Längre inlägg med mycket bilder,  Odd Molly,  speciella inlägg

Odd Molly Stockholm + ett gäng färgglada tjejer som älskar deras kläder

Var ska jag börja? Mycket har ju skrivits i många bloggar redan, och bilder har visats. Så vad ska jag tillföra mer än ett gäng bilder? tänker jag medan jag landar här hemma. Vad har inte sagts?

Vivvi, ChristinaB, Josanne, LindaG och Sofia

Här är någon timme innan och vi är alla lite stressade, generade och känner inte varann helt och hållet än. Solen gassar fram det bästa av alla vårväder men vi har liksom inte ro att posera utan det ligger faktiskt en viss upphetsning i luften.

Efter lite vims utanför Odd Mollys huvudkontor blir vi alla insamlade i det fina rummet där höst och vinterkollektionen 2012 hänger. Vi slår oss ner och Per Holknekt, en av Odd Mollys grundare tar till orda och berättar, berättar och förklarar sin passion för märket, hur han träffade chefsdesignern och grundaren Karin Jimfelt-Ghatan för länge sedan och hur det hela startade, hur resan tagit Odd Molly dit där hon är i dag och hur han ser på framtiden.
Per är väldigt engagerad och känslosam och det känns att Odd Molly betyder otroligt mycket för honom, rörande. Jag kan inte citera honom direkt men i lösa ordalag att Odd Molly är kläder ja, men så mycket mer. En känsla.
Och att Odd Mollys strävan är att vara sig själv framöver, inte vilja vara någon annan eller snegla på modebranschen där man är tvungen att vara snyggast,bäst och störst hela tiden för att slå sig fram.
Våga vara sig själv. Vårda din egen särart.
Be yourself, or someone else will.
Odd Molly vill komma tillbaka till det som det var från början, med glädje, frihet och det där härliga..sunday morning feeling….
Och där satt vi och lyssnade och efter att ha tittat runt hos er andra som var med och har skrivit och lägger till mina egna tankar om det hela kan jag bara säga att det känns väldigt bra. Optimistiskt och faktiskt bara precis som jag själv skulle ha önskat. En riktning som jag tror kommer att bli väldigt bra för Odd Molly. Tillbaka till kärnan, att vara sig själv.

Anna Attemark VD och Jennie Högstedt-Björk Vice VD och produkt/sortimentschef 

De här båda underbara kvinnorna om jag får säga så, hade energi och lyste av kraft, och kommer från företaget H&M. Vi fick höra mycket om deras idéer och framtidsplaner och det som jag la på minnet var ord som balansera kollektionen, och vad som menas med det bland annat är kanske att man vill ha lite mer nederdelar till att matcha alla blusar och koftor med. Mera byxor och kjolar alltså.. Och det säger jag bara jaaaaaaaa! till. 😀 Härligt.

Efter det fick vi tillfälle att klämma på höst och vinterkollektionen 2012, ja och vilka var där förresten?  DrMolly och Vivvi, ChristinaB, Mollie – Once inalifetime, Septemberflikka, Carla – Improvemydays, Josanne, LindaG, Mollymera, Elizabeth, ChristinaDj, Cia, HornsgatansRos-Anne, Bina, Marika, Fröken Abbe, Charlotte , Oslotigern, Sofia, Minoo, Evalena och Titti.  (jag glömde väl ingen, gulp)

Visst ser det lite härligt ut? 😀

Höst och vinterkollektionen är jättefin! Många har ju nämnt svarta broderade plagg så jag går på färgbeskrivning och säger rött, orange, dark pink och brunt, naturvitt, powder, dark indigo och almost black, lila och så en av mina favoriter en fantastisk blågrön färg som plagget till vänster. Jade eller safir? Iallfall helt perfekt för mig som är en grönälskare. 😀
Ett plagg som jag ser fram emot är underklänningen eller slip dressen som är omgjord i modell med annorlunda skärning upptill jämfört med rocka fellow silk slip dress, mera plats för hyllan alltså och inte så mycket mesh upptill och inget! nertill.
Flera par byxor med broderier på, i jeansmodell. Olika färger från powder, rött, alm black och någon mer jag nog glömt. Dessutom har jag ingen aning om vad färgerna kommer att heta. 😀  Men jag gillar byxor och så till sist alla de stickade och virkade plaggen som jag är väldigt svag för.
Det här var bara en snabbtitt, det gick liksom inte att få någon hel överblick över kollektionen såklart på så kort tid. Men jag är jätteglad för förhandsvisningen.

