Menu
i Köket / Uhh gå ner i vikt

Att gå ner tolv kilo på en vecka, eh?

Hihihihi. Nej såklart inte.

I morse när jag tänkte väga in mig före frukost var det dags att byta batterier i vågen. Efter det så blev den sjuk och visade 1o kg för lite? Helt märkligt. Men eftersom jag vägde mig i tordags och var minus 1,2 kg och det gått lysande sista dagarna så blir resultatet ca -1.5, 1.7 kg på v2.

Det var varit en bra vecka och jag äter vanlig mat men hoppar över bröd och potatis och sött. Jag har tagit någon liten pära och gjort en sushiavstickare men annars långsamma kolhydrater.

En dag kan se ute så här:

 1. Frukost : Chiapudding på osötad kokosmjölk och några fruktbitar i. 2 kokta ägg varav ett tas lite senare som mellanmål.

 2. Lunch: Vanlig mat på jobbet som te x torsk med hollandaisesås, en putteliten potatis, stor sallad med bönor, riven kål, ruccola, tomater, tomat och gurka, majs.

 3. Eftermiddag: Smoothie som är ganska osötad eller en avokado

 4. Middag: Som på bilderna, en stor sallad med fetaost och chiligryta med bönor och paprika.

 5. Kväll: Om jag varit sugen har jag tagit en bit ost och ett tunt kex.

   

Dryck är vatten, kaffe med mjölk och ett glas vin på lördagkvällen.

Mums för mat alltså.

Jag skulle aldrig gå på en svältdiet, det klarar jag inte av. Jag är mycket mån om att behålla min fettförbränning och ha energi. För mig finns det inget annat sätt. Vi kan väl kalla den GI eller LCHF-light? Sockret ska minskas, det är min utgångspunkt och insulinet ska hållas i strama tyglar. Eller nåt sånt.

Veckan har varit ganska enkel att genomföra, bortsett från att jag lätt glömmer att göra chiapudding kvällen innan, eller att jag fick ett infernaliskt sug på potatis och pommes i dag när maken åt det. Åh.

Jag är helt enkelt väldigt nöjd. Tjo.

Helgen har varit lugn med familjemys och storröj här hemma och mycket spring i förråd och suckande över alla prylar. Och jag har tänkt mycket på Malmö och händelserna där senaste tiden och hur världen mår?

Jag har dessutom lyckats slarva bort mina nya favoritträningsbyxor. Hur kan det går till? Ett par nya Odd Mollytights som jag använt endast två gånger. De måste vara hemma eftersom jag inte byter om på gymmet. Men var? Jag har letat i två veckor och nu börjar det bli parodiskt. Om någon har Saidaskills så hör gärna av er. 🙂 Jag har redan kikat bakom tvättmaskinen och under sängen.

Ha nu en skön kväll önskar jag dig som kikar in. ♥

4 Comments

 • ✫ Fru Eriksson
  16 januari, 2017 at 10:39

  Whooo Bravo❣
  /Kram

  Reply
  • Lingon
   16 januari, 2017 at 13:19

   Tack! <3 kramar

   Reply
 • sandra
  16 januari, 2017 at 11:40

  Det är så tokigt hur saker kan försvinna mitt under näsan på en i ens eget hem!

  Reply
  • Lingon
   16 januari, 2017 at 13:20

   Eller hur? Jag fattar bara inte. 🙂

   Reply

Leave a Reply