Menu
Lingon om.....

onödigt vetande om mig och min sparsamhet


Jo faktiskt, även om jag lägger ner hiskeligt mycket pluringar på kläder så är jag vardagssmart när det gäller ekonomi.
Här är ett par dagars lunch och fika till jobbet, jag köper mjölk och kaffe och mellanmål i form av frukt, kesella, knäckebröd och makrill i tomatsås. (blääk ibland) Idag ska jag festa på med en låda jordgubbar dessutom.
Målet är att hålla lunch+ fikakostnaderna på ca 200 – 250 kr i veckan då jag är på jobbet. Och ibland klarar jag mig på mindre. 😀 Typ runt 150 kr.
Och för mig är det überviktigt att äta regelbundet, för att må bra och kunna jobba hårt och koncentrera sig. Att svälta sig eller hoppa över mål skapar bara trötthet och ett enormt behov av återhämtning när man väl äter, och då är man för trött för att kunna ha roligt samtidigt och på fritiden vill jag göra annat än att ligga avdomnad.
Så alltså mer ekonomiskt ur hur-mycket-jag-orkar-index per dag och vänligt för plånboken.
Ja, så kan man ju handla mer roliga kläder i stället. ;-D
Annars är förstås matlåda perfekt men jag har för lång pendlarsträcka för det.

Kramar och ha en fortsatt fin dag och det var väl dagens onödiga vetande om mig. Hur gör du? ;-D

No Comments

 • Titti
  27 mars, 2012 at 12:21

  Låter klokt och ekonomiskt…..matlåda är bra annars om det fungerar.
  Jag äter i princip aldrig lunch ”ute”….det är left-overs!
  Är jag hemma yoghurt och frukt till lunch.
  Kram Titti som gillar det ”ekonomiska” i vissa fall!!!

  Reply
  • Lingon
   27 mars, 2012 at 13:02

   Absolut till ”vissa fall” 😀
   Kramar

   Reply
 • Sofie
  27 mars, 2012 at 12:41

  Har du sett att det finns matlådor på Designtorget med inbygd kylklamp under? Tänkte på det du skrev om Pendlingdavstånd?…kram!

  Reply
  • Lingon
   27 mars, 2012 at 13:03

   Åh, ja de är jättefina och jag har en sån, rosa lock såklart. Men det stora mennet är att den är lite väl tung för locket rymmer väl en halvliter is minst och så maten på det. Fast jag kan nog vänja mig vid det om jag tränar lite.
   kramar!!

   Reply
 • Madde
  27 mars, 2012 at 14:10

  Jag gör typ likadant, men är så himla präktig att jag kör storkok på helgerna (nu pratar vi vinter= lägenhetsboende) Dels för att slippa laga mat varje dag till 1 person= skittråkigt. vet jag vad jag får i mig och givetvis sparas monedas på detta vis. Portionerna fryses in och är lagom tinade till lunchtid på jobbet. OBS! Detta gäller bara när inspiration infinner sig. Övrig tid kan jag stoppa i mig vad som helst nästan. Jag vill helst äta middag på kvällen, men orkar inte med eftermiddagen utan varm mat på lunchen, så när jag kommer hem, blir det något kolhydratsfattigt. Och sen en muffins på det- så konsekvent är jag för tillfällligt, haha. Dessutom har jag ”sorg”. 12 Pellisar har gått hädan denna vinter, återstår 4-5 st 🙁 Idag skall det grävas i grönsakslandet. 🙂 Ha en fin dag i SOLEN 🙂 Storklem

  Reply
  • Lingon
   27 mars, 2012 at 17:59

   Vad du är duktig!! Himla bra idé att ta matlådan direkt från frysen och Tina upp på vägen till jobbet?
   Kramar och ha så skönt i jorden.
   <3

   Reply
 • Sanna
  27 mars, 2012 at 16:31

  Jag kör matlåda typ alltid. Någongång händer det att jag lunchar ute med kollegerna. Jag har matlåda för att ha koll på pointsen, för att håll kostnaderna nere och för att jag ofta har ont om tid vid lunch. Jag pendlar ju med och oftast tar jag upp en fryst låda på kvällen och då är den fortfarande fryst när jag sitter på tåget.
  Appropå tåg så sitter jag där nu. Siktar på Hemköp för att hämta och lämna paket och sen mot gymmet. Styrka idag. Deffa magen inför bikini säsongen. 😉 Och träna armarna klart. Mina hatade armar. :/
  Ha en fin kväll!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   27 mars, 2012 at 18:01

   Du ska inte vara för hård mot dig själv, för du är jättesnygg redan. 😉 Men du är min träningshjälte!!!
   Åker tåg hemåt nu….
   Kram!

   Reply
   • Sanna
    27 mars, 2012 at 18:22

    Haha låter helt galet att jag skulle vara någons träningshjälte. Jag som typ aldrig ens kunnat slå en kullerbytta eller springa dem där 2 km i skolan. Men även en gammal hund kan tydligen lära sig.
    Nu ska jag in i duschen medans mannen lagar middag. 😉
    Kramis

    Reply
 • Linda G
  27 mars, 2012 at 17:14

  Här blir det alltid över när vi lagar så det blir matlådor och nån gång lunch ute. Den rostade kycklingen på bilden är skitgod! Har köpt den några gånger jag med:) Tyvärr är jag för dålig på mellanmål, tar mig sällan tid till det…..Kram!

  Reply
  • Lingon
   27 mars, 2012 at 18:02

   Visst är den god? Mums!
   Hoppas det gick bra för dig idag….
   Kram!

   Reply
 • Annika Othilia
  27 mars, 2012 at 21:13

  Tänk vad man kan leva billigt om man tänker efter lite och gör någon liten förändring. Jag skall faktiskt skärpa till mig lite på jobbet. Vi har matsal, där det lagas super god mat, men inte så fett snål och inte så billig. Nää nu skall det bli andra bullar….
  Så kanske jag kan ta mig råd att köpa den där fina Chillnorway klänningen jag spanat in.

  Reply
  • Lingon
   27 mars, 2012 at 22:12

   Man vet aldrig..
   Åh, jag önskar vi hade en bra lunchmatsal…det finns mest kebab och falafel att få tag på..
   kram!

   Reply
 • Christina
  27 mars, 2012 at 22:13

  jag blandar friskt men dina tankar gillar jag: mer roliga kläder
  Kramar

  Reply
  • Lingon
   28 mars, 2012 at 12:12

   Meeer kläder åt folket. 😉
   Kram!

   Reply

Leave a Reply