Menu
Inredning

Några nyanser av vitt och en dagens

Halloj!

Jag har varit ledig idag för den här veckan jobbar jag helg och datorburken har varit avstängd ända fram till nu. Det är skönt att ibland vill jag göra annat än att hänga framför tangentbordet.

Och att plötsligt ha en förväntan när jag fäller upp skärmen? Vad har hänt i dag då? Vad gör folk en måndag i januari? Är det pepp eller depp? Så sätter jag mig och läser ikapp lite långsamt och myser.

Köket ser ut så här, med färgkartan ständigt på bordet och en ranunkel i kruka. Observerad den lite regnbågsfärgade stolen i bakgrunden.

Trappan är numera lite halvt målad, nederdelen är nästan färdigt men det är mer kvar däruppe. Färgen är i nyansen Modevitt från flügger och den var riktigt fin på mina köksfönster men känns inte hundra i trappen. Den skär sig i dagsljuset mot färgen på väggen som är en ljus ljus cremegul. Då lyser trappan lite gråblå underligt nog. Färger lever sitt eget liv visst.

Idag har jag slipat och målat soffbordsskivan i en annan färg som inte alls kommer till sin rätt här. Kanske den rätta ”greige”? Den heter Delikat och är från Jotun och påminner mycket om Marrakesh om det sitter någon färgnörd här och läser. 🙂

Och här tänkte jag visa hur mycket eller lite det skiljer. Petitesser kan man tycka men när det är utmålat på större ytor så blir det skillnad. Nu är planen att måla ett lager Råvit ( S0500-N) i trappan i stället för Modevit som är betydligt mörkare. Egentligen gillar jag Kalkvit bättre men den drar åt gult och skulle jag vilja måla om väggarna så är Råvit bra för den är neutral och passar till allt. Lite garderad då för trappan tänker jag aldrig mer måla om.

Pyssel är bra för själen minsann?

Och nu säger jag hej på en stund, hörs kanske lite senare.

Trevlig kväll och håll hårt i klickfingrarna nu i reatider. 🙂

No Comments

 • Lotta
  7 januari, 2013 at 19:02

  Intressant det där. Vitt är liksom inte bara vitt. 😀 Hoppas du får till det så det känns rätt.

  Reply
  • Lingon
   7 januari, 2013 at 19:15

   Ja då, så småningom. 🙂
   kram

   Reply
 • Anne
  7 januari, 2013 at 19:48

  Hoppsan vad mycket du hunnit med! Och vad var det jag sa 😉 trappan blir sketabra! Och så säger jag igen: skåpet!!!
  KRAM

  Reply
  • Lingon
   7 januari, 2013 at 20:54

   Okej då…:)
   kram

   Reply
 • Trebarnsmamman
  7 januari, 2013 at 20:38

  Haha, ja det där med färger…man skall aldrig bara köpa med sig en burk och måla…det har jag bittert fått erfara. Så bryta, testa, bryta, testa, fundera, testa, bryta…Lycka till! Det kommer bli perfekt!!!!!!

  Reply
  • Lingon
   7 januari, 2013 at 20:55

   Det är fullkomligt kollrigt men jag kämpar vidare och fint ska det blir.
   Trevlig kväll

   Reply
 • Katarina
  7 januari, 2013 at 20:40

  Gu va svårt! Köpte en gång en i affären jättefin ljusgrå färg och målade om hela hallen som blev – ljusblå! Fy vad besviken jag blev. Fick leva m det då jag inte orkade göra om allt o så fick jag istället övertyga mig själv varje dag ”det är ljusgrått o fint!” Bor inte kvar där nu;)
  Lycka till m måleriet:) kram

  Reply
  • Lingon
   7 januari, 2013 at 20:55

   Det är verkligen svårt. Men jag gillar provburkar. 🙂
   Kramar och må så gott

   Reply
 • Hilde
  7 januari, 2013 at 20:58

  Vad fint! Det påminner mig om att det är dags att ta tag i min egen bajsbruna trappa. Det får dock vänta tills det går att vädra då hela rucklet måste putsas.
  Ha en mysig kväll!
  Kram

  Reply
 • Linda G
  7 januari, 2013 at 21:37

  Jag har vårdat sjuk Marodör och tränat i dag. Snygg trappan blir:) Kram

  Reply
 • Angelin
  7 januari, 2013 at 22:39

  Wow! Hvilken forandring! Det der blir helt nydelig:) Og du er likeså i twistme jumper. Så fin på deg!!
  klem

  Reply
 • Flipfloppan
  7 januari, 2013 at 22:51

  ..nu blir jag bara ännu mer sugen på att måla något. Får väl leta upp en gammal möbel eller nå´t i källaren. sov gott, Klem

  Reply

Leave a Reply