Menu
Trädgården

Trädgårdsdags och en ny vas, nehe?

Här är det dags för lite vårpiff i trädgården och det känns lite konstigt att bara fortsätta med sitt liv? Efter fredagens händelser i Stockholm finns fortfarande behovet av att stanna upp och det känns så trivialt att prata om trädgård på något vis. Ändå gör jag just det. För att gå vidare och för att livet är mitt och ingen ska få störa min stund just här idag. Ingen terrorist från någonstans.

Efter en förmiddag med jobb hamnar jag här…någonstans i fågelfröinfernot som slagit rot och bildat några tusen skott. Kanske är det havre? Eller hirs? Klart fåglarna ska lite mat när det är kallt men det kanske blev lite för bra. 🙂 Blomman i mitten är en bollviva som jag borde dela och plantera om, jag tycker den är så fin och lyser upp hela rabatten.

Vitsippor är på gång där bakom mitt arsle och där finns även aklejor, någon jättelök och tulpaner som börjar kika fram. Inte bakom mig utan i rabatten såklart.

Mörker och ljus.

Så ständigt närvarande men jag tror på ljuset.

Nu fattas det tyvärr några bilder för jag hade katterna med mig ute och det gick inte att hålla kolla allt samtidigt. Doris grävde en grop och sökte förgäves efter något litet inbillat djur och sen sprätte hon runt jord och rullade runt i solen och såg hur nöjd ut som helst. Selma tog sats och försökte djärvt hoppa över staketet till grannen men fastnade på toppen och hängde i selen och lät väldigt arg. Ojojoj. Ja, kameran borde varit där men jag behövde händerna fria till att rädda Selma och sen skratta åt hur sur hon såg ut med något förlorad värdighet och till att försöka borsta av Doris all jord innan hon drog med den inomhus som bevis på en alldeles strålade dag i solen.

Nya vasen är grön och fin och efter en lång motståndskamp mot fler vaser är den äntligen här! Så fin och ser ut som något organiskt, kanske en korall? Eller en snäcka? Man stoppar helt enkelt ner blommor i hålen och kan man bygga lite olika höjder.

Grönt är ju min favoritfärg. 🙂 Jag tänker mig att den här vasen blir bra till mina rosor? Det borde gå att sätta massor med rosor som ligger över hålen även om jag tycker det är väldigt fint när det är lite luft och det går att se ner i vasen.

Med vatten i blir det en liten hemlig sjö där inne och glasyren blänker och skickar tillbaka ljuset uppåt.

Ja, och med den blomsterrapporten säger jag tack och hej och godnatt. Ses i morgon.♥

2 Comments

 • ✫ Fru Eriksson
  10 april, 2017 at 09:18

  Underbara Foton ❤️ & … så cool vas!
  /Kram

  Reply
  • Lingon
   10 april, 2017 at 20:27

   Tack rara Ammi!
   Kram

   Reply

Leave a Reply