Trädgården

när man är nöjd och tillfreds

Före…

….efter.

Jag känner mig så otroligt nöjd och glad. Rastlösheten och frustrationen har verkligen fått sitt utlopp i kroppsarbete och nu kan jag njuta av mina fina rosor.

Ett stort beslut måste tas i höst om ett arv inom familjen, och jag har börjat känna efter. Försöka känna efter…..fundera på vad jag vill och vad det kommer att innebära för min framtid. Oavsett hur beslutet kommer att bli så är det mycket jobb, många känslor och mycket tid som kommer att tas i anspråk.

Och allt det där ligger framför mig nu. Ett par månader.

Så det var mest den känslan jag hade i dag. Jag ville slippa. Vara fri. Inte behöva bekymra mig. För hur det än är så ska det inte bestämmas nu. Men processen är i gång och på mig som en kliande kofta som jag inte blir av med. Fast jag kan ju ta av mig den en stund då och då som tur är.

Nu blir det lite bildbombning här… 😀

Framför rosorna har jag planterat kantnepeta, som matchar fint med sina blå blommor.

Lycklig, en smula jordig och nöjd….

…och med sorgkantade smutsiga naglar

Nice. Den rosa längst fram är en ormrot.

Jahaa? Inte så mycket outfits denna helgen. 😀 Jag tror inte mina trädgårdskläder är så presentabla att de får vara med här i närbild. Men i morgon är det ny jobbevecka så då ska det nog bli några dagens outfit.

Ikväll halvligger jag i soffan, nyduschad och med en mörbultad kropp av allt grävande och bärande av jord. Kanske ska jag ta en skopa av den där glassen och ge den en second chance. Tänk, den var för söt? Så det tar emot.

Hoppas du har haft en fin dag och grattis alla mammor på mors dag!

No Comments

  • Lingon

   Tack! Visst är det typiskt när jorden tar slut?
   Vi har så bra deal på ica nu med fem säckar för en hundring. Jag ska nog dit en gång till och vända.
   kramar

 • Annika Othilia

  Vattna, vattna och vattna.
  De är så fina dina rosor, vad heter den ”Blårosa”.
  Är den en sådan som blommar flera gånger eller bara en per säsong?
  Kommer också in från trädgården, här har det blivit sommarblommor hittills.
  Har inte bestämt mig än vilka rosor jag skall plantera ännu, funerar på Leonardo Da vinci.
  Så, ny vecka i morgon, nya äventyr…..

  • Lingon

   Will do.. 😀
   Den blålila heter rapsody in blue och är en som blommar flera gånger. Doften är helt underbar…<3
   Leonardo da Vinci är ju en jättefin den också. Lycka till med det och hoppas du slipper gräva till underjorden som jag.
   kram

 • Hilde

  Ojoj vad fint det blev, så jag förstår gott att du är nöjd. Det där med kläder har det inte varit mycket med för mig heller, så jag bjussar på en mer oanständig än det du tyckte var oanständigt 😀
  Kram på dig och ha en mysig kväll!

 • Madde

  Mycktet tjusigt. Idag har jag varit med ma och pa i alnarpsparken. Mycket nära att jag köpte en ros med hem, men finigar fungerar inte där jag har plats för rosor, så jag lät faktiskt bli. Nu sitter jag och tittar på spridaren som vattnar trädgården åt mig. Hoppas allt är fint med dig, det låter iaf så just nu. Storklem från stugan

  • Lingon

   Vad härligt det låter med mys i parken. Hoppas ni hade det jättefint tillsammans.
   Vi hörs, jag ska ju ringa dig. 😀 Hoppas vi når varann i morgon.
   Många kramar och hälsningar,
   <3

 • improve my days

  Hello Lingon,
  You have a fantastic garden now! Your roses are beautiful.
  Last friday i was pruning my roses too, but i forgot to put the gloves in my hands… so i was injured in my fingers 😉
  Yesterday i planted Geranium in pots, to put in my balcony. And now i hope the weather keeps warm and sunny to plan some breakfasts outside 😉
  Hugs

  • Lingon

   Thank you!
   I love roses and I hope these will last here for many many years to come.
   Take care of your hands, the roses are sharp.
   Have a nice week now,
   kramar
   L

 • Christina

  Vilken fantastiskt vacker ros! Gillar din rabatt, får nog studera den lite närmre vid tillfälle;)
  Inte lätt att fatta beslut ibland, styrkekramar

  Ha en skön vecka så hörs vi, skulle vi få till en fika? Om inte förr så är delar av familjen på ett läger om ett par veckor. Vi kan planera lite mums…

  kramar

 • Anne

  Du ska verkligen vara nöjd – dels blev det himla fint, dels har du fått massor av motion 🙂 Jag har nyss ätit middag för jag hittade en jättekul och bra site med badrumsgrejor 😉
  Kramar <3

  • Lingon

   Du har ätit middag för du hittade en sajt med badrumsattiraljer? Hihi.
   Eller middagen blev uppskjuten till nu? 😀 Whatävvor…
   Många kramar och njut av ditt fina badrum, snart blir det väl premiär och bloggtystnad från rosen?
   L

 • Angelin

  Jeg glemte å gratulere så mye med gårsdagens seier i Eurovision! Fantastiske Loreen!
  Jeg heiet på henne:) Stakkers Tooji som havnet heeelt sist.. 🙁 Men pytt pytt får man si.
  Det ble en verdig vinner heldigvis:)

  God kveld!

 • Katinka

  Här är en som precis satt i sig mängder av glass, pajer och sommargott och ligger utslagen på soffan efter ett dop. Dina blombilder är ljuvliga och jag förstår att det är jobbigt och kliande det där med beslut. Var sak har dock sin tid. Hoppas helgen varit njutningens. Kram på dig!

 • Louise Larsson

  God morgon! Fantastiska rosor…..har själv planterat en örtagård med salvia timjan lavendel mm plantera även blå/lila blommor som blå bergsvallmo lin mm tillsammans med örterna. Sedan placerade jag stora och små stenar mellan plantorna. Blev väldigt nöjd…sedan var den härliga varma helgen över…..kramar

 • Marie

  Vad fint du har fått det i din lilla täppa 🙂 Att gräva och böka i jorden är världens bästa terapi och så blir det fint också 🙂 Jag har mailat dig. Hittar inte din adress och jag hade tänkt skicka den lilla rödingen idag. Ha en fin dag! Kramar

 • Emma

  Hej Lingonberrie

  Er det du som har den smukke cardigan til salu på tradera ? Jeg kan se din mailadresse på billedet?

  mvh Birgitte

  • Lingon

   Hej Emma,

   Det är inte jag. Nog någon som har snott en av mina bilder tyvärr. 🙁

   Bra ändå att de är märkta så det syns.
   Tack för du kollar och frågar.
   Kramar!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *