Menu
Längre inlägg med mycket bilder / Odd Molly / speciella inlägg

Odd Molly Stockholm + ett gäng färgglada tjejer som älskar deras kläder

Var ska jag börja? Mycket har ju skrivits i många bloggar redan, och bilder har visats. Så vad ska jag tillföra mer än ett gäng bilder? tänker jag medan jag landar här hemma. Vad har inte sagts?

Vivvi, ChristinaB, Josanne, LindaG och Sofia

Här är någon timme innan och vi är alla lite stressade, generade och känner inte varann helt och hållet än. Solen gassar fram det bästa av alla vårväder men vi har liksom inte ro att posera utan det ligger faktiskt en viss upphetsning i luften.

Efter lite vims utanför Odd Mollys huvudkontor blir vi alla insamlade i det fina rummet där höst och vinterkollektionen 2012 hänger. Vi slår oss ner och Per Holknekt, en av Odd Mollys grundare tar till orda och berättar, berättar och förklarar sin passion för märket, hur han träffade chefsdesignern och grundaren Karin Jimfelt-Ghatan för länge sedan och hur det hela startade, hur resan tagit Odd Molly dit där hon är i dag och hur han ser på framtiden.
Per är väldigt engagerad och känslosam och det känns att Odd Molly betyder otroligt mycket för honom, rörande. Jag kan inte citera honom direkt men i lösa ordalag att Odd Molly är kläder ja, men så mycket mer. En känsla.
Och att Odd Mollys strävan är att vara sig själv framöver, inte vilja vara någon annan eller snegla på modebranschen där man är tvungen att vara snyggast,bäst och störst hela tiden för att slå sig fram.
Våga vara sig själv. Vårda din egen särart.
Be yourself, or someone else will.
Odd Molly vill komma tillbaka till det som det var från början, med glädje, frihet och det där härliga..sunday morning feeling….
Och där satt vi och lyssnade och efter att ha tittat runt hos er andra som var med och har skrivit och lägger till mina egna tankar om det hela kan jag bara säga att det känns väldigt bra. Optimistiskt och faktiskt bara precis som jag själv skulle ha önskat. En riktning som jag tror kommer att bli väldigt bra för Odd Molly. Tillbaka till kärnan, att vara sig själv.

Anna Attemark VD och Jennie Högstedt-Björk Vice VD och produkt/sortimentschef 

De här båda underbara kvinnorna om jag får säga så, hade energi och lyste av kraft, och kommer från företaget H&M. Vi fick höra mycket om deras idéer och framtidsplaner och det som jag la på minnet var ord som balansera kollektionen, och vad som menas med det bland annat är kanske att man vill ha lite mer nederdelar till att matcha alla blusar och koftor med. Mera byxor och kjolar alltså.. Och det säger jag bara jaaaaaaaa! till. 😀 Härligt.

Efter det fick vi tillfälle att klämma på höst och vinterkollektionen 2012, ja och vilka var där förresten?  DrMolly och Vivvi, ChristinaB, Mollie – Once inalifetime, Septemberflikka, Carla – Improvemydays, Josanne, LindaG, Mollymera, Elizabeth, ChristinaDj, Cia, HornsgatansRos-Anne, Bina, Marika, Fröken Abbe, Charlotte , Oslotigern, Sofia, Minoo, Evalena och Titti.  (jag glömde väl ingen, gulp)

Visst ser det lite härligt ut? 😀

Höst och vinterkollektionen är jättefin! Många har ju nämnt svarta broderade plagg så jag går på färgbeskrivning och säger rött, orange, dark pink och brunt, naturvitt, powder, dark indigo och almost black, lila och så en av mina favoriter en fantastisk blågrön färg som plagget till vänster. Jade eller safir? Iallfall helt perfekt för mig som är en grönälskare. 😀
Ett plagg som jag ser fram emot är underklänningen eller slip dressen som är omgjord i modell med annorlunda skärning upptill jämfört med rocka fellow silk slip dress, mera plats för hyllan alltså och inte så mycket mesh upptill och inget! nertill.
Flera par byxor med broderier på, i jeansmodell. Olika färger från powder, rött, alm black och någon mer jag nog glömt. Dessutom har jag ingen aning om vad färgerna kommer att heta. 😀  Men jag gillar byxor och så till sist alla de stickade och virkade plaggen som jag är väldigt svag för.
Det här var bara en snabbtitt, det gick liksom inte att få någon hel överblick över kollektionen såklart på så kort tid. Men jag är jätteglad för förhandsvisningen.

