Menu
Lingon om.....

Lindy Diddle Dress? Eller vad ska den heta…Lingon Indy dress?

Visst är klänningen bara helt underbar? Suuuuck.

Den heter ju Indy dress i Royal från Odd Molly, men jag håller på att sy om den så att den passar mig.
Så vad ska den heta?
För att lägga historiken rätt här så ångrar jag mitt syprojekt många gånger om. 😀 Först så inbillade jag mig att klänningen var en stl 2 och tänkte mig att jag skulle krympa i den, den skulle liksom hänga på väggen som en morot, vacker sådan, och bara locka mig till att plocka av kilo för kilo med lätthet och sen få dra den över huvudet lätt och känna det silkiga tyget mot kroppen.
Men så var det en stl 1 (34-36) och i själva verket vid mätning liten så vi kan nog lugnt säga en nolla. Size zero…

Då insåg jag att själva morotstänkandet, hur ambitiöst det än verkade att gå ner i vikt nog inte alls var realistiskt utan klänningen hade nog fått hänga på väggen i all framtid tills färgen bleknat bort.
Så då bestämde jag mig för att sy om den. Helt och hållet.
Ikväll har jag varit inne hos min sömmerskegranne och fått lite pepp, jag kommer att sitta och sy i hennes kök någon dag och få tips på sömmar och hur jag ska göra vissa manövrar. För det är just det som är det svåra med att sy. Att bara köra maskinen rakt fram eller bak är ju inga problem, men ska man vika? tråckla, och vilken söm ska man ha till olika saker?
Där befinner jag mig rakt inne i hittepå-land så där hoppas jag att hon ger mig lite styrning.

Eftersom modellen är så figurnära som man ser på första bilden så kommer jag att göra den lite annorlunda till min kropp som är i omformningsmode. Lite mer som Odd Mollys sidesaddle dress med knytband under bysten och inte så markerad midja. Då kan jag dra åt banden så att den passar perfekt oavsett ett kilo hit eller dit. Är jag smart eller? 😀 😀 😀 hohohooo.
Det blir nog inte förrän om några veckor för vi ska hitta en dag när det passar, dagsljus måste man ju ha.
Hoppas du har haft en fin alla hjärtansdagskväll därhemma. Här är en ros till Dig. Vi höres i morgon.

kramar!

No Comments

 • Linda G
  14 februari, 2012 at 20:48

  Jäklar så ambitiös du är! Och vad mysigt med Eva-träff! Hon är för go! Kram!

  Reply
  • Lingon
   14 februari, 2012 at 22:50

   ja, en sån cool donna hon är..
   kramar!

   Reply
 • Lotta
  14 februari, 2012 at 21:23

  Rosor till dig också!
  Man blir så glad av din blogg, fina färger och härliga inlägg med din underfundiga humor. Du ger så mycket … önskar att jag kunde göra detsamma för dig när du känner dig ledsen eller nere …
  Kan man skicka ett lager kramar som du kan plocka av när du behöver? Här kommer i så fall ett helt lager fullt. Kram kram kram kram kram kram kram kram kram kram kram kram……..
  Lotta

  Reply
  • Lingon
   14 februari, 2012 at 22:51

   Men vad go och söt du är..!
   Jag tar alla kramarna och lägger på hyllan inne i garderoben med mollysarna. Så kan jag ta en varje morgon och krama när jag virrar om kring och försöker klä på mig. Jag gillar kramar!
   Många hälsningar och tack och kram från,
   Lingon

   Reply
 • Kicki
  14 februari, 2012 at 21:42

  Jag håller med ovanståendes kommentar, & vilken jättevacker klänning ,jag längtar till att få se den då du fått den klar.
  Kram

  Reply
  • Lingon
   14 februari, 2012 at 22:52

   Tack! Jag ska försöka få det gjort så snart som möjligt, vi satsar på 12:e mars. Min B-day…:-D
   Kram!

   Reply
 • Christina
  14 februari, 2012 at 21:55

  Sånt där skulle jag aldrig våga mig på, skulle inte få ihop den.
  Nyfiken på hur det blir, är jag!
  Kramis

  Reply
  • Lingon
   14 februari, 2012 at 22:53

   Klart du skulle fixa det..:-D
   Jag lovar självklart att visa upp den både inifrån och ut..
   kramar!

   Reply
 • Helena
  14 februari, 2012 at 22:09

  Jag är jätteimponerad över att du vågar. Ibland får jag sådana infall men då tar jag en fika och väntar på att det går över;) Inte alltid superlätt. Men du är modig och jag är säker på att den kommer bli finare än innan!

