Inredning

Vardagslunk och lite skratt

DSC_0661

Hej onsdag och vardagslunk!

Är det inte det svåraste som finns? Att få ihop en vettig vardag med mat och träning, jobb och vila, skojigheter och måsten. Jag har alltid så svårt att få till en balans även om jag bor själv och inte har barn så …..vart tar tiden vägen?

Men sen när jag kommer ikapp en liten smula så tänker jag att en bra vardag är det bästa som finns. Jag har hellre en bra skön vardag än att jag åker på semester flera gånger om året bara för att komma ifrån vardagen. Mer vardagsmys. Och gärna semester ändå såklart. 🙂

DSC_0659

Så här sitter jag nu och bara myser, tittar på Bones och fnissar åt kattens och hundens dagbok. Har ni läst den? Jag känner att jag kört med kissarna lite, dammsugat, moppat och stört deras tillvaro i kväll och en stackare fick åka till veterinären och bli rakad. Jo, det var väl inte så populärt men stora tovor kan man inte ha.

DSC_0663

Här kommer den:

Hundens dagbok:

07.00 – TJOHOO, promenad! Det är det bästa som finns!

08.00 – TJOHOO, hundmat! Det är det bästa som finns!

09.00 – TJOHOO, ungarna är uppe! Det är det bästa som finns!

12.00 – TJOHOO, leka i trädgården! Det är det bästa som finns!

14.00 – TJOHOO, åka bil! Det är det bästa som finns!

15.00 – TJOHOO, ungarna kommer hem! Det är det bästa som finns!

16.00 – TJOHOO, leka med en boll! Det är det bästa som finns!

17.00 – TJOHOO, matte och husse kommer hem! Det är det bästa som finns!

18.00 – TJOHOO, hundmat! Det är det bästa som finns!

20.00 – TJOHOO, bli kliad på magen i soffan! Det är det bästa som finns!

22.00 – TJOHOO, sova i mattes och husses säng! Det är det bästa som finns!

Kattens dagbok:

783:e dagen i fångenskap…..

Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medans jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat. Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag skall lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon skall jag äta ännu en krukväxt.

Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp. Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna nästa gång. I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans framtvingade jag en hårboll i deras favroitfåtölj. Kom ihåg: lägg en i deras säng!

Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de skall gå runt i ständig skräck. Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat.

På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst. Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottsstycken från deras kriminella planer. Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som ’allergi’ – jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.

De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar. Hunden släpps ut regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven. Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar. Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet. Men jag kan vänta! Det är bara en tidsfråga innan mina planer infrias…

DSC_0666

Hahaha. Efter att ha läste den brukar ”Det bästa som finns!” fastna i huvudet på mig och jag säger det högt flera gånger. Underbar.

Må så gott önskar jag dig som läser, bästa vardagen och skönaste soffan. ♥

9 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *