i Köket

Lingons goda måfågryta eller I suck at matblogg

Godkväll! ♥

Det gäller ju att vidga sina vyer så jag tänkte prova det här med att matblogga och det sket sig direkt kan man säga för jag glömde att mäta upp ingredienserna och körde ad lib direkt från början till slut. Vilket retar mig för det blev riktigt riktigt mumsigt och är egentligen helgmat om man mäter på njutningsindex. Yum!

Ja och så kanske jag lurar mig till att det blir roligare att stå vid spisen.

Du behöver kycklinglårfilé, som är bra mycket godare än kycklingbröstfilé och dessutom billigare. 🙂

Dela i lagom bitar och stek i smör. Det ska vara äkta vara.

Häll över lite soja, jag använder mrs Cheng. Inte dränka men inte heller snåla.

Kläm ut lite flytande honung, ringla över lite lagom. 🙂

Krydda med rosmarin, jag använde torkad.

1-2 pressade vitlöksklyftor

Saften av en halv pressad citron

Lite chiliflakes, helt oumbärligt i mitt kök.

Låt allting puttra en stund och vänd sedan på kycklingbitarna så du har koll. Jag vänder endast en gång och använder hög värme från början. Sedan sänker jag värmen och låter puttra.

Här kan man sluta om man vill men idag lade jag i lite Créme Fraiche, ca 3 dl och lät det sedan stå ganska länge.

Färdigt!

Smaka av och balansera lite mellan salt och sött tills du är nöjd om det behövs. Är kryddningen för smakrik så tillsätt vatten eller lite mjölk och späd ut. Mums.

Jag får nog återkomma med mer exakta mått? En version nummer två. Ja, och så tänkte jag ge mig in i heminredningsträsket också. Snart kommer det inlägg om soffkuddar och heminredning. Fokus flyttar sig från trädgård till inneliv och jag måste ju ha något att blogga om i höst. 🙂 Förutom det gamla vanliga då.

Måndagkväll? Och dagen har rusat. Nu har jag ett kök att städa innan Elementary….

Kram på er!

18 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *