklart. Men det stora mennet är att den är lite väl tung för locket rymmer väl en halvliter is minst och så maten på det. Fast jag kan nog vänja mig vid det om jag tränar lite.
   kramar!!

 • Madde

  Jag gör typ likadant, men är så himla präktig att jag kör storkok på helgerna (nu pratar vi vinter= lägenhetsboende) Dels för att slippa laga mat varje dag till 1 person= skittråkigt. vet jag vad jag får i mig och givetvis sparas monedas på detta vis. Portionerna fryses in och är lagom tinade till lunchtid på jobbet. OBS! Detta gäller bara när inspiration infinner sig. Övrig tid kan jag stoppa i mig vad som helst nästan. Jag vill helst äta middag på kvällen, men orkar inte med eftermiddagen utan varm mat på lunchen, så när jag kommer hem, blir det något kolhydratsfattigt. Och sen en muffins på det- så konsekvent är jag för tillfällligt, haha. Dessutom har jag ”sorg”. 12 Pellisar har gått hädan denna vinter, återstår 4-5 st 🙁 Idag skall det grävas i grönsakslandet. 🙂 Ha en fin dag i SOLEN 🙂 Storklem

  • Lingon

   Vad du är duktig!! Himla bra idé att ta matlådan direkt från frysen och Tina upp på vägen till jobbet?
   Kramar och ha så skönt i jorden.
   <3

 • Sanna

  Jag kör matlåda typ alltid. Någongång händer det att jag lunchar ute med kollegerna. Jag har matlåda för att ha koll på pointsen, för att håll kostnaderna nere och för att jag ofta har ont om tid vid lunch. Jag pendlar ju med och oftast tar jag upp en fryst låda på kvällen och då är den fortfarande fryst när jag sitter på tåget.
  Appropå tåg så sitter jag där nu. Siktar på Hemköp för att hämta och lämna paket och sen mot gymmet. Styrka idag. Deffa magen inför bikini säsongen. 😉 Och träna armarna klart. Mina hatade armar. :/
  Ha en fin kväll!
  Kram

  • Lingon

   Du ska inte vara för hård mot dig själv, för du är jättesnygg redan. 😉 Men du är min träningshjälte!!!
   Åker tåg hemåt nu….
   Kram!

   • Sanna

    Haha låter helt galet att jag skulle vara någons träningshjälte. Jag som typ aldrig ens kunnat slå en kullerbytta eller springa dem där 2 km i skolan. Men även en gammal hund kan tydligen lära sig.
    Nu ska jag in i duschen medans mannen lagar middag. 😉
    Kramis

 • Linda G

  Här blir det alltid över när vi lagar så det blir matlådor och nån gång lunch ute. Den rostade kycklingen på bilden är skitgod! Har köpt den några gånger jag med:) Tyvärr är jag för dålig på mellanmål, tar mig sällan tid till det…..Kram!

 • Annika Othilia

  Tänk vad man kan leva billigt om man tänker efter lite och gör någon liten förändring. Jag skall faktiskt skärpa till mig lite på jobbet. Vi har matsal, där det lagas super god mat, men inte så fett snål och inte så billig. Nää nu skall det bli andra bullar….
  Så kanske jag kan ta mig råd att köpa den där fina Chillnorway klänningen jag spanat in.

  • Lingon

   Man vet aldrig..
   Åh, jag önskar vi hade en bra lunchmatsal…det finns mest kebab och falafel att få tag på..
   kram!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *