Menu
Inredning / Julen

Lite julmys här hemma

Hej!

Andra adventsveckan eller räknas denna som tredje? Det var så länge sedan så jag vill kika in här och säga hej och julmysa lite.

Det är första julen någonsin som jag varit så tidig med pynt och ljus men det har sina skäl och varför inte? Då kan man ju njuta längre och det blir så mycket vackrare med ljus och slingor som tämjer mörkret. Mörkret kan gömma sig i nåt hörn i garderoben.

Årets julinköp har varit en ljusfat, en ljusstake som man kan lägga pynt eller godis i och så har jag haft mycket blommor och grönt.

Eucalyptus håller länge och är så fint i sin blågröna färg, nästan lite silvrig. Här är några bilder som jag tagit till Korgcenter, med julstjärna och ljus.

Så fint det blev i köket? Stjärnan heter Sputnik och är från Watt & Veke. Och ja, det är det som är anledningen till att jag pyntat tidigt, det ska ju göras bilder i förväg och inte när julen är slut. 🙂

Doris har hjälpt till att göra krans av mässingsring och granslinga.

Ljuset som skiner in från vänster. De timmarna på dygnet som solen lyser är så värdefulla, hur skulle vi klara oss annars? Och då vill jag göra allt, men då är jag ju på jobbet innestängd i ett betongslott. Ofta springer jag ut på lunchen och tar några djupa andetag, även om det bara är fem minuter så är det så väl och behövligt.

Brevid teven står en liten grupp med ljus och grönt och ser ni skuggorna på väggen? Belysning är spännande och ett alternativt drömyrke hade kanske varit ljussättare?

Ännu en krans och den här med eucalyptus fäst runt en ring. Så fint och enkelt.

Och till sist, världens sötaste katt! I mina ögon såklart…Doris är så rolig och mjuk och go. Selma ville inte vara med på bild men hon snusar här brevid.

Inga tomtar än och inget rött utan julen verkar i år mest bli grön och lite vit och med många stjärnor i fönstren. Jag tror jag håller den ganska sparsmakad i år, men man vet aldrig. Det är ju några veckor kvar i tomtemånaden.

Stor kram! L

No Comments

    Leave a Reply