Lingon om.....

Maria Tallchief

httpv://www.youtube.com/watch?v=wGeYK-SSy8g

Maria Tallchief
bild tumblr

Här sitter jag hemma i en skön kofta med fransar med namnet Maria Tallchief. Men vem var hon?

Jo, första prima ballerinan i USA av native amerikanskt ursprung. Nu när jag vet det så tänker jag ibland på henne när jag tar på mig koftan. Att hon har en liknande på sig med fransar och bling, att fastän hon är en superkontrollerad ballerina in i minsta detalj så finns där något fritt och ledigt och väldigt stolt. Hon liksom sveper ut ur träningslokalen men benvärmare och en svettig hård balettkropp som är invirad i benvärmare, urblekt dansdräkt och ovan på det en färgglad kofta med fransar som slänger än hit, än dit. Muskler svett och diciplin och teveserien Fame som gick för evigheter sen gör sig påmind.

Bara mina tankar jag vet. Och koftan blev antagligen designad innan den fick ett namn, men ändå.

En sån liten sak som ett namn kan göra ett klädesplagg ännu mer intressant.  Tack Odd Molly för det!

Öh.

Jo.

Jag gjorde nyss ett inlägg om traktorblues, men strök det till förmån för Maria. Bara så ni vet och kanske är tacksamma. 😀 Fniss.

Kramar och ha en fin lördagkväll, jag ska sitta och slösova i min fåtölj.

L

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *