Menu
i Köket / På bordet

Gazpacho – gott i värmen

DSC_9674_1

Åh det är så varmt att jag nästan svimmar. Och inte har jag någon aptit heller på annat än glass och svag utspädd läsk så idag fick jag för mig att vara duktig och laga nyttigt – Gazpacho! Inte minst var det rea på Viken-tomater som är en delikatess. Gott från Skåne.

DSC_9675_1

Tomat, paprika, shalottenlök och lite annat smått och gott är det i den och ska serveras iskall. Jag la i lite isbitar i min och receptet är det här.

DSC_9678_1

Tadaaaa! Urgott tyckte vi alla tre som mumsade i oss soppan till lunch med en skiva bröd till. Troligen blir den mycket godare av att stå ett par timmar i kylen och gosa sig samman och bli riktigt kall.

Annars har jag överlevt en kort avstickare in till stan, shopsat klänning på Rabalder, försökt shopsa Annie Sloanfärg, undvikit att prova behåar fastän det är grym rea, jag borde men vem jäsiken orkar det i den här värmen? 🙂 Inte jag. Som ändock kom ut med en påse sidenmamelucker från Twilfit som skonar benen i värmen. Ni vet, den där förfärliga insidan på låren. Jajajaja….. To much information. 🙂 Must shut up…..

Trevlig kväll!

9 Comments

 • Shopaholic
  29 juli, 2014 at 17:27

  SÅÅÅ Gott det ser ut!! Ja, vem orkar handla och prova kläder i denna värme….puhuu.
  Ha en fortsatt fin sommar!!
  KRAM!!

  Reply
  • Lingon
   30 juli, 2014 at 10:24

   Tack detsamma fina!
   kram

   Reply
 • Titti
  29 juli, 2014 at 18:02

  Mmmmm gzpacho gott.
  Har också handlat på Rabalder och sidenmamelucker har jag!
  Kram Titti

  Reply
  • Lingon
   30 juli, 2014 at 10:24

   Minsann då är vi välförsedda båda två. 🙂
   kram!

   Reply
 • Pernilla
  29 juli, 2014 at 21:00

  Mumsigt! Kul att höra att fler har samma problem som jag ”insidan lår”, jag löser detta med korta bomullscykelbyxor!
  Kram Pernilla

  Reply
  • Lingon
   30 juli, 2014 at 10:25

   Det fungerar ju jättebra det med. Jag gillar sloggis med långa ben också, helt ok. 🙂
   kram!

   Reply
 • Helena
  29 juli, 2014 at 22:35

  Ser himla smarrigt ut! Jag har aldrig gjort gazpacho, men det ska bli ändring på det 🙂 Såna korta cykelbyxor har jag också skaffat mig…
  Kramar

  Reply
  • Lingon
   30 juli, 2014 at 10:26

   Prova! Hur mumsigt som helst. 🙂
   kram och ha en fin dag

   Reply
 • Sofia
  1 augusti, 2014 at 13:00

  Ser smaskigt ut Jag har beställt Annie Sloan från Monikasbutik (tror jag det hette) Ett turkost skåp ska det bli! Kram

  Reply

Leave a Reply