Sen var det dags för tårta och bubbel!

Bina ♥

Efter tååååårtan så talade Kristin Roos, produktionschef om hur ett plagg blir till och hur hela produktionskedjan ser ut, vilka länder som Odd Molly tillverkas i.

 Vi fick bland annat se en film och här sys Bakers Cross dress i Almost black upp, och sedan talades det om Odd Mollys miljöarbete, både när det gäller arbetsmiljö på fabrikerna och yttermiljön. Mer om det kan man läsa om man vill på ethics på hemsidan och om Fair wear foundation.

Charlotte Wik, Odd Mollys PR-chef och kvinnan som ordnat denna fina dag för oss.

Därefter var det dags för frågestund och i ärlighetens namn minns jag inte allt som sades, men jag önskar mig en sorts kundklubb för oss som handlar mycket Odd Molly och jag har skissat lite på ett förslag. Vi blev ombedda att beskriva med tre ord hur vi ser på Odd Molly kläder och då blev det lite blandade svar, men två ord som återkom var glädje och frihet. Till det skulle jag vilja lägga till edge, kvinnligt med styrka, individualism, ljuvligt, vackert men med knorr på. Ja, och antagligen massor därtill…..
…orkar ni mera?….:-D

Marika

 Så vad fick Odd Molly ut av att träffa oss? Feedback?
Jag tror delvis att bara träffas, att se vilka deras kunder är. Kanske det är den största behållningen utöver alla ord man kan säga.
Att se ett gäng kvinnor i olika åldrar, olika modeller och olika stilar samlade i ett rum. Var och en så vacker och unik på sitt sätt.

Kanske är det nog.

Eller att faktiskt få bekräftat att Odd Molly är ett helt unikt klädmärke, med unika fans som te x jag själv. 😀 Inget annat klädmärke vad jag vet engagerar så mycket som Odd Molly, det finns bloggar om det, träffar och nätverk.

Inget annat klädmärke vad jag vet har bjudit in sina kunder på det här sättet.

Självklart fattar jag att det är affärsmässiga intressen att bjuda in bloggare som skriver om Odd Molly på nätet, jag är inte mer naiv än så, men ändå glad. För det där lilla extra….som är Odd Molly för mig……
…så tusen tack Charlotte Wik, och alla ni andra som tog emot oss så fint på huvudkontoret en fredag i mars.

Bina och Charlotte

Sen blev det pa-a-a-a-a-a-a-rty i Odd Molly butiken på Humlegårdsgatan och bubbel och cupcakes..

Finaste Ulla i mitten

 

 Butiken var välfylld med allt. 😀

 

 Christine i vitt. (förlåt jag vet inte hur du stavar ditt namn)

Titti från Umeå

Dr Molly

LindaG

Evalena

 till höger Carla, som rest ända från Portugal för att vara med. Så roligt att se dig live! Svärmor till vänster som köpte en pointers short cardigan om jag inte minns fel? 😀

Jag lyckades inte få med alla på bild och någon gruppbild glömde vi? Men nedan här finns ett galleri med lite mera bilder från dagen och kvällen.

Hihi. Alltså. Fatta att det är bisarrt att äta middag med bloggare? Först ska restaurangen fotas, sedan dukningen och maten av samtliga runt borden. Blixtar och dunder om man säger så. Och mycket fundersamma blickar från servitörer och övriga gäster. Huu.

Men så var det, en fin fin dag med besök på Odd Mollys huvudkontor. Jag hoppas att jag delat med mig tillräckligt här nu…för det är min önskan.

Många kramar och trevlig kväll,
L

[slickr-flickr tag=”Oddm” type=”gallery” ]

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *