Lingon om.....

Hammond-Erik föreslår…

-Du Lingon….ehh…ska du inte passa på att internetdejta nu då?
??? sa jag och skakade på huvudet. -Alldeles för tidigt. sa jag bestämt och rynkade pannan. Jag är ju mitt i en tycka-synd-om-mig-självperiod och jag-fattar-inte-vad-som-har-häntgrop. Och så har jag ingen aaaning om vad jag vill med mitt liv?
Ja, men det får du väl ta reda på? sa Hammond-Erik och tokflinade.
Hmmm. sa jag och började fundera högt. Jaaa….jag skulle nog kunna beskriva mig själv i en kontaktannons på något sätt.
Gullig, korpulent, fluffig kvinna i sina bästa år som kan trolla och är händig som få, fast med dåligt självförtroende och lätt neurotisk, drar gärna i dörrhandtag, generös och bra på matlagning och har god timing och älskar människor. Jag är tolerant och har fina ögon och tänker ibland alldeles för fort, men anpassar mig gärna efter sällskapet. Jag gillar färg och njuter av att stoppa ner handen i ett havregrynspaket och har en alldeles för stor garderob med kläder av ett visst märke. Det är bra om du har stor inkomst by the way. 😀 Jag spelar de flesta musikinstrument utom gitarr och har många talanger och den bästa av dem alla är att jag är rolig. 
Öh….. och så vidare.
Men vad söker jag? Hur skulle jag vilja att en man ska vara? För mig? Förutom snäll som är egentligen det enda kravet jag har…
Men resten då?
Så är jag plötsligt tillbaka i femtonårsåldern igen då jag hade svar på en del av de frågorna. Jo, gärna lite självlockigt hår kanske och lagomt lång….mjuka läppar och glimten i ögat…eh? ?
Sanningen är väl snarare att jag har faktiskt ingen aning, det är helt blankt.
Vad skulle jag vilja ha för man i mitt liv om man fick välja bara så där? Gå in på kloningsinstitutet i bortre Hellerup och välja ett fantastiskt exemplar av manssläktet? Ingen aning är svaret.
Jag har ingen aning?
Grejen är väl att när man träffar någon så startar en interaktion, det blir något unikt mellan två människor och det går ju inte att planera i förväg, eller gör det det? Eller borde jag ha koll på vad jag söker hos en man? På riktigt?
Det jag tycker jag borde ha koll på är väl snarare vad jag vill ha ut av en relation? Eller vad jag vill med mitt liv? Annars börjar bara det där anpassningsbara och följsamma som gör att jag lätt kan försvinna i en relation. Av ren följsamhet och en vilja att passa in.
————————————–
Ja, jösses. Det där med relationer. Det finaste och svåraste som finns.
Hur har du det? Hur skulle din drömman se ut och vara? Ge mig lite inspiration och tankar please..

kramar och trevlig lördagkväll,

L

No Comments

 • Lotta

  Go’kväll Lingon,
  så här var det för mig;
  jag råkade träffa min man när jag var som tröttast på killar. Hade fått nog av att försöka vara till lags. När vi träffades tänkte jag – här struntar jag helt i att vara fin och följsam – jag ska vara som JAG är – duger inte det, får det va’. Men tänk det var så det skulle vara för mig att inse hur jag ska vara. Inte för att jag tror att det är så mycket så idag 🙂 är den (oftast) mycket följsamma typen. Nu har det gått ett antal år, träffades -86, fortfarande funkar det fint.
  Var som DU är – skit i att var följsam – det ordnar sig fint ska du se 🙂
  Kramar
  Lotta

 • Anette

  Utseendet är ganska obetydligt, tycker jag.
  Däremot ”glimten” och humorn är otroligt viktiga.
  Den perfekta mannen är den som även kan vara din bästa vän
  i både skratt och gråt!
  Jag hittade min 1983 och det håller än.
  Skulle inte orka lära upp en ny…….;)
  Kram

 • Hilde

  Oj, nu sitter jag här med facit i hand, även om jag vet att ingen vet vad framtiden har med sig. Skulle jag spana ny man vet jag att utseendet spelar mindre roll i sammanhanget även fast det är det första jag faller för. Han måste vara snäll, inte dumsnäll för det klarar jag inte av. Ingen snålis, kanske lite pedant med ett stort hjärta för människor. Men jemeni vad svårt det var.
  Du är en fin människa, kom ihåg att vara dig själv. Följsam ska du inte vara, du ska vara du.
  Kram

  • Lingon

   Snäll men inte dumsnäll. Nej såklart. Det ska jag ha med i min annons. 😀
   Kramar och må så gott fina du,
   <3

 • Victoria

  Jag älskar dina tankar. Om du visste vad du inspirerar mig! Jag har smygöppnat ett konto på en sån där sajt. Är inte alls redo, jag grät i timmatal när jag gjorde det. Men tänkte att det kan ligga där lite anonymt så har man iallfall påbörjat processen….Lite matt och skeptisk blir man dock när de besöken man får har alias som ”smygande fisen” , ”The best man in the world”, osv. Jag menar…smygande fisen….

  • Lingon

   Tack!
   Vad modigt du är som öppnat ett konto. Jag är ju inte där än…men jag är bra nyfiken på hur det ser ut därinne och att läsa lite roliga profiler.
   Men alltså, smygande fisen? Vad tänker dom? eh..det kan väl inte vara seriöst.
   Kramar och pepp till dig!

 • Fröken Abbe

  Kanske beror det på hur man träffas. I vissa situationer är det ju faktiskt utseendet som gör att man först lägger märke till någon. Ibland stämmer inte utseendet med det man tror man vill ha men man känner en dragning till någon, attraktion. Och så kan man ju lära känna en person som man sedan börjar gilla och då börjar man ju gilla utseendet hos den med fastän det inte alls var av betydelse.
  Genast kom jag att tänka på en massa TV-program. Som Dr Phil som tog ett snack med ett gäng kvinnor som hade lååånga kravlistor och hade varit singlar i ett antal år och inte gjorde avkall på en endaste punkt.
  Så jag tycker absolut inte du behöver ha en aning utan ta det som det kommer när du känner dig redo.
  Kram

  • Lingon

   Haha, det hade varit roligt att komma med en lång lista…få se…vad det nu skulle stå på den.
   Jag tror också att man får ta det som det kommer, det går inte att planera lycka eller kärlek. Men jag kan jobba lite med mig själv och skaffa bra förutsättningar för det.
   Kramar och ha en fin söndag

 • Septemberflikkan

  Jag säger som Abbe, det är nog bra att inte ha någon aning för det stämmer ofta inte i alla fall när den rätta dyker upp. Min sambo är nog rätt långt ifrån det jag trodde att jag ville ha och som jag fallit för tidigare. Humor är dock ett kravfrån min sida och snäll men inte dumsnäll.
  Det blir nog bra, vad det än blir.
  kram

  • Lingon

   Det kommer att bli bra..oavsett. Men jag är nyfiken på vem som härnäst kommer att kliva in i mitt liv, om det händer. 😀
   Kramar och må så gott idag,
   L

 • Sanna

  Gillar också absolut dina tankar och orkar/vill inte skriva så mycket mer här nu. Är hellre ett ämne vi får avverka när vi ses. Bjuder gärna på min historia till kärleken då. Men en sak är då säker. Om du bara är du både med allt bra och mindre bra, med både din otroligt glädjespridande spralliga sida och din fina djupa så duger du mer än väl. Ser inte personen det är den inte rätt för dig.
  Kramis

  • Lingon

   Tack vännen! Så fint skrivet.
   Vi får ta en lunch eller middag så snart vi får i hop schemat.
   <3
   kramar

 • Helena

  Åh vilket fint inlägg. Så fint skrivet. Kärlek, ja, jag hade en fantastisk kärlek en gång men han hade fasligt dålig koll på ekonomin. Han gav bort alla pengar han tjänade på välgörenhet och sånt. Ja, jag fick ständigt betala för honom och i längden blev det väldigt jobbigt. Fast jag tänker ibland att han var min stora kärlek och hade jag valt ett liv med honom hade jag nog alltid haft det intressant. Hans grundsyn var så otroligt fin. Så där som pojkar kan bli när de växer upp med starka mammor.
  Sedan tog jag det näst bästa, och det funkar ju hittentills…det gäller att göra det bästa av det man har. PÅ nåt sätt. Jag skulle kunna skriva en bok om det. Kram

  • Lingon

   Så intressant. Och så kärleksfullt du beskriver den generöse mannen. Jag är så glad att höra att du har hittat rätt nu och kanske du ska skriva en bok någongång? Jag skulle läsa den med glädje.
   Många kramar
   L

 • Helena

  och förresten, Albert Einsten sa:
  ”The meeting of two personalites is like the meeting of two chemical substances, if there is any reaction, both are transformed”
  Kan vara bra att komma ihåg tjejen. Brukar alltid tänka på det där. Tänker du om han, tänker han även om dig. På nåt sätt.
  PS. Om jag var kille skulle jag bjuda ut dig direkt. Du är min drömtjej. Rolig. Varm. Öppen. Tolerant. Galen. Gränslös. Musikalisk. Och alltid jävligt snyggt klädd;))
  Kram

 • Katinka

  Haha… Jag är också en smula neurotisk och känner på dörrar och kollar spisar haha…
  Och kärleken och drömmannen. Ja… Svårt det där. Jag har alltid tänkt som så att det i vårt liv finns flera stycken personer som är helt rätt för oss i olika skeden av livet och vi träffar dem när vi är redo för det . Det finns inte bara en enda. Och att ha för många krav fungerar nog inget vidare utan man måste vara öppen och låta sig överraskas. Jag har själv alltid dragits till lite spännande män, men jag vet inte om de varit så bra för mig. När jag väl hamnar i en längre relation är det alltid med män som liknar mig i mycket. Utseende är inte det viktiga, men däremot glimten i ögat, humorn, intelligensen, attraktionen. Jag har svårt för dumma killar ärligt talat om man säger så. En man för mig ska nog vara ganska intellektuell, sig själv, charmig, humoristisk och snäll.
  Du är så fin så ta det lugnt med dejtingen. Du känner nog själv när du är redo. Kram

  • Lingon

   Intressant. Jag tror också det är så…att det finns nog flera egentligen. För vi förändras ju hela tiden och det gör rimligtvis alla andra också.
   Jätteintressant.
   Hmmm.
   Många kramar och ha en fin dag nu, och må ditt paket komma i morgon. 😀

 • Annika Othilia

  Roligt och personligt skrivit Lingon.
  Det är inte lätt det här med relationer. Jag tror det är svårt att beskriva sin blivande man, jag hade aldrig kunnat ana att jag skulle bli Mikaels fru. Stämmer liksom inte in på min beskrivning av en man till mig. Men nu har vi hållt i hop 27 år.
  Jag vet att du kommer att träffa rätt man, ta det lugnt bara. Plötsligt är han bara där, när du minst anar det.

  • Lingon

   Grattis till fina 27 år!
   Och jag hoppas att han dyker upp i mitt liv så småningom, som du säger..när jag minst anar det.
   kramar!

 • ria

  Wow, de som läser hos dig och har kommenterat här har erfarenhet och långa relationer, sådana som levt längre än vad jag har! (Född -86). Det enda jag eventuellt lärt mig är att listan här passar på hurudan mannen INTE ska vara: http://www.heartless-bitches.com/rants/manipulator/redflaglist.shtml
  Helst alltså en vuxen människa som kan ta vara på sig själv, har integritet, några egna hobbyn som man inte behöver göra tillsammans för att kunna vara ihop, och gärna ska värderingarna passa ihop. Alltså ska feministen inte ha en karl som besöker prostituerade, eller vegetarianen en som tycker om jakt, den polyamorösa ska helst inte ha en partner som har lätt för att bli svartsjuk osv. 🙁
  Lite jobbigt att undvika bli cynisk när listan mest består av ”bocka av här – om personen INTE har dessa egenskaper, ja då är det ju fritt fram att kolla om den skulle råka vara intresserad av MIG!”.
  Kommenterar här eftersom jag missade samlarplaggen och bilderna inte vill synas. 😀

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *