Trädgården

Odlingsdårens framfart

Godkväll!

Jag överlevde dagen trots tröttna och sömnbrist och nu ska ni få se mina odlingsambitioner.

Lusten har funnits där länge. Att odla och kunna plocka in till maten under sommarhalvåret. Att göra min egen grönsakssoppa med bara hemodlat. Tänk.

Jag har liksom aldrig gått i land med det förut, det har haltat och havererat av tidsbrist eller glömska. Men i år är jag förberedd och kör på med förkultivering inomhus.

Utomhus ser det ut så här med två stora lådor redo för mina små odlingsförsök. Jag ska sätta väv i botten på lådorna innan jorden fylls på och den väven som blir över kanske jag syr någon säck eller en odlingsvägg av. 🙂 Kanske, kanske.

Misse är lite smått skeptisk till det hela. Men han får se.

Så vad ska jag odla då?

Här är fem krukor regnbågsjordgubbar. Hur spännande låter inte det? Den ska odlas i ampel och hänga ner så det går att plocka med sig en jordgubbe när man går förbi.

Tomaterna börjar komma upp och jag har satt körsbärstomater, en bifftomat som heter Purple Calabash och så en som heter Tigrella.

Potatisen får förgro lite inomhus. Visst är det en snygg bild?

Köket är lite belamrat men vad gör väl det?

Jag har också satt persilja, schalottenlök och så lite blommor också när jag ändå var i farten. Sen kommer det till allt som ska odlas på friland när jag fått jord i lådorna. Sallad och sånt. Whihiiiiiii…. Det tar såklart ganska mycket tid och funderande i anspråk men i år är det mitt premiärodlingsår så jag lägger lite extra energi det. Jag gissar på att det kommer vara totally worth it i slutändan.

Trevlig kväll!♥

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *