Menu
Odling

Att få pelargonsjukan, på ett bra sätt?

Hej igen!

Måndag och jag har varit ledig stort sätt hela dagen. Så skönt och det blev en hel del trädgård och omplantering av växter.

Här syns min senaste nyck, doftpelargoner och jag har visst köpt på mig hela fem stycken raringar som luktar allt från citron till aningens unket. Men så fina blad och blommor är på gång.

Den här heter Pine och ska alltså förställa tall och den luktar faktiskt lite skog, lite murrigt och småmörkt.

Clorinda doftar gott och mjukt av citrus och har fantastiskt stora blad. Jag tycker hon mer ser ut som en fikusplanta. Och Pine….ser väl tveksam ut till om man får odla den hemma överhuvudtaget. 🙂

Härligt med nya pellisar och jag har några gamla som klarat vintern och är på uppväxt men tyvärr är mitt fönsterläge i söder inte så gynnsamt. De övriga doftisarna heter Roberts Lemon, Orange Fizz och Dr Westerlund – den klassiska hälsopelargonen.

Just nu står tomater och paprika på tillväxt under ett lysrör och jag ska sätta om plantorna så snart som möjligt. Mysigt och pyssligt och får mig att slappna av och glömma allt det där andra. Som jag borde komma ihåg.

Jag känner lite så nu. En dag ledig. En alldeles för kort dag. Men snart är det några dagars påskledigt och det blir toppen. Vi hoppas på sol eller hur? Trevlig kväll. ♥

4 Comments

 • Asta
  10 april, 2017 at 20:55

  Själv har jag lite svårt för doftpelargoner. Inomhus i alla fall. Kliar lite i näsan. Men utomhus är de trevliga. Har haft en doftpelargonperiod jag också för ett par år sedan. Men roliga är de. Och fina plantor verkar du ha fått tag i.

  Reply
  • Lingon
   11 april, 2017 at 14:03

   Ja, host. Ehrm med handen på hjärtat killar det lite i min näsa också. Men jag ignorerar det och snart ska de få stå utomhus och blomma.
   Ha en fin dag!

   Reply
 • ✫ Fru Eriksson
  11 april, 2017 at 08:51

  Ljuvligt mé Pelargoner & waoooo vilka fantastiska Foton ….
  /Kram finaste i vårsolen!

  Reply
  • Lingon
   11 april, 2017 at 14:04

   Tack och ha en fin dag du med!
   kram

   Reply

Leave a Reply