Lingon om.....

Det trilskandes objektivet

Ciao! Jag avslutar dagen med att fotodåra lite och mitt senaste projekt är att lära mig Tamronobjektivet som jag brukar ta fjärilsbilderna med. Det känns som om det skulle vara kul att kunna använda det till lite mera grejor än fjärilar och blommor för bilderna blir ju fina.

Men det är inte alls lätt. Jag skulle gissa på att det hamnar under kategorin ”jag har tur”. Ett ljussvagt objektiv som förvränger färger och är skakigt som bara den och att använda självutlösaren är hopplöst då man får springa långt iväg från kameran och oftast…oftast hamnar utanför bild. 🙂

Ni fattar… 🙂 Jag får mycket motion.

Samtidigt är jag så väldigt nöjd ändå. För även om objektivet är svårhanterligt så blir det bra resultat om jag bara tränar lite. Lär mig styrkorna och svagheterna. Och så är priset väldigt bra från ca 800 – 1200 kr får man betala för det.

Handen på hjärtat. Hur många av oss har inte väldigt mycket fin dyr teknik som vi ändå inte utnyttjar? Jag har. 🙂

Egentligen har jag ingen särskild poäng mer än att det behöver inte alltid vara en massa dyra prylar för att det ska bli bra bilder. Det räcker gott ibland att träna lite och utnyttja det man har till hands. Säger jag högt till mig själv.

En liten trädgårdsrapport måste jag ha med och det här är min alpklematis som börjat få knoppar. Det går så snabbt nu…

Och i rabatten är det fullt med blå pärlhyacinter som är en av favoriterna just nu.

En helt underbar dag har det varit och eftermiddagen har tillbringats utomhus. Jag tror knappt att det är sant fortfarande att det är vår och idag lämnade jag jackan hemma för första gången i år.

Hoppas ni också har haft det fint idag. Nu blir det bloggenad här och lördagsmys. Trevlig kväll!

7 Comments

  • Linda G

    Jag har nog inte så värst mycket teknik som inte används. Men skulle behöva en riktig kamera. Iphonen funkar inte i alla lägen…..Kram

  • Vikkan

    Jag älskar dina bilder och är imponerad av alla som kan det där med fototeknik. Vi köpte oss en systemkamera när tvillingarna föddes och maken skulle lära sig det där med fotandet. Med facit i hand så har han nog inte så värst mycket intresse för foto alls med tanke på att det mest är jag som använder kameran. Flest bilder tar jag på kläder som skall säljas…haha, så det var nog ingen bra investering att köpa en avancerad systemkamera.

    Kram Vikkan

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *