Menu
Katter

Bara lite mobilt bloggande

Jag åker tåg och måste testa lite nya leksaker att blogga med. Det händer ju massor på den tekniska fronten och det är nästan lite svårt att hänga med. Det står en sprillans ny iPad framför mig och wordpress-appen har just blivit än mer användbar. Om jag nu kunde få tangentbordet att sluta att avstava mig hela tiden bara och göra om till engelska?

Det är egentligen skojigare att blogga under vägen till olika ställen och vara mer mobil. Men så är det ju svårare med bilder och hålla koll på kvalitet och hur det ser ut. Jag saknar lite tiden före instagram, när det bloggades korta roliga inlägg. Nu hamnar det på insta i stället och bloggar har försvunnit. Visst kan vi ses där såklart men det är inte riktigt samma sak.

Kan detta vara en nystart? Kanske? Eller kommer jag bara prata en massa rappakalja till höger och vänster? Vi får se.

Ha en fin kväll så hörs vi snart igen och jag är något piggare än Doris på bilderna. 🙂

6 Comments

 • Asta
  4 januari, 2017 at 22:32

  Fast en Ipad borde väl vara tillräckligt bra för att jobba med bilder? Det finns ju väldigt bra appar för bildredigering. Och jag förmodar att din kamera kan skicka bilder till den? Själv använder jag min telefon väldigt mycket, ibland skickar jag upp bilder med datorn men ibland från kameran via telefonen.
  Grattis till ny Ipad förresten, alltid roligt med nya leksaker.

  Reply
  • Lingon
   5 januari, 2017 at 10:00

   Tack! Och ja, det är jättekul. 🙂 Det räcker bra till bildredigering men jag tycker inte jag hittat något program som hanterar bildernas storlek? Men det finns säkert.
   kram!

   Reply
 • Asta
  5 januari, 2017 at 12:16

  Jag jobbar ju i Android så jag vet inte om det är samma, men jag använder ofta Snapseed för själva redigeringen och sedan någon annan mapp till göra bilderna mindre. I min manick använder jag det medföljande programmet om jag vill minska en bild. Appen Minska bilder kan hantera många bilder. Men det finns säkert bättre.

  Reply
  • Lingon
   5 januari, 2017 at 12:24

   Tack för tipsen på appar. Ska kolla upp det. 🙂 Jag testar Photoshop express och VSCO just nu och de är bra båda men själva sparandet av bilder i olika storlekar och format är jag inte riktigt nöjd med.

   Reply
 • ✫ Fru Eriksson
  5 januari, 2017 at 12:16

  Naw…Sötiskissen ❤️ ….
  /Jam & Nytt År Kram!

  Reply
  • Lingon
   5 januari, 2017 at 12:25

   Godingen Doris. 🙂

   Reply

Leave a Reply