Inredning

Några nyanser av vitt och en dagens

Halloj!

Jag har varit ledig idag för den här veckan jobbar jag helg och datorburken har varit avstängd ända fram till nu. Det är skönt att ibland vill jag göra annat än att hänga framför tangentbordet.

Och att plötsligt ha en förväntan när jag fäller upp skärmen? Vad har hänt i dag då? Vad gör folk en måndag i januari? Är det pepp eller depp? Så sätter jag mig och läser ikapp lite långsamt och myser.

Köket ser ut så här, med färgkartan ständigt på bordet och en ranunkel i kruka. Observerad den lite regnbågsfärgade stolen i bakgrunden.

Trappan är numera lite halvt målad, nederdelen är nästan färdigt men det är mer kvar däruppe. Färgen är i nyansen Modevitt från flügger och den var riktigt fin på mina köksfönster men känns inte hundra i trappen. Den skär sig i dagsljuset mot färgen på väggen som är en ljus ljus cremegul. Då lyser trappan lite gråblå underligt nog. Färger lever sitt eget liv visst.

Idag har jag slipat och målat soffbordsskivan i en annan färg som inte alls kommer till sin rätt här. Kanske den rätta ”greige”? Den heter Delikat och är från Jotun och påminner mycket om Marrakesh om det sitter någon färgnörd här och läser. 🙂

Och här tänkte jag visa hur mycket eller lite det skiljer. Petitesser kan man tycka men när det är utmålat på större ytor så blir det skillnad. Nu är planen att måla ett lager Råvit ( S0500-N) i trappan i stället för Modevit som är betydligt mörkare. Egentligen gillar jag Kalkvit bättre men den drar åt gult och skulle jag vilja måla om väggarna så är Råvit bra för den är neutral och passar till allt. Lite garderad då för trappan tänker jag aldrig mer måla om.

Pyssel är bra för själen minsann?

Och nu säger jag hej på en stund, hörs kanske lite senare.

Trevlig kväll och håll hårt i klickfingrarna nu i reatider. 🙂

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *