Menu
Pyssel+Handiwork

En liten uppdatering och strumpbonanza

Så vad har hänt sen sist? Doris spanar ut och njuter av solen och sin kortklippta päls som redan vuxit ut ganska bra. Jag är inte så deprimerad som förra inlägget hintade utan mår fint, det är bara kraftig pms..kanske pmd? Jag blir helt totalt nere veckan innan och sen så mår jag bra igen när cykeln börjar om. Inte lite nere utan det är stora katastrofer.

Vi köpte inte huset som vi kikade på flera gånger. Det var helt enkelt alldeles för eländigt i skicket och hade stått tomt i minst 12år, kanske längre. Det var liksom allt som skulle göras, precis allt och huset hade börjat ta stryk av att inte skötas. Hoppas verkligen att någon orkar ta tag i det för det vore så sorgligt om det rivs. Men ibland kanske det har gått för långt för att kunna räddas.

Så här ser jag ut idag, kofta och jeans och det är varmt och skönt inne. Svinkallt ute, brrrrr. Jag är förkyld och det spänner i bihålorna och följer USA-valet på teven tills jag tröttnar och stänger av. Och sen ett par timmar senare kollar jag vidare. Trump eller Hillary. Ingen känns bra egentligen men självklart hoppas jag på att Hillary vinner presidentposten. Valrörelsen är helt märklig och det handlar inte om politik längre tycker jag.

Även om vi inte köpte nåt hus så blev det en fiol för det grandiosa priset 300 kr. 🙂 Ett riktigt fynd! Den är ful och skrapad men lättspelad och låter inte allt för illa. Bara stråken är nog värd mer, eller är i alla fall bättre än fiolen. Jag går omkring i köket och spelar lite och blir bättre för varje gång, det var ju flera år sen jag spelade sist.

Sockstickandet är fortfarande högt prioriterat och jag är inne på min fjärde eller femte, har tappat kontrollen. Så kul och jag kanske når mitt mål att ge alla nära släktingar ett par till jul.

Mina skills som sockmakare är lite begränsade. 🙂 Det där med storlekar liksom. Ahhhhh. En blir i stl 44 och nästa i stl 35. Allt beror ju på hur hårt eller löst jag stickar så jag är en smula vansinnig samtidigt som jag flinar åt eländet. En idé är ju att ge bort omaka par bara storleken stämmer? Fast nej det kommer jag inte göra. Det vore helt galet.

Det är kul iallafall och jag har stickat både vanliga enkla raggisar och mer komplicerad spetsstickning.

En stor och en liten ja?

Hemma har det kommit lite nya möbler, så fina teakhyllor som vi hittade på loppis. Och naturligtvis……

……naturligtvis ryms min garnstash där. Jag har bara så svårt att välja vilka strumpor jag ska göra härnäst för alla garn är så snygga.

Det var väl det hela? Lite blandat och nu ska jag fortsätta se på valvakan och prova Odd Molly Honey jacket som kom i posten idag. Behålla eller släppa? Hillary eller Trump? Hm. Jag behöver nog lite glass också.

Trevlig kväll och nu hejjar på vi Hillary. ♥ (fast hellre Bernie)

5 Comments

 • ISA
  8 november, 2016 at 20:25

  Så himla mysigt och fint ni verkar ha det hemma, en fin hörna där 🙂 och vilken lurvig katt! haha, så söt!

  Reply
  • Lingon
   8 november, 2016 at 21:23

   Tack! Ja, hon är sötast i världen. 🙂

   Reply
 • Fröken Abbe
  8 november, 2016 at 23:04

  De där spetsstickade var ju döfina!
  Ett ensamt hus i 12 år… Husprojekt är förvisso inte alls min grej, men där tror jag ändå ni gjorde helt rätt!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   9 november, 2016 at 11:53

   Tack, ja det tror jag också. Ibland är man klok.
   kram

   Reply
 • ✫ Fru Eriksson
  10 november, 2016 at 10:25

  Underbart ❤️ ….
  /Jam & Kram finaste!

  Reply

Leave a Reply