Trädgården

Dagens nypon

Jag har varit slarvig i trädgården i sommar. Och det gör ingenting men egentligen borde jag klippt bort avblommade rosor och städat och gett jorden sin gödning. Trots min slöhet så finns det nu istället något fint att titta på i form av nypon. De är inte färdigmogna men snart så.

Jag tänker att åren har sin egen puls och variation. Vissa år blir det fin trädgård, andra år är det något annat som blir fint. 🙂 Ja, eller det är faktiskt sen jag skaffade katterna som trädgården kommer lite i skymundan. Min tid är liksom knapp och jag accepterar att jag inte hinner med allt på en gång. Även om jag helst vill det.

Fast jag tror det är något man kan träna på. Att inte göra allt på en gång i livet. Att veta att det kommer år med fin trädgård, eller vad man nu drömmer om att göra. År med mycket resor, eller år med mycket vänner och med fulltecknad kalender. Men inte allt samtidigt.

Vila i det.

Jag är så glad att jag börjar lära mig det istället för att känna ständig frustration över att inte hinna med, att inte passa in i mallen. För alla människor verkar hinna göra så mycket saker? Eller är det bara som jag tror? 🙂

Kanske får jag klona mig själv ett par gånger, kanske lika många gånger som det finns nypon i rosenbusken, för att hinna med att göra allt jag drömmer om. Eller tycker jag borde.

Jag får nog träna mera.

På att bara göra lite. ♥

Det går nog att bli bra på det också.

4 Comments

 • msemschen

  Jag tycker det är ett sundhetstecken att inte hinna allt! Se på mig som har jagat så många år och så mycket, nu sitter jag här och är helt slutkörd och orkar inte arbeta med min sjukdom så den blir ett hinder. Nä en trädgård som får rå om sig själv för att tiden ägnats åt annat är en mycket vacker trädgård i mina ögon!
  Kram

  • Lingon

   Ja, min trädgård är vacker som den är och jag hoppas du får återhämta dig ordentligt nu. Ta saker i din egen takt så tar vi den där fikan när du känner för det.
   kram!

 • Stina

  Det där med att folk hinner med så mycket tror jag är en myt, visst finns det människor som gör tusen saker och alltid är på gång, men det kan aldrig vara nyttigt i längden.

  Jag har ett bra exempel, ganska skrämmande i och för sig, men en f.d. chef till mig hon var alltid som blixten och hon gjorde alltid massor, förutom att hon jobbade jämt och hon var aldrig ”sjuk”…. vad händer? Jo hon får en propp…

  Nä det är bra om man inte ser allt och inte gör allt man ska göra det man orkar, kan och hinner och inte jaga ihjäl sig. Det finns en tid för var sak.

  Önskar dig en trevlig helg!
  //Stina

  • Lingon

   Visst är det en myt? 🙂
   Tråkigt att höra med din f.d. chef, hoppas att hon klarade sig och kom tillbaka bra sen.
   Ha en fin helg du med och jag kan förresten inte kommentera i din blogg?
   kramar!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *