Menu
Katter

Doris nya frisyr

img_0543

Jag har gjort något som jag aldrig gjort förut och inte visste att man kunde göra. Trimmat katten. Och efter mycket vånda och funderingar så blev det gjort och resultatet är jättebra.

Hon trivs och myser i solen med sin nya lättskötta päls och nu kan den växa ut igen och ändå bli tjock för det är så mycket kvar och den är helt tät. Har aldrig sett nån tätare päls. Bakgrunden till att jag klippt Doris är att hon blir så deprimerad när vinterpälsen kommer och ligger och slickar sig hela nätterna igenom, hon drar och sliter i pälsen och när vårvintern kommer biter hon av sig stora tussar tills huden är helt naken under magen. Hon har ju inte valt själv att bli långhårig och krullig som ett får.

Själv tycker jag  det ser lite tokigt ut och skäms såklart att jag gjort så här mot henne även om de känslorna byts ut när jag märker hur bra hon mår. Och så är hon ursöt och krympte minst två storlekar. Hon var inte så tjock och trulig som jag trodde utan slank och hyfsat normalviktig.

Phuiii. Crazy Cat lady.

350

3 Comments

 • Titti/Umeå/Huay Yang.
  10 oktober, 2016 at 21:26

  Vad bra att Doris blev nöjd.
  Kram Titti

  Reply
 • Fröken Abbe
  10 oktober, 2016 at 22:11

  Åh – åh-åh, lilla snäckan! Hon ser ju ut som ett litet lamm. Stackars liten som har så jobbig päls att sköta om. Hoppas att det nu blir bra till våren också så att huden slipper irritation.
  Jag vet de med perser som får trimma för pälsen är så svår att det blir som stora ”kokor” (vet inte vad det heter men så säger vi – menar stora tjocka hårda tovor).
  Kram på er!

  Reply
 • ✫ Fru Eriksson
  18 oktober, 2016 at 21:17

  Underbara Doris ❤️ …
  &Nooospuss

  Reply

Leave a Reply