Sen var det dags för tårta och bubbel!

Bina ♥

Efter tååååårtan så talade Kristin Roos, produktionschef om hur ett plagg blir till och hur hela produktionskedjan ser ut, vilka länder som Odd Molly tillverkas i.

 Vi fick bland annat se en film och här sys Bakers Cross dress i Almost black upp, och sedan talades det om Odd Mollys miljöarbete, både när det gäller arbetsmiljö på fabrikerna och yttermiljön. Mer om det kan man läsa om man vill på ethics på hemsidan och om Fair wear foundation.

Charlotte Wik, Odd Mollys PR-chef och kvinnan som ordnat denna fina dag för oss.

Därefter var det dags för frågestund och i ärlighetens namn minns jag inte allt som sades, men jag önskar mig en sorts kundklubb för oss som handlar mycket Odd Molly och jag har skissat lite på ett förslag. Vi blev ombedda att beskriva med tre ord hur vi ser på Odd Molly kläder och då blev det lite blandade svar, men två ord som återkom var glädje och frihet. Till det skulle jag vilja lägga till edge, kvinnligt med styrka, individualism, ljuvligt, vackert men med knorr på. Ja, och antagligen massor därtill…..
…orkar ni mera?….:-D

Marika

 Så vad fick Odd Molly ut av att träffa oss? Feedback?
Jag tror delvis att bara träffas, att se vilka deras kunder är. Kanske det är den största behållningen utöver alla ord man kan säga.
Att se ett gäng kvinnor i olika åldrar, olika modeller och olika stilar samlade i ett rum. Var och en så vacker och unik på sitt sätt.

Kanske är det nog.

Eller att faktiskt få bekräftat att Odd Molly är ett helt unikt klädmärke, med unika fans som te x jag själv. 😀 Inget annat klädmärke vad jag vet engagerar så mycket som Odd Molly, det finns bloggar om det, träffar och nätverk.

Inget annat klädmärke vad jag vet har bjudit in sina kunder på det här sättet.

Självklart fattar jag att det är affärsmässiga intressen att bjuda in bloggare som skriver om Odd Molly på nätet, jag är inte mer naiv än så, men ändå glad. För det där lilla extra….som är Odd Molly för mig……
…så tusen tack Charlotte Wik, och alla ni andra som tog emot oss så fint på huvudkontoret en fredag i mars.

Bina och Charlotte

Sen blev det pa-a-a-a-a-a-a-rty i Odd Molly butiken på Humlegårdsgatan och bubbel och cupcakes..

Finaste Ulla i mitten

 

 Butiken var välfylld med allt. 😀

 

 Christine i vitt. (förlåt jag vet inte hur du stavar ditt namn)

Titti från Umeå

Dr Molly

LindaG

Evalena

 till höger Carla, som rest ända från Portugal för att vara med. Så roligt att se dig live! Svärmor till vänster som köpte en pointers short cardigan om jag inte minns fel? 😀

Jag lyckades inte få med alla på bild och någon gruppbild glömde vi? Men nedan här finns ett galleri med lite mera bilder från dagen och kvällen.

Hihi. Alltså. Fatta att det är bisarrt att äta middag med bloggare? Först ska restaurangen fotas, sedan dukningen och maten av samtliga runt borden. Blixtar och dunder om man säger så. Och mycket fundersamma blickar från servitörer och övriga gäster. Huu.

Men så var det, en fin fin dag med besök på Odd Mollys huvudkontor. Jag hoppas att jag delat med mig tillräckligt här nu…för det är min önskan.

