Menu
Katter

Vinter, Trump och världen

Så vaknar jag till vinter och hemmet är mjukt inbäddat i snö.

Efter en första blick på mobilen så ser jag att Trump troligvis kommer att vinna presidentvalet i USA. Jag är inte vaken än, tänker jag och släcker ner skärmen. Jag är inte vaken än och valet är inte klart.

Men nu verkar det som det är det och Hillary förlorade. Jag tänker massa tankar och gör mig i ordning för jobbet. Solen går väl upp idag också, trots allt så är det samma som igår och det finns fortfarande mjölk till kaffet i kylskåpet. Vardag och rutiner.

Jag undrar så vart världen är på väg och hur blir nästa val i Sverige? Det skulle inte förvåna mig om SD får majoritet och vi får stå där med Brexit-känsla och undra vad som hände. Missnöjespartier och politikerförakt. Utarmning av landsbygden och nedmontering av välfärden. Klart att folk är sura. Jag är så fruktansvärt upprörd över Assistansreglerna som påverkar många som jag känner eller polisens förfall som i det här fallet. Men jag röstar inte SD för det. Det finns annat att göra.

sno_5

Doris bryr sig inte så mycket om världspolitiken utan busar i snön och verkar inte känna besvär av att det är blött. Lustig katt. 🙂

sno

Fast hon går lite försiktigt och den krulliga pälsen bli ännu mera lockig av vätan.

vinter

Jag kör mumieklädsel i dag med uggs och halsduk upp över öronen. Här ska inte frysas. Snarare mysas.

Ha en fin dag och nu tar vi ett djupt andetag. ♥

5 Comments

 • Titti/Umeå/Huay Yang.
  9 november, 2016 at 12:49

  Kanske bäst vara katt idag och slippa alla konstigheter i världen.
  Känns som vi går en osäker tid till mötes.
  Hur kommer det att bli?
  Hoppas du klarar dig i snön.
  Här har vi massor av den varan.
  Kram Titti

  Reply
 • Fröken Abbe
  9 november, 2016 at 18:17

  O, vad jag ryser när jag ser snöbilderna! Ännu har vi haft tur och sluppit undan!
  Man blir ju håglös av valresultatet. Snart är det val i Frankrike och vad kommer hända där?
  Kram

  Reply
 • ✫ Fru Eriksson
  10 november, 2016 at 10:26

  Wooooooooo så ljuvliga snöfoto ❤️ ….
  /VinterJam & Kraaaam på Er!

  Reply
 • AnnaSC
  21 november, 2016 at 17:51

  o snön är u borta… mörker är det just nu som råder i dubbel (trippel?) bemärkelse. o att rösta SD löser ju ingenting. Vad gäller assistansersättningen så är de det parti som vill skära mest i assistansersättningen av alla. Typ ta bort den i stort sett. fast de vill väl ha fler poliser så de kan haffa alla som ändå får det… typ… nä nu snackar vi roligare saker. Snart jul o sen är det snabbt till sommar o sol igen <3

  kram AnnaSC

  Reply
 • mittgodastefinaste
  27 november, 2016 at 17:15

  Tittar in och önskar en fin första advent!

  Kram Jenny

  Reply

Leave a Reply