Menu
Odling / Trädgården

Gurkkung för en liten stund

Vi kan väl säga att jag är ganska nöjd över resultatet? Jag har aldrig odlat gurka förut och nu så har den här vuxit fram i trädgården. Visserligen bara en än så länge men…hahaaaa!

Odla är verkligen kul och jag drömmer om ett växthus, det är nog en tio-i-topp dröm hos många.

Hej förresten! Det var ett tag sen sist.

Så här ser jag ut när jag skrotar i trädgården, eller snarare pustar ut efter jobbet i betongslottet. Första dagen idag efter semestern och direkt när jag kom hem var det bara att kasta av sig kläderna och strumporna! och genast ta sig ut i trädgården. Regnuppehåll och skön temp, äntligen.

Jag passade på att misshandla rabatten och gräva upp en näva med mystiska förvedade rötter och flytta upp perenner i kruka. Nu ska det möbleras om bland växterna.

Det är egentligen för tidigt att gräva upp och dela växter men jag känner mig själv lite för väl för att vänta. När hösten kommer går jag i ide inomhus och glömmer bort mina trädgårdsplaner. Planen är att ge de plantor jag gillar lite mera plats och så ta bort det som inte riktigt fungerar. Kanske stoppa ner något nytt, vi får se. Det är ju en fördel ibland att ha litet format för det går fort och är inte så kostsamt att byta ut växter och göra om.

Tomaterna går också bra, det växer så det knakar och så mognar det några varje dag.

Livet då? Jo, det är bra. Bara fint och jag har inget att klaga på. Mer än att tiden inte räcker till då? För det finns så mycket kul att göra, uppleva, odla. Träffa vänner och släkt, lyssna på favoritmusiken, klinka på gitarren. Men så ska man jobba, äta och sova också? Det går ju inte alltid ihop, eller hur?

Må väl och ha en fin fin vecka.♥ Jag är gurk-kung!

4 Comments

 • ✫ Fru Eriksson
  8 augusti, 2017 at 09:19

  Wooo härligt,gurka som är så gott & speciellt egen odlad ❤️
  /Kram fina du!

  Reply
  • Lingon
   8 augusti, 2017 at 10:14

   Tack kära frun och kram tillbaks!

   Reply
 • Asta
  8 augusti, 2017 at 12:59

  Nu blev jag allt lite avis. Jag har odlat gurka en gång och de ruttnade bort för mig. Och jag skulle inte säga Gurkkung utan Gurkdrottning.

  Reply
 • Fröken Abbe
  8 augusti, 2017 at 18:16

  Jäklar, vad imponerande!
  Önskar att jag hade kunnat lyckats med sånt där.
  Kram

  Reply

Leave a Reply