Menu
Arvet och gamla saker / Julen

Tillåt mig presentera………….

…trumvirvel!

Allt mitt julpynt.

Som nu packas ner men det var roligare att göra ett blogginlägg. Man blir ändå ganska glad av att se så mycket jul på en gång. En hel sandwich av jul-extra-allt. Jag tänkte att eftersom jag varit dålig på att blogga innan jul så är det lika bra att visa upp allting retroaktivt. 🙂

I sanningens namn har jag mera i form av lyktor, dukar och julstjärnorna sitter fortfarande uppe. Allt på bordet har inte använts i år, jag tar lite vad jag tycker. Det som jag gör nu är plocka ut allt mitt favoritpynt och lägger det i en låda i stället för att ha det spritt på  fyra, fem olika plaster.

Finns det något mer traditionellt än julen? Och är det inte helt vansinnigt svårt att göra sig av med något ärvt, något gammalt? På något sätt håller jag gärna lite fast vid saker som andra släktingar hållit kärt, eller som ger mig en varm skön känsla inombords av minnen. Jag har tyckt att julen varit jobbig i många år men nu när jag fixar med sakerna känns det faktiskt skönt. Och jag lägger till mina grejor till det gamla. Jag är rik på pynt, lite fattigare med familj men ändå nöjd.

Mammas handbroderade julgransmatta från 60-talet. Lite nya grisar från Korgcenter.

Mistel och en gullegris som tittar fram. Doris katt käkade upp halva örat på grisen. 🙂

Röda kulljusstakar har jag många av i olika storlekar. De brukar inte komma fram så ofta men jag  tycker det är väldigt snyggt att ställa ett helt kollage av dem tillsammans.

En mycket gammal tomtegirlang eller heter det bård?

Änglaspelet är nytt för i år. Jag hade förr ett i mässing som plingade infernaliskt, men detta är tyst och istället för pling så blingar ljuset reflexer runt i rummet. Så fint.

Jag har inte så mycket rött eller tomtar till julen men den här gamla är jag kär i. Kolla hans träklossfot och händer av virad tråd. Han är riktigt gammal och jag vet inte från vilken gren av familjen han kommer ifrån men jag gissar på farfarsfars och detsamma med den röda Julklockan.

Farmors hemmagjorda röda psyktomtar. Gjorda av kotte och röd filt och mormors virkade lampöverdrag. Passar fint på en skomakarlampa.

Sist men inte minst min fina julstjärna i filtad ull. Den har jag haft några år och är en av de sakerna jag gillar allra bäst.

Så det var det. The story of Julpynt och nu återstår det bara för mig att organisera ner det i lådor och försöka hitta någon plats det kan bo på tills nästa jul.

Om en liten stund. Ska jag göra det. Ha en fin dag.

2 Comments

 • ✫ Fru Eriksson
  6 januari, 2017 at 14:49

  Åh,så mycket vackert julpynt ❤️ …
  /Kram finaste!

  Reply
 • Fröken Abbe
  6 januari, 2017 at 15:18

  Är det verkligen allt, tänkte jag som har tre stora plastbagar fulla… Men jag är som du – har svårt att göra mig av med gammalt. Av de där påsarna har inte ens en halv påse kommit upp. Kände inte för det i år och lyckades faktiskt slänga några få saker också. De klassiska halmbockarna får vara kvar trots att de inte varit framme på flera år.
  Kulljusstakar är ju så klassiska och fina!
  Kram

  Reply

Leave a Reply