Menu
Natur / Utflyktstips

Hovdala hundslinga

Hej igen!

En veckas semester är avklarad och jag tycker själv att vi gjort ganska mycket fastän vi inte åkt iväg så långt. Jag har inte så höga förväntningar på semester, det har jag nog aldrig haft utan tycker om att ta det ganska lugnt. Men visst vill jag äventyra också, det är bara inget måste.

I onsdags var vi iväg på äventyr med hund och testade Hundslingan vid Finjasjön. Hur fint som helst trots lite eländigt regnväder. Slingan är 6 km lång och börjar vid en parkeringsplats i närheten till sjön där det finns en inhägnad där man kan släppa sin hund och leka. Längs med slingan finns skyltar som ger olika instruktioner till att aktivera hunden med naturens hjälp som balansövningar, sök och lite annat kul.

Du kan hitta karta och beskrivning av hundslingan här på HIBABs hemsida.

Utsikten uppe vid Trädhusets café, så fint och det enda som smolkade vår tur var att vi inte kunde fika där med hund. Det går att sitta ute med hund men vädret var ju alldeles miserabelt tyvärr.

Genomblöööt men glad. 🙂

Naturen är jättefin och promenaden växlar mellan bokskog och strandnära vyer, grusvägar och betesmark. Vi kommer att komma tillbaka hit flera gånger och näst på tur står alsumpskogen som står på norra sidan av Finjasjön. Där finns en slinga som går igenom den ”europeiska regnskogen.” Du hittar karta till Alslingan här.

Ja, det var ett äventyr från vecka 1. Jag återkommer med resterande sol i Köpenhamn och Autoseum i Simrishamn. Må så gott. ♥

6 Comments

 • ✫ Fru Eriksson
  17 juli, 2017 at 09:28

  Hihi Sååå underbart & blött …
  Ljuvliga foton & så söt liten ”voffs” … ❤️
  /Kramelikram!

  Reply
  • Lingon
   17 juli, 2017 at 12:42

   Ja vi var bra dränkta av regnet men så blir det ibland.
   Ha en finfin dag!

   Reply
 • Asta
  17 juli, 2017 at 23:49

  Det låter som något för oss det. Och det är ju så med väder, ”Det finns inget dåligt väder, det finns bara dåliga kläder.” Eller ibland så kan dåliga kläder kompenseras av ett gott humör. 🙂

  Reply
  • Lingon
   24 juli, 2017 at 22:13

   Absolut gott humör. 🙂
   kramen

   Reply
 • JUNITJEJ
  21 juli, 2017 at 21:54

  Så vackert!

  Reply
  • Lingon
   24 juli, 2017 at 22:13

   Tack. <3

   Reply

Leave a Reply