Många kramar och trevlig kväll,
L

[slickr-flickr tag=”Oddm” type=”gallery” ]

No Comments

 • Linda G
  25 mars, 2012 at 19:00

  Åh vad fina bilder! Inser att det är dags att skaffa sig en riktig kamera;) Tack igen för i fredags och skönt att du kom hem ordentligt! Kram

  Reply
  • Lingon
   25 mars, 2012 at 21:33

   Tack själv vännen! Du är så cool och jag kommer att hålla tummarna under veckan..
   kram!

   Reply
 • lifessilverlining
  25 mars, 2012 at 19:02

  underbara bilder, säger allt om hur trevligt ni hade det! kram

  Reply
  • Lingon
   25 mars, 2012 at 21:34

   Tack söta,
   trevlig söndagkväll,
   kramar

   Reply
 • Bina
  25 mars, 2012 at 19:03

  Awww <3

  Reply
  • Lingon
   25 mars, 2012 at 21:34

   <3tillbaka till dig,
   kram

   Reply
 • Annette
  25 mars, 2012 at 19:43

  Åhhhh suk! Gid jeg havde været der 🙂
  Så fine billeder.
  Håber det er ok jeg linker til dig? Eller må du sige til…
  Kram

  Reply
  • Lingon
   25 mars, 2012 at 21:35

   Ja, du skulle ju varit med…:-D Hoppas vi ses en annan gång och klart du får länka, det är ju bara trevligt.
   kram!

   Reply
 • Dr Molly
  25 mars, 2012 at 19:44

  Helt underbar rapport och bilder!!! KRAMAR

  Reply
  • Lingon
   25 mars, 2012 at 21:36

   Tack! Du vet motiven är så fina, vackra kläder och tjejer!
   kram!

   Reply
 • Runa
  25 mars, 2012 at 19:56

  Åh så mycket fina bilder, och tack för att vi fått hänga med på er träff (som ser ut att varit jättekul och lyckad) om än på lite avstånd! Kram

  Reply
  • Lingon
   25 mars, 2012 at 21:41

   Så kul att kunna visa upp lite för er som är långt borta. 😀
   Kramar!

   Reply
 • Helena
  25 mars, 2012 at 20:04

  Fantastiska bilder! Otroligt vackra porträtt på fina tjejer! Och vilken rapport du bjuder på. Jag förstår att ni haft en kanondag. Härligt! Kramar

  Reply
  • Lingon
   25 mars, 2012 at 21:42

   Tack! Ja, en fin dag och strålande väder. 😀
   Hoppas du har haft en fin helg,
   kram!

   Reply
 • Hilde
  25 mars, 2012 at 20:35

  Wow vilka underbara bilder! Tack för alla fina inlägg under helgen. Jag blir så glad över att Odd Molly ska bli lite mer odd igen.
  Kram

  Reply
  • Lingon
   25 mars, 2012 at 21:43

   Mer Odd åt folket! 😀
   Många kramar och vi ses snart!

   Reply
 • Titti
  25 mars, 2012 at 21:00

  LOVELY ditt inlägg…..dina bilder så kul att se, …..åh att dagen gick så fort…..måste försöka skriva ihop något jag också….Kram Titti

  Reply
  • Lingon
   25 mars, 2012 at 21:43

   Skönt att höra att du är hemma igen!
   kram!!

   Reply
 • Stephie
  25 mars, 2012 at 21:22

  Jösses, vad underbart!!

  Reply
  • Lingon
   25 mars, 2012 at 21:44

   Vad kul du tycker det. Odd Mollymekka för den som gillart.
   Kram!

   Reply
 • elisabeth
  25 mars, 2012 at 21:41

  Härliga bilder av en härlig dag!
  Roligt att få träffa dig, hoppas vi ses igen:)
  kram
  elisabeth

  Reply
  • Lingon
   25 mars, 2012 at 21:44

   Tack detsamma till dig,
   kram!

   Reply
 • Anne
  25 mars, 2012 at 22:05

  Vilket jättebra inlägg och suveräna bilder om vanligt. Det är lite tomt här 😮
  KRAM<3

  Reply
  • Lingon
   25 mars, 2012 at 22:07

   Samma här…en anings tomt..och tack!
   Kram!!

