Lingon om.....

Jag ser dig

Source: goo.gl via Rowan on Pinterest

En vän till mig och före detta chef har hastigt ryckts bort under natten. Han var en sån underbar människa så jag ville säga det här i bloggen för att minnas. Att livet är kort och orättvist det vet jag ju, men det här var så alldeles för kort. Men så är det.

Source: imgfave.com via Janette on Pinterest

Han var en fantastisk chef och jag skulle nog inte haft det jobbet jag har i dag om det inte vore för honom, så tack min vän.

Ni vet, vissa människor ser andra. Uppmärksammar, plockar fram det som är bra. Sågar tvärt det som de tycker är fel. Det blir ibland hårda möten, men även den fantastiska utveckling som bara kan bli som när man får en utmaning.

J såg mig.

Såg vem är jag är och vad jag skulle kunna bli. I en värld där jag kände mig osynlig och ouppskattad. Och han lärde mig att hålla käften och ta emot en komplimang ordentligt.

Ni vet när man ger komplimanger till andra så avbryts man ofta med: – Ähhh, det var väl inget märkvärdigt..jag gjorde bara mitt jobb. Skulle väl vem som helst gjort.

Man sopar liksom bort komplimangen som ges av en öppen famn och låter den inte glida av som den var hal och slipprig och inte fastnar någonstans.  Det är ganska ofint och dumt dessutom. För komplimanger ska man värdesätta och slicka i sig och nästan spela in på band när de kommer. Så man minns. 😀

Bara en av alla de saker jag lärde mig av J.

Att vänta ut den som talar fina saker till en, värdesätta det och ge det en andningspaus och säga tack. Låta det sjunka in att någon faktiskt sa något bra till mig.

Jag har låtit just det passera vidare till mina egna vänner, när någon bara viftar bort beröm och fina ord så brukar jag hoppa in och säga – HEY! Du fick en komplimang där, vänta lite….:-D Ja, när det funkar att göra så….

Jag ser dig.

Det är det finaste jag kan ge en människa jag möter.

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *