Menu
i Köket

Födelsedagsfirande

Jag har fyllt år! Inte jämt men ändå en känsla av tjohoo och nu är vintern slut och jag ser framåt. Ännu ett år äldre och kanske visare, det känns inte någon större skillnad egentligen.

Om någon undrar varför jag har hörlurar på mig så är det för att spara lite energi. Jag är en sån där lätt utmattad människa som inte orkar med så mycket ljud runt om kring mig och försöker spara lite på min energi tills gästerna kommer. Fungerar!

Jag var sugen på helt vanlig gräddtårta med sylt och marsanfyllning och färska bär ovanpå. Den blev mycket uppskattad och var nästan ännu godare dagen efter när allting gosat in sig ordentligt.

Som krona på verket satte jag en sån här minikandelaber med ljus på. Otroligt smidigt och hur söt som helst. Kommer från Rice.

Dagen till ära hade vi möblerat om och satt upp de färgglada tavlorna igen och teakhyllorna åkte upp på ovanvåningen. Nu är det luftigare i vardagsrummet igen och det känns helt okej att ha gäster och ha en plats att sitta utan att det känna för sammanpackat.

Och kolla vilken happybukett! 🙂

Min mamma finns inte med oss längre men varje födelsedag brukar jag köpa mig en blombukett från henne. Vi startade den traditionen för många år sedan när hon inte hade ork att ordna en present till mig så fick jag order att gå ut och handla på hennes räkning. Jag tyckte oftast då att det var väldigt onödigt att lägga pengar på blommor? Men mamma insisterade och sa att det får en alltid att bli på gott humör och skina upp. Så sant och det känns väldigt rart att jag fortsätter göra så här, varje födelsedag. Till minne.

Maten blev Tanmen, en nudelrätt och vi är väldigt inspirerande av Japan just nu. Och läs gärna förra inlägget för en förklaring. 🙂 Vi lagade en variant med shitakesvamp och en med stekt sidfläsk. Massor med ingefära och vitlök, morot och spetskål och en hel del annat gott.

Sake.

Inte så starkt och lite sött och jolmigt. Så vacker flaska.

De där två typerna till vänster ska snart åka till Japan. Åhhh så spännande tycker jag och önskar att jag kunde följa med. Någon gång så.

Så blåste jag ut ljusen och så avslutade vi kvällen med massor med prat och soffhäng. Precis sådär som jag gillar.

Och när jag knappt trodde det var möjligt så fick jag ännu mera fina blommor i present. ♥

Kolla den lila rosen? Åh åh åh. ♥

Så. En fin födelsedag med japansk mat och mycket blommor. Tack alla ni som var här och hälsade på. Och tack till dig kära läsare som kikar in här.

Ha en fin fin kväll.

8 Comments

 • Titti/Umeå/Huay Yang.
  15 mars, 2017 at 21:29

  Happy Birthday toooo youuuuu from meeee.
  Vilken fin tradition med blommorna
  Min pappa glömde min födelsedag ofta de sista åren han levde men när jag fyllde år
  precis innan han dog fick jag ett blombud! Ett trevligt minne.
  Kram Titti

  Reply
  • Lingon
   16 mars, 2017 at 10:52

   Åh så fint att han kom ihåg och du fick blommor. <3
   Kramar

   Reply
 • Äntligen Vilse
  15 mars, 2017 at 21:45

  Men så fint inlägg. Och grattis i efterskott! Ledsen att jag inte tittat in på ett tag. Har varit ute och rest och inte hunnit läsa bloggar. Känns ensamt på något vis! Men nu är jag tbax.

  Så himla fina bilder och vilken muuuumsig tårta dårå! 🙂 🙂 Härligt gäng.

  Reply
  • Lingon
   16 mars, 2017 at 10:53

   Tack så mycket och vad kul att du är tillbaka. Jag längtar att få se dina fina resebilder. 🙂
   kram

   Reply
 • ✫ Fru Eriksson
  16 mars, 2017 at 09:30

  Så vackert …….
  GRATTS till dig!

  /Vårkraaaamar

  Reply
  • Lingon
   16 mars, 2017 at 10:53

   Vårkramar tillbaks. 🙂

   Reply
 • Asta
  16 mars, 2017 at 11:40

  Grattis på födelsedagen! Det är viktigt att minnas sina nära och kära även när de är borta.

  Reply
  • Lingon
   17 mars, 2017 at 15:11

   Tack fina du. <3

   Reply

Leave a Reply