Menu
Trädgården

11 bilder – trädgård – 2014

Här bor jag.

Jag har liksom försökt att hålla mig från att lägga ut en miljon trädgårdsbilder men nu bara måste jag. I år har det exploderat och jag har vågat lite mer i trädgården. Och tänk så härligt det blev?

Tanken har varit att skapa en romantisk trädgård med rosor och lavendel som bas och så pioner, nävor, lupiner och aklejor i massor. Salvia, Alunrot och löjtnantshjärta och många sorters flox. Mycket rosa, blått och vitt och lila med några små gästinslag av gult och gärna limefärgade växter. Inte så värst mycket orange kanske? Kanske inget alls för det kommer i augusti-september har jag tänkt.

Jag har också försökt att jobba med höjden i rabatten och våga blanda högt och lågt för att få mera volym, även har det smugit sig in irisar och lite olika former på blad är ju så snyggt.

Här är trädgården i morgonsol och det blir så härligt ljus då, gult med skuggor och lite mera kontrast. Den enda som protesterar är brevbäraren som tycker att jag ska binda upp lite och rensa upp gången fram till lådan. Jaja…:)

Klätterrosen.

Välkommen in till mig!

Men då måste du först dofta på sådär hundra rosor – eller flera – innan du stiger in.

Rapsody in Blue.

Vit Lupin.

Ros + Clematis = Sant

Och rosenbågen från Clasa som inköptes förra året håller på att bli inväxt i trädgården. Härligt!

Jag vill liksom inte gå hemifrån. 🙂

Lördag idag och det innebär lite festival för min del och och snajsig outfit ska komponeras och det ska sminkas, piffas och poleras på kroppen. Ha en fin dag önskar jag dig som kikar in.

12 Comments

 • ✫ Fru Eriksson
  14 juni, 2014 at 11:26

  Fantastiskt vackert,ljuvligt & underbart – Tack för att jag fick ”följa med” hos dig …
  Ha en härlig Lördag/Kram

  Reply
  • Lingon
   14 juni, 2014 at 11:28

   Tack snälla kära frun och ha en fin fin lördag!
   kram

   Reply
 • Annette
  14 juni, 2014 at 11:50

  Åhhhh – dine roser! De er fantastiske! 🙂
  Kram
  Annette

  Reply
 • Anne
  14 juni, 2014 at 13:31

  Wow är väl det minsta jag kan säga – vilket underbart blomhav 🙂 Och den där rosen som växer vid uiiiiiiiiiiiiijuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuiiiiiiiiiiiiiiiiiiii det där sista var Nalle 😀
  POK

  Reply
 • lisa
  14 juni, 2014 at 16:02

  Fantastiskt! Verkligen! Du skulle kunna tjäna ditt levebröd som trädgårdsdesigner.

  Reply
 • Flipfloppan
  15 juni, 2014 at 22:28

  Jättefint har du det nu. Hoppas det blev en fin festivaldag, Kramar

  Reply
 • Fru Sederblad
  16 juni, 2014 at 06:35

  Men oj. Vilken superfin trädgård! Jisses! Som ett hav av blommor, förstår verkligen att du trivs där.

  Reply
 • Maja
  18 juni, 2014 at 06:28

  Blomexplosion- inte mig emot! Jag saknar min trädgård ( det blir krukor på lilla bakgården i stan i stället) o den här tiden när allt formligen exploderar i färg o form. Alla dofter på kvällen o daggens glitter på morgonen o så här års när det är nytt o fräscht. Ahh! Tack för dina fina bilder- kram fr Maja

  Reply
 • Julia
  22 juni, 2014 at 00:16

  Oj vad der spirar i din härliga trädgård! Och färgpaletten äch så lyckad och fin! Den vita blomman heter inte lupin utan fingerborsblomma och är giftig i alla sina delar! Men vacker är den verkligen! Ha en fortsatt trevlig midsommar! 🙂

  Reply
  • Lingon
   22 juni, 2014 at 21:57

   Hihi, jag vet men skrev fel iallafall. 🙂 🙂
   Kramar och hoppas du haft en fin fin midsommar!

   Reply
 • Trebarnsmamman
  22 juni, 2014 at 21:38

  Wow, vilket blomsterhav!!!!! Skulle dock precis skriva som Julia att det inte är vit lupin utan vit fingerborgsblomma. Det var nämligen s lustigt för min man gjorde samma misstag som du idag, så då berättade jag skillnaden från honom. Enklast är att tänka att lupinens blommor är som en ärtväxts blommor lite sluten. Fingerborgsblomman är som en fingerborg öppen och lämplig att sätta på fingret.

  Reply
  • Lingon
   22 juni, 2014 at 21:57

   🙂 Precis. Men de är ju så snygga båda.
   kramar

   Reply

Leave a Reply