  Reply
  • Lingon
   14 februari, 2012 at 22:54

   Fika är inte dumt det heller… Jag har lagt en plan för hur jag ska göra, det var väl det svåraste att tänka ut så nu är det bara att göra det. Vilket är mycket svårare att sparka i gång. 😀
   kramar och ha det så gott

   Reply
 • Helena
  14 februari, 2012 at 22:18

  Du är så modig, som ger dig in i så svåra projekt. Jag hade aldrig vågat, kunnat och inte har jag den granne du har heller 🙂 Men du har ju tidigare bevisat att du kan!
  Lycka till och jag väntar nyfiket på resultatet…
  Många kramar till dig idag!

  Reply
  • Lingon
   14 februari, 2012 at 22:54

   Tack för det och du hade nog fixat det också är jag övertygad om..:-D
   Många kramar och hoppas kvällen var fin för dig

   Reply
 • Hilde
  14 februari, 2012 at 22:25

  Lindy indy dress tror jag blir ett bra namn på projektet. När den är färdig får vi se om det stämmer. Du är cool som vågar, men jag tror du fixar det bra.
  Kram

  Reply
  • Lingon
   14 februari, 2012 at 22:55

   Tack! jag hoppas den kommer att fungera för mig när det väl är klart. Vi får se. 😀
   kramar!

   Reply
 • solid
  14 februari, 2012 at 22:44

  Hej!
  Duktiga du och visst blir det en LingonIndy eller något.
  Tack för en fantastiskt trevlig liten date och det tog sin lilla tid att köra från Mjölby till Motala, snökaos och blåst, ingen plogad väg men nu är jag hemma och dricker the och tänker hur glad jag är över att vi sågs.
  Kramar från Eva

  Reply
  • Lingon
   14 februari, 2012 at 22:56

   Det var jättetrevligt att träffa dig live idag. Underbart är ju kort men jag tror på flera tillfällen.
   Massa kramar!
   L

   Reply
 • Oslotigern
  14 februari, 2012 at 22:55

  Kreativa lingon – det kommer bli skitbra! Tycker den ska heta Lingondoodle darling dress.
  Tack för rosen, och hoppas du har haft en fin dag söta!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   14 februari, 2012 at 22:56

   😀
   Fantastico.
   Det är ju taget?! ’
   Lingondoodle darling dress
   Yes!!
   Kramar

   Reply
 • Fiona
  14 februari, 2012 at 23:31

  Det här tycker jag är superspännande! ”gör om mig/den” och ”före och efter” och sådana saker. Du verkar enormt kreativ så jag tror absolut att du kommer att få ihop den (tänker på mössen och fåglarna i Askungen när dom fixar klänning):). Jag röstar på Lingondoodledress som Tigern föreslog!
  Jag läste också din fina dikt i förra inlägget och fick pytteskinn. Skickar en cyberkram till dig. Jag hoppas också att jag inte skrämde slag på dig i fredags när vi sågs i Malmö (jag kände mig något psykotisk och väldigt insnöad på mitt hårprojekt). Ber om ursäkt!

  Reply
  • Lingon
   15 februari, 2012 at 09:32

   Tack Fiona,
   Du kommer för alltid vara tjejen som letar efter hår..:-D Nej jag skojar bara såklart. Det var jättekul att se dig på eventet igen.
   kramar och ha en fin fin dag!
   L

   Reply
 • Karen
  15 februari, 2012 at 01:17

  I found this on ebay. http://www.ebay.com/itm/ODD-MOLLY-deconstructed-purple-pink-ROSE-embroidery-full-skirt-silk-ruffle-dress-/360434278457?pt=US_CSA_WC_Dresses&hash=item53eb8ea039#ht_10146wt_1177 Perhaps it will be some inspiration. I do not know if the link will work from the comment box. Maybe you have to copy it.
  Kram,
  Karen XOXO

  Reply
  • Lingon
   15 februari, 2012 at 09:33

   Interesting..:-D It looks like it´s been changed from the original but who knows….could be a sample?
   Kramar och ha det bäst!

   Reply
 • Bina - everydaymolly
  15 februari, 2012 at 07:26

  WOW.. du gör det igen! Har du en egen kategori för dina omsydda plagg?
  GAH.. jag har 3 st (för stora) men också smådefekta plagg.. det vore apkul att få dem omdesignade och kanske mixade.
  Någon?
  Ha en underbar dag!
  KRAMAR

  Reply
  • Lingon
   15 februari, 2012 at 09:35

   Nej det kanske jag skulle ha? Men så värst många plagg är det ju inte.
   Absolut, sy om..ändra… Har man fina plagg med fantastiska tyger så är det ju jätteroligt att återanvända och det triggar kreativitetsknölen på huvudet. 😀
   kramar och ha en fin fin dag

   Reply

Leave a Reply