Pyssel+Handiwork

Tant UFO och nutellan…


God Förmiddag!
Ja, var ska jag börja? Idag är jag fortfarande hemma och snorar och är trött men däremellan så inspekterar jag mina UFO. Alltså UNFINISHED OBJECTS. 😀 Ifall någon undrar vad jag menar, hihi.
Här överst är en chockrosa sjal i ananasmönster och jag kom på att färgen ville jag inte alls ha egentligen så jag la den till sidan. Men den ska nog få bli färdig. Någon gång.

Igår testade jag att göra vanliga mormorsrutor. Jag har faktiskt inte gjort det förut utan mer krångliga mönster, och det här var ju jättekul? Det som jag alltid fastnar på är det där med färger och att välja, kanske ska man inte tänka så mycket utan bara göra?

På bordet ligger en fin virknål i diamondwood och jag har slarvat bort just en sån här fast smalare som jag vänder uppåner på allt för att hitta igen. Troligtvis har jag tappat den ute när jag använde den till att sätta fast en sjal lite snyggt och slarvigt. Det var dumt gjort av mig. 🙁

Böcker såklart. 😀


Dagens projekt då, är att jag tänkte lära mig rutorna i Odd Mollys Kettle Coat. Det är två olika mönster så det ska väl gå att lära sig på några timmar? Eller så sover jag en stund..

En Odd Mollypåse med garn och lite färgkombinationer som jag satt i hop på ett papper.


Guldsjalen ligger här i soffan och är snart klar. Kanske en vecka till? Ska bli härligt att prova den på axlarna för första gången.

En kusin till guldsjalen i pärlemorfärg…

På flygeln ligger ännu ett projekt, som är lite småhemligt för det ska ges bort….


Och någonstans där i soffan hittar man mig, mumsandes på en nutellamacka och med pyssel i händerna. Eller så sover jag en stund….

No Comments

 • AnnaSC

  du är så duktig! så fint och den rosa sjalen måste bli klar den skulle du bli hur fin som helst i (eller så kan jag ju köpa den av dig???) hihihi

 • Minoo

  Alltså vad underbart att virka små rutor och bara leva i färgerna ett tag. Tack för förkortningen förresten, UFO, jag är typ the master of UFO. Procrastinator, är mitt andra namn. Jag skiller det på att livet är för vackert 😉 Kramar

 • Petra

  Åh, vad kul att du också virkar. Om du kommer på mönstet till Odd Molly sjalen kan du väl dela med dig av mönstret. Vore jättekul att göra en egen.
  Krya på dig!
  PS Nutella är gott! Vi köper alltid en burk på semestern, barnen och föräldrarna älskar att ha Nutella på mackan. Därav endast på semestern 🙂

  • Lingon

   Tack! Här ska kryas på sig som bara den. Men det går ju trögt nu..:-D
   Semesternutella är nog grejen, men vi kan väl säga att jag trappar ner lite?
   Rutorna ja..det är nog inga knepigheter egentligen, men eftersom det är Odd Molly och jag är ett fan av upphovsrätt så delar jag inte med mig av några mönster här tyvärr. Om jag kopierar något för eget bruk, en sjal eller liknande tycker jag det är ok, men inte att sprida.
   Hoppas att du förstår och respekterar min åsikt. Däremot ger jag gärna tips om du kör fast i virkvarven. 😀
   Kramar

   • Petra

    Inga problem, om jag vill kan jag nog själv räkna ut ett liknande mönster 🙂
    Men den blir så klart inte lika fin som orginalet. Planen var att försöka härma min grandma kofta först, får se om jag orkar. Älskar att virka, det är mycket roligare än att sticka.

    • Lingon

     Vad bra. Jag har strulat med en ruta i kväll och den blev inge bra..:-D Men vet du jag kan maila dig en bild om du vill.
     Kramar!
     L

 • Hilde

  Vad mycket fint du pysslar med 😀 Du kommer att vara välscarfad när det blir klart.
  Njut av din Nutella, jag ska synda i kväll…
  Kram

  • Lingon

   I kväll är det lillelördag som vi säger här nere och jag har också något gott på G. Men sen blir det slanka linjen även här hemma.
   kramar!!

 • Madde

  Jag vill ju också virka, köpte allt i somras, men kom liksom inte igång… Gud, vad kreativ du är, helt otroligt! Krya på sig och njut av Nutellan, det hade banne mig jag gjort 🙂 alltså jag HAR faktiskt gjort det hela veckan, men nu är den slut och det skall ’INTE köpas någon ny än på ett tag, jag kan bara inte låta bli den om jag har den himmavid 🙂 Storklem

  • Lingon

   Vi får väl ha en liten pysselkväll i sommar kanske? När solen går ner och man går in från trädgården. Du hör vad jag sommarfantiserar…:-D
   Kramar och akta dig för nutellan.
   L

 • Runa

  Många fina UFO-projekt…ha ha…jag har också några såna liggande!! Det där ananasmönstret ser kul ut!
  Såg att du fick en fråga kring din muskbakgrund, har en fråga med anknytning dit (om du vill svara förstås)…hur du kom in på ditt yrkesval? I min värld är det ett relativt ovanligt yrke och jag är lite nyfiken på hur du kom in på den banan (en ”nyfiken-i-en-strut-fråga”….men som gammal HR-människa som jobbat med rekrytering är jag intresserad av sånt´!). Ha en fortsatt bra onsdag, här ska jag försöka masa mig ur sängen :-)! Kramar

  • Lingon

   Ananasen är jättekul att jobba på, ja mönstret iallafall. 😀
   Mitt yrkesval? Öhhh. Ehhh. Joooo. Hur var det nu?
   Jag tror det får ett eget inlägg lite senare, tillsammans med det där med musiken. För jag måste tänka lite. 😀
   Kramar och vad är en HR-människa??
   <3

 • ria

  Det här inlägget blev ju som svar på frågan när jag bad dig visa vad du gör från födelsedagsböckerna! Underbaraste inlägget på länge. Uppskattas!

 • Stephie

  duktig du är! jag försökte mig på mormorsrutor men det va för pilligt för mig så jag gav upp. men hoppas pill-motivation kommer nån gång, för det är ruskigt snyggt och mysigt med mormorsrutor 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *