Tunga grejor,  Uhh gå ner i vikt

Snygga pennor, ett nytt anteckningsblock. WOW

I eftermiddags funderade jag lite mer än vanligt och kom på att det är dags att göra en liten summering om hur livet är just nu. Var är jag på väg och gillar jag vägen? Eller är det bara att rulla på?

Vissa saker i mitt liv är precis som vanligt och det verkar svårt att bryta trenden att inte ta hand om mig själv, att prioritera träning och lugn och ro.

Det är jag lite irriterad på. Det som däremot fungerar bra är alla kreativa projekt som har en förmåga att trycka sig för allt annat. Kul, visst men till vilket pris. Sen är jag en ganska engagerad människa också. Det kanske helt enkelt inte finns tid nog?

Få se….vad gör jag egentligen?

 • Jobbar heltidsjobb anställd
 • Har enskild firma som jag mest arbetar med på helger
 • engagemang i två föreningar
 • sköter hemsidor till dessa två
 • frivillig medhjälpare i Hemlösa Katterföreningen
 • Bild och textfixande på kvällarna
 • En sorts avstannad blogg som ändå är kul
 • Två husdjur som behöver en hel del pyssel.
 • Har en underbar man som bor på annan ort. Inte för att han är ett jobb men det är jobbigt att pendla och tar massor energi.

Och vad är det jag inte gör?

Ja, den listan skulle bli ganska lång så den hoppar jag över för nu och försöker nog istället tänka om lite.

Men vad är det jag saknar? Kanske är det en lättare lista att göra.

 • Saknar att vara stark och ha bra kroppsligt självförtroende, och då menar jag att jag kan lita på min kropp och inte behöver vila upp mig tre dagar efter oplanerade tyngre aktiviteter
 • Saknar tiden att umgås mer med min familj. Tiden finns men om jag känner mig stressad så är det inte roligt.
 • Saknar att inte hinna umgås mer med mina grannar och vänner.
 • Saknar att inte ha den ordning runt omkring mig som jag vill ha. Jag är en hemlig etikettjunkie som gillar pärmar och häftapparater. Även om bohemisk röra fungerar det med. Snygga pennor, ett nytt anteckningsblock. WOW
 • Saknar att laga mat. Skulle vilja äta hemlagat varje dag och ha kontroll över vilka livsmedel jag stoppar i mig. Att göra mer planerade inköp, handla smart och klimatsmart.
 • Saknar att gå på konsert och teater. Det blir högst en gång om året eller så och det är för lite.
 • Saknar att vara i naturen och skogen. Att ha ryggsäck och termos – och kamera såklart. 🙂

Missförstå mig inte bara, jag gillar mitt liv väldigt mycket. Men det beror också delvis på att jag stannar upp och kollar av läget ibland. Vart leder den här vägen?

Summan av kardemumman.

Det går inte att förlänga dygnet. Säger dom. Så jag får nog se till att minska ner på datortid och hängande i mobilen till att ägna kvällarna åt lite mer sociala aktiviteter. Som att gå på yoga, bjuda hem vänner på mat och kanske avsätta någon timme då och då till att piffa lite här hemma. Och köpa nytt anteckningsblock och en snygg penna.. WOW 

Och så längtar jag tills pojkvännen flyttar in. ♥

Dagens eftertänksamma inlägg, tråkigt som bara den kanske eller intressant för den som är intresserad av personlig utveckling. För visst vore det trist om livet bara gick i samma spår hela tiden. Jag äger mitt eget liv och kan ändra på det om jag vill. Just do it.

Trevlig kväll önskar jag dig som orkade läsa så här långt.

4 Comments

 • fia

  Du vet ju inte vem jag är, en fia med 6 barn, heltids jobb och alldeles för lite tid till det jag vill göra MEN jag läser din blogg och njuter av det du delar med dig av och är glad över att du finner tid till det. Kramar från en fia i Borås

  • Lingon

   Tack! Vilken fin och oväntad kommentar och oj så glad jag blev. Du är så välkommen här inne. Ha en fin helg och hoppas tiden räcker till. Du är en hjälte som har sex barn, jag jobbar på det där med att ha ett. 🙂
   Kramar!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *