Odling,  Trädgården

Odlingsglädjen

Jag måste ju göra en liten odlingsrapport för det går ju inte att hoppa från frö till skörd på en gång utan det händer ju en massa mitt emellan. Det är bara att konstatera att det tar lite tid i anspråk att odla och pyssla med plantor, kul pyssel verkligen och avkopplande men klockan går visst i en helt annan rytm än vad jag tror.

Men trots allt planerande och pyssel så är det så mycket värt det. Så otroligt roligt. Än så länge, tänker jag svartskeptiskt och tror att allt kommer vara bortfruset i morgon eller uppätet av en dinosauriesnigel. Jag är liksom försiktigt hoppfull.

Än så länge bär jag in lite småplantor över natten och här ses dill och persilja, schalottenlök, broccoli och grönkål. Och ett par vallmoblad.

På utebordet står tomatplantorna och jag har nästan koll vilken som är vilken, några är nog felmärkta. Hm. Men det är Black Cherry, Purple Calabash och Tigrella som samsas om utrymmet.

I odlingslådorna börjar det hända saker och det är sallad och ruccola som kom tidigast följt av morötter och längst bak är det sockerärtor och potatis. Allt har faktiskt kommit upp utom paprikan och det känns som att det är inga som helst problem att köpa en planta och sätta ner.

Så jag måste bara säga att det här är jättehärligt!

Något så basalt som att odla lite egna grönsaker gör att jag känner mig rik som människa. Riktigt ordentligt skitrik. 🙂 Och glad. Sen är jag lite nervös att det inte kommer att fungera men det är nog bara nybörjarnerver.

Trevlig kväll och på återhörande.♥

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *