Menu
Odling

Tomater i nattljus

Det är kväll och jag får för mig att ta ett par bilder på köksbordet och visa upp mina plantor. Jag har odlat upp tomater, chili och paprika från frön och nu är det lagom stora plantor som bara väntar på att få komma ut. Det blåser och är alldeles för kallt just nu. Men till helgen kanske? Med en täckduk på natten? Det kan fungera.

Det går kanske inte så bra att ta bilder när det är mörkt men det gör inget, för där i luddet döljer sig sju tomater och de andra har jag tappat räkningen på. Ena lådan ska behållas och den andra är ge-bort-plantor till vänner och bekanta.

Egentligen har jag väl inte tid med plantor och pyssel men nu när jag sitter och ser bilderna så blir jag så glad. Jag har ett liv? Inte bara ett jobb och sen sömn utan det händer faktiskt något däremellan. Jag gör saker, har en sambo och två knasiga katter som just nu är väldigt påträngande och fisksugna. 🙂

Tacksamhet.

Just nu är det så rörigt på jobbet, alla är stressade och småsura och vi saknar vår chef som slutade för ett tag sedan. Det är liksom en sån fantastisk egenskap vissa människor har…att få andra att rycka upp sig, få nya perspektiv på saker och vilja göra bättre, få andra personer att göra bättre mot dig. Att det där jobbiga som var så stort nyss blir mindre och hanterbart. Att känslan av att gå i djup gegga och när gummistövlarna nästan fastnar och glider av och ankeln kommer upp ur stövelskaftet. Det skaver där och man måste stanna och rycka upp sig ur marken, bokstavligt.

Jag saknar min anti-gegg person väldigt mycket som kunde få det svåra att vända så snabbt, som kunde få det att kännas möjligt och genomförbart att styra skeppet över ett smågupppigt hav av problem.

Vissa människor är makalöst bra helt enkelt.

Men nog om det nu, herregud här sitter jag och pratar om jobbet? Det som jag tänkte avsluta med är att det känns så otroligt skönt att kunna slappna av med något helt annat. Tomater, tacksamhet. Ja, kontrasterna i livet. Må väl och vi hörs snart igen. Jag vill prata klääääääder.

9 Comments

 • ✫ Fru Eriksson
  5 maj, 2017 at 09:40

  Wooo så magiskt vackert ❤️ …
  /Kram fina du!

  Reply
 • Helén
  5 maj, 2017 at 10:25

  Ja en bra chef är verkligen guld värd! Inte lika lätt att byta jobb i din bransch som i min anar jag.
  Fina plantbilder och kul att odla – får bli balkongodling snart =)

  Reply
  • Lingon
   15 maj, 2017 at 14:25

   Ja, odling är så kul!
   kramen

   Reply
 • Titti/Umeå/Huay Yang.
  5 maj, 2017 at 10:42

  Bär in mina uteblommor för natten. Så många frostnätter.
  Men idag har vi det vårhärligt.
  Tror jag ska köpa mig en tomatplanta.
  Ha en fin helg.
  Kram Titti

  Reply
  • Lingon
   15 maj, 2017 at 14:26

   Värmen har ju vacklat länge men nu hoppas jag att frostnätterna är förbi här nere.
   kramen

   Reply
 • Asta
  5 maj, 2017 at 11:24

  Jag tänker på det emellanåt. Vad är det egentligen som verkligen är viktigt i livet? Vad av det jag gör är det som verkligen ger näring till min själ. Och jag tror att lite tid till plantor och pyssel fyller på en del.

  Reply
  • Lingon
   15 maj, 2017 at 14:26

   Det gör det verkligen!
   Ha en fin fin vecka.

   Reply

Leave a Reply