   Reply
 • Christine
  25 mars, 2012 at 22:11

  Åh, vilka härliga bilder! Minns dagen och kvällen i fredags med värme i hjärtat! Ha det gott härliga du! Kram

  Reply
  • Lingon
   26 mars, 2012 at 10:37

   Detsamma till dig,
   kram!

   Reply
 • Maria
  25 mars, 2012 at 22:22

  TACK för kanonfina bilder som visar starka, vackra kvinnor som flätas samman av ett gemensamt intresse, COOLT!!
  Jag tycker att det är superhäftigt att få följa med på avstånd…så jag kan tänka mig hur ni har känt det som varit där!!
  Hoppas att du får en lugn, skön och solig vecka!!
  Änglakramar Maria

  Reply
  • Lingon
   26 mars, 2012 at 10:39

   Det är så roligt att kunna dela med sig här i bloggen, ja det är ju hela grejen med bloggande.
   Kramar och ha en fin vecka du med.

   Reply
 • Sahra
  25 mars, 2012 at 22:28

  Fantastiska bilder på ett gäng fantastiska brudar. Vilken gemenskap. Vilken kärlek. Till ett klädmärke. En livsstil. Lite avis på er, men jag måste erkänna att OM på senare år tappat ett fan. Men det kanske kommer igen nu med lite friskt blod i företaget. Jag diggar Per skarpt. Han har en skön inställning till livet. Kram

  Reply
  • Lingon
   26 mars, 2012 at 10:41

   Kul att du gillar bilderna..<3 Och det är fantastiskt.
   Kramar!

   Reply
 • Josanne
  25 mars, 2012 at 22:55

  Fantastico rapport och bilder! Du är bäst! Kärlek!

  Reply
  • Lingon
   26 mars, 2012 at 10:42

   Men goding, det är du! Blink, blink.!!
   Kramar och lycka till idag

   Reply
 • Helena
  26 mars, 2012 at 09:32

  Waow!! Jag önskar att jag också hade en Odd molly-blogg. De där träffarna är ju bara något utöver det vanliga. Jag har suttit och läst allas bloggar från denna träff och jag måste säga att din berättelse är bäst. Finast bilder. jag älskar när bilderna är stora och klara. Underbart finaste Lingonberrie!!

  Reply
  • Lingon
   26 mars, 2012 at 10:43

   Tack vad snäll du är! Hoppas att vi ses igen vid något tillfälle så jag får hålla i din fina kamera en stund. 😀 Och fota dig!
   Kramar och ha det gott
   L

   Reply
 • Fru Sederblad
  26 mars, 2012 at 10:42

  Ja, men vilken häftig träff ni verkar varit på!! Så coolt ;-)!

  Reply
  • Lingon
   26 mars, 2012 at 10:46

   Helt underbart faktiskt!
   och nu är man himmah igen i vardagen.
   kram!

   Reply
 • Marie
  26 mars, 2012 at 10:45

  Vilka underbara bilder! Så roligt att få vara med på ett hörn genom dem 🙂 Ha det så gott!
  Kramar!

  Reply
  • Lingon
   26 mars, 2012 at 15:55

   Hoppas vi kan ses en annan gång sötis!
   Kramar

   Reply
 • Victoria - Elvira Spekulerar
  26 mars, 2012 at 11:13

  Vilken härlig rapport. Fint att se så genuint intresserade Odd Molly fans samlade på ett ställe, vilken upplevelse för er.
  Kram

  Reply
  • Lingon
   26 mars, 2012 at 14:27

   <3
   Kram tillbaks

   Reply
 • Oslotigern
  26 mars, 2012 at 16:35

  Vilket bra inlägg – du kan då det där med att blogga 🙂
  Precis så här var det ju!
  Kram, och hälsa soffpotäten, dammråttan och klädhögen. Ska snart hem till mina vänner också

  Reply
  • Lingon
   26 mars, 2012 at 21:51

   tack! Hoppas du har det jätteskönt i London.
   kramar

   Reply

Leave a Reply