Menu
Trädgården

Lite suddig fuchsia och world peace

Lite blötregniga fuchsiabilder. Jag gillar det skira och lite genomskinliga även om det är mörk kväll och svårt att få ljusa bilder.

Jag tycker att världen är så uppånervänd nu. Det är liksom svårt att tycka något enkelt, allting är komplicerat och mångfacetterat.

När jag var tonåring var min värld svart och vit. Rätt eller fel. Det var enklare att resonera så men så blev jag vuxen och hittade flera nyanser i livet än just svart eller vitt.

Nu verkar det krisa i alla möjliga hörn och jag har kanske en försenad 40-årskris? Inte att jag själv krisar men jag tvivlar på omvärlden, mänskligheten och vår planets förmåga till återhämtning.

Jag tänker såklart på Trump vs Clinton, Putin + Erdogan, OS i Rio, nedbrända bilar i Malmö, myggor med smitta, den franska prästen, bristande tilltro, korruption och rätt och slätt enfaldig likgiltighet att orka göra något åt saken. Jag orkar inte. Tillsammans så orkar vi såklart.

Men jisses vad det är mycket just nu? Jag blir liksom helt matt. Ni också?

Jag tror jag går ut en stund och tar en nypa luft innan det är läggdax. Några djupa andetag och lite trädgårdsdoft. Jag önskar jag kunde trolla världen bra igen? Som Miss Universum brukar säga…. 🙂 World Peace!

Må väl. ♥

3 Comments

 • msemschen
  9 augusti, 2016 at 22:30

  Jag tittar inte på nyheter längre, jag tar inte diskussioner kring huruvida vi borde hjälpa folk i nöd eller ej osv. Jag orkar inte, mitt lilla kaninhjärta klarar inte av alla hemskheter i världen och i vårt fina samhälle. 🙁
  Jag åker ut i skogen eller till någon sjö eller till havet för att få lite chans att andas och låta bröstkorgen fyllas med frisk luft.
  KRAM

  Reply
 • Asta
  10 augusti, 2016 at 10:44

  Jag håller med. Det är oerhört otäckt i världen just nu. Nästan vad som helst kan hända. Det är så lite som behövs för att trilla fel.

  Reply
 • Fröken Abbe
  10 augusti, 2016 at 10:49

  Ja, jag blir också matt. Låter kanske löjligt men faktiskt lockade inte ens utlandssemester i år. Klart det lockade med miljöombyte, värme och bad, men att blanda min flygångest med annat som händer blev liksom bara vid tanken på det omöjligt.
  Kram

  Reply

Leave a Reply