Lingon om.....

Nyckelpiga och garderobsfunderingar….?

Här har vi nyckelpigan som jag såg i söndags. Han blev nog lika häpen som jag av sällskap i rabatten och ser ni hur kattmyntan skjuter fart med nya gröna skott? Den måste nästan börjat växa under snön?

Dagen den har bara flugit iväg och får landa i arkivet som en riktigt bra sådan och kvällen har knappt än börjat med att jag röjer i garderoben och provar igenom sommarklänningar och koftor och blusar. Allt det där som bara hänger och fyller upp.

Jag har helt enkelt sjukt mycket kläder? Bra, härligt visst men också en smula frustrerande då jag har gått mestadels upp i vikt sista åren. Vissa kläder är i stort sett oanvända och har kanske ändå hängt i flera år som garderobsvärmare. Vad göra med dem? Spara tills de passar? Eller har jag tröttnat bara på att se dem hänga och tråka sig? Ändå så är det en hobby, kläder och den ständiga jakten efter DET perfekta plagget som kommer att förändra mitt liv. Tydligen. Och det gör mig inget, det finns värre hobbysar.

Så för att inte gå för djupt filosofiskt in i min garderobsfylla så blir nog sammanfattningen att jag ska tömma ut rejält och ordentligt i klädesmängd. Och dessutom gå ner till en bättre trivselvikt. Basta.

Ljus

Och med den bekännelsen så lämnar jag garderoben för en stund. Jag måste bara byta om för jag sitter i en ljuslila sommarklänning med bara armar och knallröda långkalsonger till det. Så stylish så.. Eller så provar jag lite till.

Hur gör ni? Röjer ni garderoben varje år inför sommaren? Eller är det bara jag? 🙂

Kramar och trevlig kväll!

12 Comments

 • Krannina

  Dålig på att röja… Borde bli bättre! Men har varit och klappat om sommarkläderna lite – längtar tills de går att använda igen 🙂

  Ha en fin kväll!
  Kramar

 • Helena

  Hej lilla nyckelpiga! Så mysigt att våren äntligen visar sig 🙂
  Garderoben ja, skulle gärna vilja röja bättre än vad jag gör. Har säkert tre-fyra storlekar i garderoben och det är ju vansinnigt utrymmeskrävande. Ska kanske ta ett tag jag med…
  Först lite te i soffan 🙂
  Kramar och ha en fin kväll!

 • solid

  Hej där bästa Lingon!

  Garderobs och viktgrubbel råder även här. Själv gick jag ner i vikt rejält för ett är sedan men i höstas smög sig allt tillbaka på kroppen och det är inte skoj, inte det minsta, stress, sjukdom om vartannat kombinerat med jobbgrubblerier och ja, du vet hur det kan vara, för mycket choklad.
  Just nu har jag rensat färdigt men det är mängder som jag inte kommer i, eller som jag ser ut som värsta ja, jag vet inte vad i. Gnäll, gnäll och nu ska det tas tag i igen.
  Har idag fattat beslutet att 10-15 kg ska bort och efter det ska hela garderoben gås igenom, vad ska stanna vad ska bort. Jag insåg idag att allt tid jag lägger på garderoben hade räckt för att starta företag, doktorera, cykla landet runt eller nåt sånt. Men det är ju så skoj med kläder, yta jag vet men vi behöver både ytan och djupen.
  Blablabla och kramar från Eva

  • Lingon

   Visst är det fantastiskt hur mycket tid man lägger? Och ändå är det kärt besvär….
   Jag har svårt att göra av med kläder som är för trånga samtidigt finns en sån trötthet av att se dom. 🙂
   Hoppas du får en fin fin vår nu och då kör vi lite viktminskning.
   massa kramar!

 • Anne

  Bra beslut tycker jag som just röjt lite men borde ta en vända till :o) Men som du säger – det är ju en sorts hobby – inte bara kläder 🙂 Å du – jag har också petat lite på sommarkläderna hihi
  Kram <3<3<3

 • Titti

  Här röjs för fullt….helt otroligt så mycket kläder det finns-fanns hos mig….en STOR Lagerhauskasse är fylld med sådant som ska till Thailand framöver….önskar man fick ta med sig mera på flyget än 2o kilo per person.
  I källaren står två sopsäckar med kläder och diverse till Röda korset.
  Så säljar jag en del också.
  Kram Titti

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *