Menu
Trädgården

Flox – PHLOX PANICULATA, jajaja….

Hej!

Så är det dags för lite mer blombilder och idag får höstfloxen vara huvudperson. Jag har tre olika, och det här är nog……måste goooogla……vänta…

Franz Schubert, som komponisten.

Det blir liksom ett lila hav i rabatten av den och den här måste du absolut ha i trädgården Frida! :-)

Den till vänster som är vit med lite svagt rosa i mitten kommer jag inte ihåg namnet på. Den är lite lägre i höjd och hittas inte i varje blomstershop.. Kanske heter den Spring Purl Miss Jill, eller Ingeborg från Nybro? De är de sorterna som känns närmast fast namnen klingar helt obekant. Kanske har jag sparat några lappar i min trädgårdslåda? Måste kolla där. Det är verkligen bästa tipset, att spara blomsteretiketter med bild så man minns vad skönheterna heter.

För ibland vill man ju fylla på med snyggingar i rabatten.

Den tredje sorten heter Blue Paradise men den är lite ynklig i år. Får se om han vågar ställa upp på bild lite senare..måste spänna musklerna först och inte visa upp ynkliga blommor. 🙂

En sort till ska köpas in och det är Sherbert Blend, finns på Hortogreen som är ett mycket bra ställe att hitta fina perenner på. Rekommenderas.

Japp, det var floxen det. En måndagkväll i augusti efter jobb. Här sitter jag vid datorn och önskar att dygnet hade flera timmar, framför allt kanske soltimmar? Jobbvecka två. Hujeda ja….kul att jobba och tack för det men en stund i solen till, tack.

Trevlig kväll!

2 Comments

 • Asta
  15 augusti, 2017 at 12:10

  Den liknar nästan såpnejlika den där floxen. Gillar också flox. Har lite på framsidan. Bl.a. Sherbert Green :). Får gå och kolla om den överlevt sommarens torka.

  Reply
 • ✫ Fru Eriksson
  16 augusti, 2017 at 08:48

  Woooo vackert ❤️ …
  /Kram

  Reply

Leave a Reply