Menu
Träning och hälsa / Uhh gå ner i vikt

När man måste ändra sina vanor

När man måste ändra sina vanor – på riktigt.

Det är ju knepigt värre men ändå så enkelt, att bara förändra en handling. Jag har fått skäll hos doktorn om min övervikt och det är ju inget som jag inte visste om men min hälsa kommer att bli så mycket bättre om jag ändrar mina vanor och tappar lite i vikt. Tydligen har jag en hormonstörning, PCOS som gör det lätt att gå upp, svårt att gå ned och så lite andra riskfaktorer på det som faktiskt gör att jag tar beslutet.

Denna veckan har jag bytt ut havregrynsgröten mot chiafröpudding på morgonen och så har jag ätit bra mat resten av dagen. Jag äter regelbundet och har hyfsade matvanor men visst, det blir ju lite mycket ibland.

Chiapudding är blä! Jag måste hitta lite goda varianter på den, pimpa den med någon fruktbit eller kokosflingor. Men det verkar gå lättare för varje dag så jag kommer att överleva utan havregröten.

Och så gäller det att hitta motivation och tänka på allt som faktiskt kommer att bli bättre. Handen på hjärtat så är det ju en hel del saker.

Men det är så mycket lättare att sitta kvar och göra samma sak som förut.

Som att ägna en kväll till att ändra fonter i bloggen…. 🙂

Nu ska jag masa mig upp på crosstrainern, se ett avsnitt av Eureka och sen en varm lång dusch. Det är väl belöning det.

Trevlig kväll.

12 Comments

 • Anna Svensson Crona
  10 januari, 2017 at 20:51

  jag tycker också chiafröpudding är bläck.
  Jag har hittat kesoplättar (till helgerna) och på vardag äter jag grekisk yoghurt (funkar väl med turkisk också) med chia-, pumpa-, linfrön i och så lite kokoschips o ibland cashewnötter och så äpple eller nu på vintern apelsin. Så gott o håller mig mätt länge. Sen finns det kvargplättar o så ska jag i helgen testa att baka lchf frallor.

  Nu kör vi pepp pepp <3
  kram kära vän

  Reply
  • Lingon
   10 januari, 2017 at 21:09

   Tack för tipset om kesoplättar. <3 Jag ska prova det när jag har lite mer tid, har testat en gång men det blev bara kladd och var ett par år sen. Japp, nu kör vi. Hejja oss. 🙂
   kramar

   Reply
 • Helen
  10 januari, 2017 at 21:49

  Säga ju att det tar 30 dagar att förändra en vana så vem vet om du säger Chiapudding tjoho snart =)
  Klokt att ta dr på allvar. Själv har jag skippat alkoholen – massa kalorier och faktiskt inte så himla gott om man ska vara ärlig.

  Reply
  • Lingon
   10 januari, 2017 at 22:00

   Åh bara 30 dagar? 🙂 Jag trodde det tog hundra dagar. Men ja, Chiapudding kanske har potential? Bra jobbat och skippa alkoholen, det har jag med i stort sett. Tyvärr slinker det lätt ner någon godisbit….
   <3

   Reply
 • Asta
  11 januari, 2017 at 08:24

  Ska du köra någon speciell diet eller? För chiapudding har nog i sig inte färre kalorier än havregrynsgröt.

  Reply
  • Lingon
   11 januari, 2017 at 08:41

   Ja, så är det nog men sockerpåslaget är betydligt mindre. Det känns skillnad faktiskt. 🙂 Nej ingen särskild diet men jag kommer skära ner på socker, och mjöl och stärkelserika produkter. Så gått det går.

   Reply
 • Lise-Lott Öberg
  11 januari, 2017 at 10:40

  Frukost är så himla gott!
  Jag skivar i knappt en halv banan i min havregrynsgröt (innan jag värmer den alltså), sen en himla massa kanel och mjölk till. Är godare än det låter och ingen sylt eller socker behövs.

  Reply
  • Lingon
   11 januari, 2017 at 12:17

   Det låter mumsigt. 🙂 Jag är oftast glad för frukost också.
   Ha en fin dag

   Reply
 • ✫ Fru Eriksson
  11 januari, 2017 at 10:48

  Frukost är mysigt & gott ….
  /Jam & Kram
  Pstt…Söta foto ❣

  Reply
  • Lingon
   11 januari, 2017 at 12:17

   Tack! Och hälsa söta MaYa. 🙂

   Reply
 • Fröken Abbe
  11 januari, 2017 at 19:04

  Åh, jag kom igång bra innan jul, men sen blev det kaos på jobbet och så kom julen… Nu är det jättemotigt! Och jag kan ju för mitt liv inte gå upp tidigt och äta mat direkt.
  KRAM

  Reply
  • Lingon
   11 januari, 2017 at 19:08

   Det är så svårt när man tappar rytmen tycker jag. Men det går att hitta tillbaka även om det tar lite tid. Du klarar det! <3
   Chiapudding är bra på det sättet att den går att hälla i sig som en smoothie med sugrör. Kanske något?
   Stor kram!

   Reply

Leave a Reply