Menu
i Köket / På bordet

Bli bjuden på middag

En ros till dig som kikar in här.

Det är ju inte dumt alls att komma hem och bli bjuden på mat? Snarare helt toppen!

middag

 

Idag blev det stekt torsk med smält smör. Mums.

Det är inte så dumt det här att bo ihop? När man kommer hem och är slut efter en arbetsdag och det doftar gott från köket. Jag tror jag smälter lite grann jag med, ungefär som smöret.

Jag gillar ganska enkel husmanskost som går fort att tillaga. Även om det gärna får vara komplicerat ibland så vill jag att mat ska vara snabblagat till vardags så man hinner med lite mer på kvällen än att stå vid spisen. Och om jag får välja vill jag gärna bli utfodrad varje dag. 🙂 Det räcker liksom om jag dukar.

Rosor från trädgården, det är Leonardo da Vinci som fortfarande blommar fint.

Mörkret faller fort och det är svårt att fotografera men jag kan inte låta bli. Det gäller att hålla fatt i ljuset och kameran och inte trilla in i höstmörkret helt och hållet även om det snart är läge att gömma sig under en luddig filt i soffan. Jag lägger liksom gärna av under hösten och blir mer passiv när mörkret kommer. Kanske är det bara helt naturligt att följa årstiderna?

Att gå ner i vila och ta det lugnare. Sakta ner.

Jag vill inte sakta ner?

Jag tänker att det kunde vara lite jämnare kanter mellan ljuset och mörkret, inte så skarpa kontraster mellan sommar och vinter, och uppförsbacken hösten har bara börjat. Som en lång vinglig backe att cykla uppför innan julen tar vid och vi trillar över vintersolståndet och åker snabbfil till en ny vår med några fumliga trafikstockningar i februari, mars. Energimässigt.

Jag har inte så mycket emot höst och vinter, gillar läget men min energi följer årstiderna som en björn som vill gå i ide. Inte så mycket att göra åt kanske.

Trevlig kväll.♥

2 Comments

 • Fröken Abbe
  29 september, 2016 at 20:30

  Vilka vackra rosaskimrande bilder du bjuder på!
  Vilken tur du har!
  Jag hade inte heller haft något emot att få maten tillagad åt mig. Inte dumt alls.
  Kram

  Reply
  • Lingon
   30 september, 2016 at 16:14

   Nej det är helt perfekt. 🙂 Trevlig helg,
   kram!

   Reply

Leave a Reply