Menu
Katter / På bordet

När mörkret faller på

Glad Annandag Påsk!

Det börjar bli mörkt, det är kväller och jag visar upp samma köksbord, samma vas och en avblommad magnolia med små gröna skira blad.

Jag tycker de där ljust gröna bladen är så fina och det är ju märkligt hur en mörk kvist som ser helt död ut plötsligt brister ut med någon sorts hemlig energi som bara växter kan.

Först åt vi middag och sen fick Doris låna bordet lite för annars får hon inte äta i fred. Ni ser väl att hon har hela kostkattcirkeln? Gräs och fisk. 🙂

Idag har vi städat hemmet, putsat fönster och nog gjort det stora vårröjet. Kanske inte så annandagpåskigt men slår städsuget till är det bara att hänga på. Jag vet inte om det någonsin varit så fint hemma som just nu?

Och hur förökar magnolior sig? Jag har funderat. Det blir ju inga frön, eller frukter utan de blommar först, får sen blad och sen då? Nu när jag följt mina kvistar så gissar jag på att blomknoppen som innehåller ståndare och pistiller och massor med rykande pollen, atjoooo, att när den knoppen trillar av så är det ett frö. Kanske? För det trillar av en stor del där blomman har suttit.

Sånt jag tänker på, hur magnolior blir till. 🙂

Trevlig kväll.

2 Comments

 • ✫ Fru Eriksson
  18 april, 2017 at 08:52

  Åh,så vackert & sötaste lilla Doris ❤️ …
  /Nospuss & Kram på Er i vårsolen!

  Reply
  • Lingon
   18 april, 2017 at 09:55

   Doris kramar tillbaka och jag med.

   Reply

Leave a Reply