Lingon om.....

Cherry berry och så 14 små djävlar

Men innan vi går till smådjävlarna så måste jag tipsa om dagens köp, en trälåda med sex kryddväxter på konsum för 99 kr. Såg att Helena också slagit till och som man säger…great minds think alike. 🙂 Stora fina plantor var det dessutom så jag är supernöjd.

Jo. Efter min tur i vitsippeskogen så har jag plockat hela 14 fästingar på mig idag. 14? Usch, fy och blä och jag måste nog duscha en gång till och borsta kroppen än en gång. Jag låg ner kanske en minut på ena sidan när jag fotograferade. Varför finns dom liksom?

Till sist en finbild på mig själv. Det blommar alldeles för fort nu. Kan vi inte bromsa lite lite….tycker jag.

Det gäller att vara utomhus så mycket som möjligt tror jag?

Och med det säger jag trevlig kväll och hoppar in i duschen med en skurborste. 🙂

17 Comments

  • Lingon

   Numera 15, uschia.
   Vädret är superfint och varmt men lite ostadigt. Så länge det är varmt gör det mig ingenting alls.
   kram

 • Helena

  Visst var det ett bra köp? 🙂 Och efter en lång diskussion med syster har jag nu koll på vad jag köpt!
  Fy för fästingar! Jag trodde inte de redan dykt upp. Stackare dig! Det är ju hemskt om de får ett ordentligt tag och börjar växa…
  Fina bilder på träden och dig! I morgon åker jag till Stockholm och kommer att bege mig omgående till Kungsträdgården för att njuta av blomningen där 🙂
  Kramar

 • Linda G

  Fina bilder! Och fy fan för fästingar! Djävulens påfund! Lille V fick borrelia förrförra året. I november när man tror att dom äcklena ska ha dött! Burr! Kram

 • Vikkan

  Uuuäck, för fästingar. Jag har dock aldrig blivit biten av en *peppar, peppar, ta i trä* (Tar ett stadigt tag i köksbordet) 😉 Men det är nog min största fobi, just de små äckliga krypen. Någon mening måste de ju ha i det stora universum eftersom de finns, men ändå.

  Håller med om att det blommar alldeles för fort och att dagarna går galet fort. Man hinner knappt med i svängarna och jag som är gravid med 4:e barnet har knappt hunnit reflektera över det faktum att i september bli jag 4 barns mor. Men det ska nog ordna sig. 🙂

  Kram Vikkan

  • Lingon

   tydligen ska de inte ha någon funktion alls i naturen. Har jag hört. 🙂
   Klart det ordnar sig och snart är fyran här ska du se. Wow säger jag.
   Kram

 • Fröken Abbe

  Vilka vackra bilder!
  Jag är ganska sugen på den där firestartern, både klänningen och blusen. Hur är den i storlek? Ska jag ta min vanligaste storlek?
  Kram

  • Lingon

   Tack! jag tycker att klänningen är stor i storlek, jag har en trea och hade nog hellre haft en tvåa. Men det beror ju på det där.
   kram!

 • Fiona

  Så fiiina bilder på dig, blommorna och firestartern!
  Blärk för fästingar, jag funderar skarpt på att vaccinera hela familjen…
  Du kanske kan ha ett sånt där halsband som man har på hundar fast runt benet när du skuttar runt i skogen?!
  Kramar

  • Lingon

   tack! Ja, hihi. Just nu tänker jag att jag ska aldrig mer gå i skogen. Eller lägga mig ner på marken i allafall. Mummel. Hittade just nr 15. Jag tänker nog vaccinera mig..
   Kramar och trevlig kväll

 • solid

  Hej!
  Finfint kryddköp av er idag.
  Jag har funderat på det där med fästingar ( tycker för övrigt att jag ibland är lik en, fet kropp och litet huvud)
  Var i näringskedjan kommer de in, vilka lever på fästingar egentligen? eller är det så att de är längst upp i själva näringskedjan? Ja så fungerar min hjärna ibland.

  Kramar

 • Sofia

  Fantastiskt vakra finbilder på dig och trädet! Fästingar är ett otyg tänker varje år att man skulle vaccinera sig men det blir inte av. Kryddlådan känns som ett kap! Jag brukar plantera om dom i stora lerkrukor och förvånansvärt många tar upp sig och växer till även av de där spretiga plastpackade som jämt finns i matbutiken! Förra året ställde jag in en massa kryddor med pelargonerna i källaren och de ser hur fina ut som helst! Därav behöver jag nog inte leta upp konsum lådan – fast lite sugen är jag! Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *